19 Ocak 2011 Çarşamba

maç programı: avustralya açık 2011 - gün 4


Melbourne Park’ın en büyük kortu Rod Laver Arena’da günün açılışını Kim Clijsters yapacak. İlk turda eski dünya bir numarası Dinara Safina’ya oyun vermeden sadece 44 dakikada korttan galip ayrılan Belçikalı dünya üç numarası, Carla Suarez Navarro ile üçüncü tura çıkma mücadelesi verecek.

Bu karşılaşmadan sonra erkeklerde dünya bir numarası Rafael Nadal, ABD’li Ryan Sweeting ile karşılaşacak. Üst üste dördüncü grand slam zaferini arayan İspanyol tenisçi ilk turda rakibinin ikinci sette sakatlığı dolayısıyla maçtan çekilmesi ile ikinci tura çıkmıştı. Merkez kortta sabah seansının son maçı 13 no’lu seribaşı Nadia Petrova ile ev sahibi raketlerden Alicia Molik arasında oynanacak.

Akşam seansı da bir Avustralyalı ile açılacak. Altı numaralı seribaşı Samantha Stosur, 2009 İstanbul Cup şampiyonu Vera Dushevina ile karşılaşacak. Stosur geçen sezon kariyerinin zirvesine çıkmış ve Roland Garros’ta final oynamıştı. Bu turnuvada ilk turda ABD’li genç raket Lauren Davis’e sadece iki oyun vererek galip gelen ev sahibi tenisçi, Avustralyalıların en büyük umudu.

Rod Laver’daki son maç ise tam bir tenis ziyafeti sunuyor. 2009 Amerika Açık şampiyonu Juan Martin del Potro ile 2006 Avustralya Açık finalisti Marcos Baghdatis ikinci turda karşı karşıya gelecek. Del Potro geçen yıl burada dördüncü turda sakatlanmış ve o günden bu yana sakatlığın etkilerini atlatamamıştı. Baghdatis ise turnuva öncesi kasığından hafif bir sakatlık geçirmişti. Günün en dikkat çeken müsabakası iyi tenis vaat ediyor.

Hisense Arena’da günün ilk maçı eski dünya 1 numaralarından Sırp Jelena Jankovic ile Çinli Shuai Peng arasında. Bu kortta Ana Ivanovic’in ve Janko Tipsarevic’in önde oldukları müsabakalrı kaybetmelerinin ardından Sırplar, bu uğursuzluğu yenmenin peşinde.

Avustralya’nın hırçın çocuğu Bernard Tomic ile 31 numaralı seribaşı Feliciano Lopez’in maçının ardından dünya iki numarası Vera Zvonareva, genç Sırp Bojana Jovanovski ile kozlarını paylaşacak. Günün kapanışını ise Robin Söderling ile Gilles Muller yapacak.

Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga, Shahar Peer ve Maria Kirilenko ise Margaret Court Arena’da sahne alacak isimler.

Günün diğer karşılaşmalarından sizin için seçtiklerimiz ise şunlar:

Alisa Kleybanova - Simona Halep
David Nalbandian - Richard Berankis
John Isner - Radek Stepanek

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP