26 Temmuz 2009 Pazar

29. hafta kazananları

bu sıcaklarda iyi gider bu fan

hamburg'da kazanan paul henri-mathieu'yu finalde 6-4/6-2 ile geçen nikolay davydenko'nun oldu.. bu kolya'nın bu seneki ilk finali ve ilk şampiyonluğu olarak kayıtlara geçti.. toplamda ise 15. atp tour şampiyonluğu demir adam'ın..

ipek şenoğlu'nun çiftlerde ilk turda elendiği bad gastein'da şampiyon sürpriz bir isim andrea petkovic oldu.. 21 yaşındaki genç alman kariyerinin ilk wta tour şampiyonluğuna ulaşmış oldu böylece.. finalde bir başka genç isim olan ioana raluca olaru'yu 6-2/6-3 ile yendi.. bu ikili daha önce itf circuit torrent/ispanya'da finalde karşılaşmışlardı ve o zaman kazanan olaru olmuştu 3 sette..

petkovic 2008 avustralya açık'ta diz bağlarını yırtmıştı.. chakvetadze ile ilk tur maçını oynayamamıştı bile.. 8-9 ay süren tedavinin ardından kortlara dönmüştü..

andrea petkovic'i biraz tanıyacak olursak, kendisi yugoslavya doğumlu.. şimdi bosna hersek topraklarında olan tuzla'da doğmuş.. babası aynı zamanda koçluğunu da yapan zoran petkovic (yukarıdaki fotoda sarılıp ağlaşıyorlar).. zoran daha önce yugoslavya adına davis cup'ta mücadele etmiş bir tenisçi.. petkovic 2001 yılında 14 yaşındayken alman vatandaşlığına geçmiş ve 2004 yılında ilk itf şampiyonluğunu antalya'da kazanmış.. hızlı zeminleri seviyor ancak wimbledon'da ana tabloya hiç çıkamadı.. diğer 3 grand slamde de 2.turu görmeyi başardı ama.. eminem ve andy roddick hayranı, en beğendiği tv programı dismissed olan bir genç işte bu da..

petkovic tuvalete giderken

bu arada çiftlerde de tatiana malek ile finalde oynadılar ama yenildiler..

indianapolis'te kazanan robby ginepri oldu.. amerikalı böylece 4 yıl aradan sonra tekrar bir atp tour şampiyonluğu kazandı.. en son 2005'te yine indianapolis'te mutlu sona ulaşmıştı.. vatandaşı sam querrey'i 6-2 ve 6-4 ile geçti dünya sıralamasının 95 numarası..

bu arada ernests gulbis ikinci atp tur kupasını indianapolis'te elde etti.. çiftlerde dimitri tursunov ile ebraber şampiyonluğu aldılar.. geçen sene reiner schuettler ile houston'da şampiyon olmuşlardı.. tebrikler ernie..

portoroz'da ise kazanan dinara safina.. finalde son şampiyon sara errani'yi geriden gelerek yendi ve bu seneki 7. finalinde (ikisi grand slam) 3. şampiyonluğuna ulaştı.. daha önce madrid ve roma'da şampiyonluklar yaşamıştı bu sene rus raket..

3 yorum:

Spooky 27 Temmuz 2009 00:03  

gulbis için her turnuva öncesi bir post çocuğu zirveye taşır. bak uğurlu geldi..

onur 27 Temmuz 2009 00:05  

ahahaha.. ben onun artık teklerde kazanmasını istiyorum.. bu hafta napıcak bakalım..

Yunus Dilber 27 Temmuz 2009 11:34  

Şu Pablo Cuevas mest etti bu hafta beni.Tek el backhandine hayran kaldım.Yarı finalde Mathieu'ya elenmişti ama son sette 5-1 gerideyken 5-5'i bulmuştu.Oradan dönecek diye çok sevinmiştim ama basit hatalarla hediye etti maçı.

Bloguma da yazmıştım hayran kaldığımı.Çok değişik bir oyuncu bence Cuevas.Takip etmek lazım.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP