29 Temmuz 2009 Çarşamba

istanbul cup 09 - gün 2

istanbul cup ana tablosu kuşa döndü.. ikinci gün sonunda ilk iki seribaşı elenince, shvedova teklerden çekilince, anna-lena ve sara errani turnuvaya gelmeyeckelerini falan bildirince kimsecikler kalmadı..

mariya koryttseva duvar gibi oyuncu.. zvonareva'nın her topuna dokunmayı ve çoğunu geri çevirmeyi başardı.. zvonareva'nın yaptığı bir hareket ise benim tribünde donup kalmama neden oldu.. ağlamasıyla tanıdığımız raket 1. sette 5-2 gerideyken yaptığı hatalara sinilenip bu sefer ağlamadı (maç sonunda ağlayacaktı ama) raketi kafasına kafasına vurdu.. şükür ki youzhny gibi raketin çerçevesi ile değil de telleri ile vurduğundan bir sorun olmadı.. hatta iyi bile geldi.. ikinci seti 6-1 almayı başardı.. bu arada daha maçın hemen başında koryttseva'nın burnunun kanaması da hepimizi korkuttu.. hemen trainer çağırıldı, tedavi yapıldı..

üçüncü sette 3-0 geriye düşen vera, 3-3'ü yakaladıysa da tekrar servisini kırdırınca 5-3 geriye düştü ve koryttseva maç için servis kullanmaya başladı.. bu oyunda 40-15 öne fırlayan ukraynalı raket 2 kez maç puanından yararlanamadı.. seyircinin (özellikle benim.. gırtlağımı yırttım haydi veraaaa, bravo veraaa diye bağırmaktan) desteğiyle üst üste 4 puan alan taraf zvonareva olunca 5-4'e getirdi durumu.. özellikle 2. maç puanını çevirirkenki ralli şu ana kadar istanbul cup 2009'un en güzel oyunuydu diyebilirim.. yürekler ağızda izlendi.. ancak bu güzel tutunmanın ardından kendi servis oyununda 0-40 geriye düştü ve buradan geri dönemeyerek turnuvaya daha ilk turda veda etti.. maçtan sonra basın toplantısında ise gözleri kızarıkmış vera'nın.. ağlamış bizim duygusal kız.. raket kır vera ama kafan sağlam kalsın..

daha erken saatlerde de los rios ile patty schnyder oynadı merkez kortta.. patty de çok kötüydü bugün.. solak olmanın avantajını kullanamadı.. isviçreli ilk seti kaybettiğinde bu maç 3 sete gider patty alır dedim ama kazananı tutturamadım.. 31 yaşındaki tenisçi 33 yaşındaki rakibine yenildi böylece.. de los rios da son 3-4 haftadır turnuvalarda tur atlamaya başladı.. bu yaştan sonra tekrar nasıl bir azimse artık..

bu maçtan sonra antreman sahasının oralarda gezinirken karşıdan gelen patty schynder'e fotoğraf çektirmek için rica ettiğimde kabul etmesi çok sevindirdi beni.. korktum çünkü sorarken "yenildi bu tersler mi acaba" diye.. fotoğrafta da gülümsemeyi ihmal etmemiş.. çok şeker bi bağyan.. sonra whirpool standından çaldığım anabel medina garriguez ile de bi foto çektirdim.. çok güzel oldu.. garriguez saat 2 gibi başlayan ancak sonuna yetiştiğim maçı rahat kazandı..

almanlar anna-lena'nın yokluğunu aratmıyorlar.. angelique kerber, julie görges ve andrea petkovic (geçen haftanın bad gastein şampiyonu) rakiplerini çok rahat geçtiler.. kura avantajları da göz önünde bulundurulmalı tabi.. hatta tablonun altında iki alman yarı final oynayabilir demedi demeyin..

merkez korttaki son maçta çağla büyükakçay çek lucie hradecka karşısında ilk seti kazanmasına rağmen maça tutunamadı ve karşılaşmadan mağlup ayrılarak şaşırtmadı.. hradecka'nın yakınları olduklarını sandığım bir grup sarışın kız 2 gündür merkez kort etrafında dolaşarak dikkat dağıtıyorlar bu arada.. bugün vera'ya destek vermede beni yalnız bırakmadılar, kendilerine teşekkür ediyorum.. tablonun üst tarafından bacsinszky gelecek abicim, ilk gün dedim bunu bak.. zvonareva da elendi.. hadi bakalım..

bu arada yanlış bir bilgi değilse aravane rezai'nin yeğeninin kolunun kırıldığını öğrendim ama nasıl olduğu konusunda hiçbir fikrim yok.. hastaneye götürmüşler falan.. geçmiş olsun diyelim..

3. günün programı:



------------------------------------------










2 yorum:

Russell 29 Temmuz 2009 22:35  

http://truegrandslam.blogspot.com

takip eder ve sağ tarafa eklerseniz kocaman bir teşekkürü borç biliriz.. :)

bu arada, wimbledon finalinden sonraydı sanırım, istanbul cup için yorum bölümünde bir konuşmamız olmuştu, hem geçen hafta tatilde olduğum için çok ama çok büyük bir yorgunluk çöktü üstüme, hem de bilet fiyatları gözümü korkuttu, o yüzden gelemedim maalesef.. başka bir zaman artık diyelim, bir gün tanışabilmek dileğiyle.. :)

onur 29 Temmuz 2009 22:42  

hadi bakalım hayırlı olsun.. bir türkçe tenis blogu daha eklendi internet alemine, oley!! uzun soluklu olması dileğiyle..

tanışırız umarım :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP