1 Temmuz 2010 Perşembe

wimbledon 2010 - erkekler çeyrek finalleri sonrası

Bu sefer sanki belliydi ha? Federer'in bu sefer kazanamayacağı belliydi en başından. Önce Falla karşısındaki sallantılı oyun, ardından çömez bir Sırp'a verilen set. Federer şatosunda, kalesinde hiç olmadığı kadar huzursuzdu.

Bu, en kötü haliyle bile çeyrek finale kadar çıkan İsviçreli'nin karşısında son aylardaki yükselen grafiği ile duvar gibi bir adam duruyordu. Berdych'in Federer'i zorlayacağı kuralar çekildiğinden beri belliydi zaten. Çek raket Roland Garros'taki yarı finalinin sürpriz olmadığını, tesadüf olmadığını gösterircesine burada Federer'e kortu dar etti.

Müsabakanın en kritik noktası dördüncü setin altıncı oyunuydu. Federer 3-2 öndeydi ve servis karşılıyordu. Berdych turnuvadaki en kötü servis performansını göstererek iki çift hata ve bir basit hata ile 0-40 geriye düştü. Merkez kort seyircisinin önünde, bu kortta destan yazmış bir tenisçi karşısında maçı kazanma noktasına getirdiğiniz anda omuzlarınızdaki yük Atlas'ınkinden farksız bir hale gelir. Nefesleriniz sıklaşır, kalbiniz göğüs kafesinizi parçalamak ister. Berdych üç kez servis kırma puanı ile karşılaşınca derin bir nefes aldı. Zihnini boşalttı ve üç puan arka arkaya kazanarak durumu kurtardı. Aynı oyunda İSviçreli bir servis kırma puanı daha bulsa da Çek raket bunu da çevirdi ve oyunu kazanarak 3-3 yaptı.

Asıl daha önemlisi Berdych'in bir sonraki oyunda Federer'in servisini kırmasıydı. Bu break ile öne geçen Berdych setin sonuna kadar bu avantajını korudu ve Lendl'dan sonra finale çıkan ilk Çek oldu.

Federer bütün maç boyunca forehandini aradı. Kör olası çöpçüler süpürmüşler. İsviçre çakısı kıvamındaki Roger bir türlü doğru silahı bulamadı, kullanamadı. Berdych'in hakkını yemeyelim çok iyi oynadı o da. Federer maçtan sonraki basın toplantısında sırtındaki ve bacağındaki sakatlıklar yüzünden kaybettiğni söyledi.

Nadal, Söderling karşısında bir kez daha kazandı. Ben bu sefer kaybedeceğinden korkuyordum gerçekten. Söderling'in o servisleri çimde çok büyük hasar verebilridi İspanyol'a. İlk sette öyle de oldu zaten. İkinci setin ilk oyununda hakemin verdiği bir yanlış karar fitili ateşledi Nadal için. Puan tekrarı vermesi gerektiği pozisyonda puanı Söderling'e verince ve Söderling bu puanla servis kırma şansı yakalayınca berserk olan Nadal yaldır yaldır kazandı maçı.

Britanyalılar çok mutlu. Zira Murray üst üste ikinci kez yarı finalde. Nadal ile oynayacak. 2008'de çeyrekte mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı Nadal. Djokovic ise günün en rahat ismiydi. İlk turda bile bu kadar rahat maç zor bulunur. Bugün kötü bir yazı oldu farkındayım. Kafamı toparlayamadım.

1 yorum:

Conquistador 1 Temmuz 2010 12:47  

türkiye'de tenis popüler olmasın... futbolu kirletenler pis ellerini bir de tenise bulaştırmasınlar.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP