20 Ocak 2011 Perşembe

gün sonu: avustralya açık 2011 - gün 4


Yazmaya mecalim kalmadığı için Eurosport.com Türkiye'ye yazdığım günün "en"leri ile dördüncü günü ve bu bahsi kapatalım kuzum:

Günün performansı (Bernard Tomic): Potansiyelli ama sorunlu genç Avustralyalı yaptıklarından ötürü az kalsın wildcard alamayacaktı. Avustralya Açık’a ana tablodan katılabilmek için girmesi gereken turnuvaya hastalığını sebep göstererek girmeyen ancak ertesi gün antrenmanda görülen Tomic, Tennis Australia’yı kızdırmıştı. Geçen hafta Sydney’de düzenlenen turnuvaya elemelerden katılan genç raket, üç turu da geçince yöneticilerin gözüne girmiş ve özel davetiye almaya hak kazanmıştı.

Ancak turnuvada beklentilerin üzerine çıktı. İlk turda deneyimli Fransız Jeremy Chardy’e set vermeyen Tomic, bugün 31 numaralı seribaşı Feliciano Lopez’i de üç sette geçti ve kariyerinde ilk kez grand slam üçüncü turu gördü. Üçüncü turdaki rakibi Rafael Nadal.



Günün sürprizi (Milos Raonic): Kanadalılar bu aralar mutlu olmalı. Dün kadınlar ikinci turunda genç Rebecca Marino, son Fransa Açık şampiyonuna ecel terleri döktürtmüş ama galip gelememişti. Bugün 20 yaşındaki Raonic, 22 numaralı seribaşı Michael Llodra karşısında iyi bir performans sergileyerek 7-6/6-3/7-6 ile tur atladı. Katıldığı ikinci grand slam’de üçüncü tur görmesi Kanadalıların geleceğe umutla bakmasına neden oluyor.

Günün hayal kırıklığı (David Nalbandian): O ki geçirdiği onca sakatlığın ardınan hâlâ üst düzey tenis oynayabildiğini ikinci tur maçında bize göstermişti. Ev sahibi raket Lleyton Hewitt karşısında beş setlik müthiş bir maç çıkartan Arjantinli’nin vücudu bugün iflas etti. İki günde kendini toparlayamayan eski dünya üç numarası, genç Litvanyalı Richard Berankis karşısında 6-1/6-0/2-0 gerideyken maçtan çekildi.


Günün taraftarı (Güney Kıbrıslılar): Marcos Baghdatis’in taraftarları yine Avustralya kortlarını bayram yerine çevirdi. Ailesi ve birçok yakını burada yaşayan Güney Kıbrıslı raket, Yunan göçmenlerin de desteğini alıyor her maçında. Bugün Juan Martin del Potro karşısında da oyunda kalmasını sağlayan destekçilerine büyük teşekkür borçlu 2006 finalisti.

Günün rüküşü (Michael Russell): Rafael Nadal ve Juan Martin del Potro’nun bile ergenlikten yetişkinliğe geçtikten sonra bıraktığı kolsuz tişörtü 32’lik yaşına rağmen üzerinden çıkartmayan ABD’li tenisçi günün rüküşü oldu. Russell, Ferrer’e üç sette boyun eğerek elendi.

Kadınlarda ise

Günün sürprizleri (Benesova, Cornet): Aslında o kadar çok var ki aralarından mantıklı bir eleme yapmamıza rağmen ikiye indirebildik. Peng ve Jankovic’in form durumları karşılaştırıldığında Sırp raketin elenmesi sürpriz değil. Halep’in de yetenekli bir genç olduğunu biliyoruz ve onun da Kleybanova’yı alt etmesini sürpriz olarak değerlendirmiyoruz.

Iveta Benesova’nın 18 numaralı seribaşı Maria Kirilenko’yu turnuva dışına itmesi bir sürpriz. Geçen yıl ilk turda Maria Sharapova’yı dize getiren ve çeyrek final gören Rus raketi iki sette mağlup eden Çek tenisçi günün sürprizine imza attı.


Bir diğer sürprizi ise genç Fransız Alize Cornet gerçekleştirdi. İki yıl önce ufak çapta bir patlama yaparak ilk 10’un kıyısından dönen 90’lı tenisçi o günden beri düşüş içerisindeydi. 2009 Avustralya Açık’ta gördüğü dördüncü tur sonrası katıldığı altı grand slam’de de ikinci turun ötesini göremeyen Cornet, 26 numaralı seribaşı Maria Jose Martinez Sanchez’i set vermeden geçip üçüncü tura yükseldi.

Günün maçı (Jovanovski-Zvonareva): Dünya iki numarası karşısında sergilediği cesur oyunu nedeni ile ayakta alkışlanması gereken genç Sırp Bojana Jovanovski, üçüncü turun kapısını araladı ancak kapatmakta başarılı olamadı. İlk seti hanesine yazdıran dünya 58 numarası deneyimsizliğinin ve agresif oyununun kurbanı oldu diyebiliriz. Vera Zvonareva ise eskiden olsa koruyamayacağı soğukkanlılığını koruyup müsabakayı kazanmasıyla alkış topladı. Son set 6-1 bitti ama bütün oyunlar birbirine yakın geçti.


Günün açık sözlüsü (Kim Clijsters): Deneyimli raket bugünkü rakibi Carla Suarez Navarro’yu mağlup ettikten sonra Avustralya’nın Channel 7 TV kanalında spikerlik yapan eski tenisçilerden Todd Woodbridge ile konuştu. Bu konuşma sırasında Woodbridge’in Avustralya’nın efsane çiftler oyuncusu Rennae Stubbs’a Belçikalı hakkında attığı mesajdan konu açıldı. Woodbridge, Kim Ciljsters’ın hamile olduğunu düşünmüş. Bütün izleyicilerin önünde Clijsters metnin tamamını okuyunca eski tenisçinin de yüzü kızardı: “Çok hırçın ve aksi gözüküyor ayrıca göğüsleri de daha büyük sanki.”

3 yorum:

kirpi 21 Ocak 2011 00:42  

Ups.. Nalby ikinci degil ilk tur macinda Hewitt ile oynamisti. Ama ne yalan soyleyeyim bana da ikinci tur gibi geliyor :)

onur 21 Ocak 2011 00:44  

He Aliye dediydi. Sitede düzelttim de zaten zibilyon tane hata vardı yazıda.

kirpi 21 Ocak 2011 06:58  

Hep Ntvspor'un ahinin tutmasi bunlar :D

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP