1 Ağustos 2009 Cumartesi

istanbul cup - gün 5

çeyrek final maçlarının aslında en zevkli geçmesi gereken ve 12'de başlatılacağı için bu yüzden son derece kızgın olduğum radwanska - bacsinszky mücadelesinden çekişme çıkmadı.. bu karşılaşmanın öğlenin tam ortasında başlatılmasının nedeni ise polonya televizyonunun maçı vermek istemesi imiş diye duydum.. neyse sonuçta sönük bir maçtı ve amiyane tabirle timea urszula'ya halkayı taktı.. üzerine bir de mum dikti.. yabancıların tabiriyle: "bagel and stick", 6-0/6-1..


timea 22 dakikada ilk seti bitirdiğinde ben zevkten dört köşe idim.. urszula dünkü kadar olmasa da ilk sette yine bir kaç kez raketi yere çarptı, kendi kendine söylendi.. tribünlerdeki 10binlerce seyirci çlgınca timea'yı alkışlıyordu demek isterdim ama saat 12'de koskoca 2500 kişilik kortta 15 kişi izliyorduk maçı ve kort benim "bravo timea" seslerim ve alkışlamalarımla çınlıyordu.. ikinci sete urszula servis kırarak başlayınca acaba? dedim ama ııh, olmadı.. maçın son oyunun sıfıra karşı servis kırarak 6 oyun üst üste kazandı timea ve çok rahat bir şekilde, 50 dakikada yarı finale çıkan taraf oldu.. radwanska ikinci setin 3. oyununun sonunda sinirlenip oraya buraya bağırmaya başlayınca mariana alves'den "code violation" yedi oturdu yerine..

merkez korttaki ikinci maç marta domachowska ile lucie hradecka arasındaydı.. hradecka serena williams, dinara safina olma yolunda.. maçta bir servisi var ki hızölçer yanlış ölçmediyse 210 yazdı ki bu wta rekoru.. backhand ve forehand'de inanılmaz sert topları var.. ayrıca forehand'i nasıl vurduğunu çözemedim.. bir tek el vuruyor bir çift el.. çift el forehand ile vurduğu toplar birine gelse öldürür, o derece sert.. neyse ilk seti aldı hradecka.. ikinci set de 5-1 olunca içimizi kaplayan ümitsizliği bozmak adına "haydi martaaaa, come on martaaaa" bağırışları eşliğinde uyandırmaya çalıştığımız polonyalı bir uyandı ki sormayın.. 5-1'den gelip seti 7-5 alınca "işte bu bizim eserimiz" duyguları eşliğinde gözlerim doldu.. üçüncü sette fakat yine hradecka'nın öldürücü groundstrokları eşliğinde hüzünlendik..

maç içerisinde marta 14 çift hatadaydı en son saydığımda.. ilk servislerinin oyuna girme oranı da yüzde 40'ı geçmez.. bu kadar kötü bir servis performansına rağmen 1 set alabildi.. hradecka için ise diyeceğim hiçbir şey yok bilidğin power player işte.. williamslar..


merkez kortta bunlar olurken yan kortta andrea petkovic olga govortsova'yı çoktan haklamıştı bile.. petkovic geçen haftadan aldığı rüzgarla devam ediyor.. üst üste 8. maçını kazandı.. ancak 2 saat sonra çıktığı çiftler maçını görges/schnyder çiftine kaybettiler.. geçen hafta çiftlerde final oynayıp kaybetmişti.. bu hafta yarı finalde elendiler.. georges gerçekten güzelmiş.. (her gördüğüm kıza güzel demiyorum normalde ama tenisçileri yakından görmek acaip bir etki yarattı bende) neyse efenim görges'i de ilk defa canlı izlemiş oldum böylece.. gorgeous..

bir başka ilk defa canlı izlediğim raket vera dushevina'ydı.. merkez kortun son tekler maçında dün pemra'yı yenen anabel medina garrigues ile oynadı ve çok rahat kazandı maçı.. 3 hafta önce anabel medina'nın vatandaşı martinez sanchez, caroline wozniacki'nin doğumgününü berbat etmişti.. bugün anabel'in doğum günüydü ve korttan boynu bükük ayrılan taraf da o oldu..

merkez kortun son maçında ise ipek/shvedova çifti hradecka'nın gazabından nasibini alıyorlardı tıpkı domachowska gibi.. ilk seti kazanmalarına rağmen ikinci seti ve süper tie-break'i kaybederek yarı finalde elendiler ve ipek kariyerinin ikinci çiftler finalini görememiş oldu böylece..

yarın ilk yarı final mücadelesi saat 14, diğeri saat 18'de.. saat 20'de ise çiftler finali..

(yazılar çok kötü farkındayım ama çok geç yazabiliyorum, uykulu uykulu bu kadar oluyor)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP