30 Temmuz 2009 Perşembe

istanbul cup 09 - gün 3

istanbul cup ana tablo maçlarının üçüncü gününde 4 numaralı seribaşı aravane rezai (ki ailecek sevmiyoruz kendisini) elenerek turnuvaya veda etti..

merkez korta giridiğimde govortsova - kerber maçı setlerde 1-1 idi ve üçüncü set başlıyordu.. tenis dünyası dergisi ve eurosport ekibi ile geyik yapmaktan maçı izleyemedik ama arada baktığım kadarıyla kerber sinirlerine hakim olamayan bir isim.. kendi kendine konuşmayı, dırdırı seviyor.. servisleri de etkisizdi bugün.. almanları destekliyordum bu turnuvada, bu maçta da kerber'i destekledim ama olmadı.. govortsova tıpkı ilk turda olduğu gibi bu turda da uzun bir maç sonucunda tur atladı.. toplam 5 saatten fazla kortta kaldı.. bu arada govortsova duruşu olsun, saçı olsun, küpeleri olsun şarapova 2 olmuş.. taklitlerden sakının..

sonraki maçta timea bascinszky ile dün zvonareva'yı eleyen mariya koryttseva karşılaştılar.. 3 gündür ilk defa not tuttuğum maç oldu bu.. zira bascinszky'den umutluyum bu turunuvada..

bascinszky maça çok iyi başladı.. kendi servis kullandığı oyunu rahat aldıktan sonra ukraynalı'nın servisini kırdı, hem de sıfıra karşı.. mariya dün akşamki vera maçına nazaran çok etkisizdi bugünkü karşılaşmanın başında.. grounstrokeları istikrarlı gitmedi.. timea kendi servisini aldıktan sonra tekrar mariya'nın servisini kırarak maçta bir anda 4-0 öne geçti.. ancak buradan sonra dünkü duvar benzeri olmasa da koryttseva oyununu yükseltti.. timea da ilk servisleri oyuna sokmakta zorluk çekmeye başlayınca 2 kez servis kırma puanı yakalayan ukraynalı ilkini değerlendirdi.. altıncı oyunda bu sefer timea tekrar servis kırma puanı yakaladı ancak üst üste 3 puan alan koryttseva servisine tutunmayı başardı ve 4-2'ye getirdi skoru.. aşırı rüzgar altında oynanan karşılaşmada bascinszky ball toss'ta çok sorun yaşadı ve uzun süre ilk servisleri oyuna sokamadı.. ilk setin son oyununda maçın ilk çift hatası ukraynalıdan geldi.. 3 kez servis kırma şansı yakalayan isviçreli timea bunların ikisinden yararlanamasa da mariya'nın filede kalan topu sonrası ilk seti 6-2 aldı..

ikinci sette daha etkili olan tarafa ukraynalı'ydı.. timea'nın servisinde servis kırma puanını yakalayan mariya bunu değerlendirdi ve setin hemen başında servis kırarak avantajı yakaladıysa da ikinci oyunda servisini kırdırdı.. timea maçtaki ilk çift hatasını ikinci setin üçüncü oyununda yaparken, bu oyunda 0-30 geriye düşmesine rağmen üst üste 4 puan almayı bildi.. ancak 5. oyunda ilk 4 ilk servisi de içeri girmeyince servisini kırdıran timea 3-2 geriye düştü.. bu dakikadan sonra mariya koryttseva backhand tarafında topları hep kesmeye başladı.. rüzgar yüzünden bu enerjisiz topun nereye düşeceğini kestiremeyen bacsinszky de zorlandı.. karşılıklı oyunlar ve servis kırmalar ile geçen setin son oyununda mariya servis kırarak bu seti 6-3 kazandı ve setlerde eşitliği sağladı..

son sette beklenen çekişme olmadı.. iki tenisçi de karşılıklı servis kırarak başladılar sete ancak bundan sonra mariya hiç oyun alamadı.. 2-1'den sonra bir love game ve bir love break ile 4-1 i yakaladı timea.. 6. oyunda skor 30-0 timea lehine iken mariya koryttseva maçtan çekilerek ne kadar spor ahlakından da eksik olduğunu gösterdi.. toplam 6 puan daha oynayacaksın ve maç zaten bitecek.. neden çekiliyosun ki maçtan.. sakatlığı da kolundaydı ama onu çok zorlamıyordu.. istanbul seyircisine yapılmış büyük bir ayıptı bu.. timea da bu karardan sonra kollarını kaldırıp dudaklarını bükerek ne yapabilirim ki duruşu sergiledi tüm şirinliği ile..

sonraki maç türklerin ve türk hissedenlerin düellosu idi.. ipek/shvedova - pemra/çağla'ya karşı.. bu maçı izledim sadece, not tutmadım.. pemra formda hem de çok.. yabancıların deyimiyle she's on fire.. sadece tek başına yaklaşık 10 winner ve 4 ace attı sayabildiğim kadarıyla ki çiftler maçı için muazzam bi rakam bu.. ipek/shvedova ikilisi burada çiftlerde en büyük favori.. onların yenmesi gerekiyodu.. öyle oldu.. ama pemra ve çağla 1 set alarak büyük bir iş başardılar bence.. pemra müthişti demiş miydim?

türk seyircileri anlamakta zorluk çektim.. pemra ve çağla'yı deli gibi alkışlarken ipek'e üvey evlat muamelesi yapmaları garibime gitti.. ipek wta çiftler sıralamasında 60larda ve bu turnuvayı kazanırsa ilk 50'ye girecek.. ama aşırı derecede diğer tarafı desteklediler.. hatta bi ara pemra/çağla puan alınca arkalardan birisi "işte türk'ün gücü" dedi.. ipek fransız da benim haberim mi yok? böyle insanlar gördükçe deliriyorum içten içe.. ama elden de bir şey gelmiyor..

günün son maçında domachowska rezai'yi bir güzel yendi ve içimin yağlarını eritti.. ilk seti izleyip çıktım ben maçtan.. benim çıkmamla elektriklerin kesilmesi bir olmuş.. ne kadar kesik kaldı bilemeyeceğim.. sonra gelmiş ve domachowska da kaldığı yerden kotarmış maçı.. aferin büyük memeli kız..

iki gündür akşam seanslarında mariana alves'i görüyorum sandalyede.. onu bir sonraki postta yazacağım..

--------------------------------------------










0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP