18 Ocak 2011 Salı

gün sonu: avustralya açık 2011 - gün 1

Neden bu kadar geç? Çünkü uzay çağına giridğimiz şu günlerde hâlâ elektirk gidiyor ve 6-7 saat gelmiyor.


Tablonun üst tarafındaki maçlar oynandı kadınlarda. Geçen sene olduğu gibi Sharapova açtı yine. Geçen yılki kötü başlangıcın ardından bu sene kazanmak istiyordu ilk maçını. Üzerinde baskı vardı ve bu baskı daha ilk servis oyununda kendini belli etti. Normalden çok daha fazla bekliyordu servisi kullanmadan önce Masha. Üst üste beş servisini sokamadı oyuna ve 0-30 geriye düşmüştü bile. Sıfıra karşı servis kırdırdıktan sonra Tanasugarn’ın servisini sıfıra karşı kırdı ve kendi servis oyununu sıfıra karşı kazandı. Böyle ilginç bir başlangıcın ardından altı oyun üst üste kazanan Masha ilk seti 6-1 kazandı.

İkinci setteki ilk oyunu da aldıktan sonra üç oyun verdi rakibine. Fakat bu dezavantajı da gidermesi uzun sürmedi. 3-1’den sonra rakibine oyun vermedi ve seti 6-3 kazandı.

2008’de şampiyon olduğundan bu yana ilk defa maç kazandı. 2009’da omuz sakatlığı yüzünden katılmamıştı. Gçeen yıl da Maria Kirilenko’ya yenilmişti.


Wozniacki’nin kurasını gören çoğunluk zorlanacağını düşünüyordu. Ama Dulko eksi formundan çok uzakta. Artık müthiş bir çiftler oyuncusu ve teklerde belki arada patlama yapar o kadar. Danimarkalı set vermeden geçti Arjantinli’yi.


Juju, Sania Mirza karşısında beklenmedik bir biçimde zorlandı. Burada Hint raketin ekstra oynadığını belirtmek istiyorum. Özellikle forehand kanadında harika vuruşlara imza attı ve bizim Henin de inadına kızın forehandine oynadı. Servis kırma festivali şeklinde geçen ilk seti Mirza aldıktan sonra bu formu uzun süre götüremeyeceğini tahmin ediyordum. Öyle de oldu. Diğer setleri çok kolay kaybetti. Juju’muz da biraz alarm verdi sanki ilk turda. Baltacı ile oynayacak ikinci turda.


Günün en zevkli maçı Wickmayer ile Groth arasındaydı. Jarka kötü kurayı alt edemedi maalesef. Birbaşka Avustarlyalı Dokic ise kazanarak ikinci turu gördü.

Bugün korta çıkan 16 seribaşıdan yalnızca ikisi elendi. Hantuchova ve Rezai. Özellikle Rezai’nin elenmesini tüm temsilciliklerde kutladım. Bojana Jovanovski’ye yenildiğinde carlamıştı bayağı. Bu sefer bir şey yapmış mı bilmiyorum ama müstehak. Nefis oldu.

Onun dışında pek bir sürpriz yok. Arantxa Rus’un son sette geriden gelerek Bethanie Mattek’i yenmesi güzeldi. İkinci turu gören üç qualifier’dan biri oldu. Kuznetsova ile oynayacak. Sakin olursa şansı var.


Erkeklerde ise tablonun alt tarafından başlanıldı. Bugün saat 6’da evden çıktığımda Federer’in Lacko karşısındaki maçı yeni başlamıştı. Ofise 7’de vardım ve iki set bitmiş üçüncü set yarılanmıştı. “Vay arkadaş” diyebildim. Federer ikinci turda Simon ile oynayacak. Fransız raket 2-0 önde. Kral atsın üç olsun.

Ondan önce hasta yatağımda bir Monfils maçı izledim ki sanrı görüyorum sandım. Thiemo de Bakker nefis oynayarak iki set aldı. Üçüncü sette maç için servis kullanırken servisini kırdırdı. Ondan sonrası tam bir şarampol. Monfils beş sette kazandı maçı. Karşılaşmadan sonra de Bakker son sette 4-1 öndeyken kasığında bir ağrı hissetiğini söyledi. Zaten maçı sakat tamamladığı belliydi.


Kohlschreiber ve Fish de iki set geriden gelerek galip geldiler. Yumurta ve kapı ilişkisinin canlı örnekleri oldular. Fish böyleyken Sam Querrey bildiğiniz gibi. Kubot’a 8-6’lık son setle yenilerek yine bir ilk tur vedası sahneledi.

Querrey ile birlikte elenen diğer seribaşı Nikolay Davydenko’ydu. Florian Mayer’e dört sette boyun eğen Rus’a sadece karısının evde para beklediğini hatırlatmak istiyorum.

A-Rod, Berdych, Verdasco ve Nole çok rahat kazandılar. Djokovic’in olası ikinci tur rakibi Karlovic de Dodig’e elenince bizimkinin önü açıldı. Verdasco-Tipsarevic ikinci tur eşleşmesi çok şey vaadediyor.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP