22 Nisan 2010 Perşembe

fed cup 2010 yarı finalleri

Fed Cup'ta geçen senenin yarı finalistleri değişmemişti. Geçen yıl son dörde kalan İtalya, ABD, Rusya ve Çek Cumhuriyeti yine senenin en başarılı 4 ülkesi oldular. Bu sefer, ancak, eşleşmeler farklı. 2009'da yarı finalde İtalya, Rusya'yı 4-1, ABD ise Çekleri 3-2 geçerek finalde karşılaşmışlar ve İtalya şampiyon olmuştu.

Bu yıl İtalyanlar başkent Roma'da Çek Cumhuriyeti'ni ağırlıyor. Geçtiğimiz iki haftaya bakınca Çek olsam dizlerim titredi. Toprak kort sezonu ile şahlanan İtalyan kadınları önce İspanya'da Marbella'da güldüler. Pennetta finalde ev sahibi Carla Suarez Navarro'yu yenerek şampiyon olurken aynı turnuvanın çiftler kategorisinde Sara Errani ve Roberta Vinci ikilisi mutlu sona ulaşıyordu. Sara Errani teklerde yarı finalde eleniyordu.

Bir hafta sonra yine İspanya'da, bu sefer Barcelona'da Francesca Schiavona çeyrek finalde Carla Suarez Navarro'yu yeniyor ve finalde vatandaşı Roberta Vinci'yi alt ediyordu. Çiftlerde şampiyonluk kupasını kaldıranlar yine İtalyanlar oluyordu. Errani/Vinci üst üste iki hafta şampiyonluk keyfi yaşarken finalde eledikleri çiftlerden biri de Garbin'di.

Son iki haftayı doldu dolu geçiren Çizme, bu hafta sonu finale daha yakın olan taraf. Kadrosunda ise bu iki hafta içerisinde şampiyon olan Pennetta ve Sikiyavone ile üst üste iki hafta şampiyonluk yaşayan Errani/Vinci var. Çekler ise Exorcist Safarova, Kvitove, Hradecka ve Peschke'de müteşekkil.

İtalya ile Çek Cum. tarihlerinde altı kez karşılaştılar ve 3-3'lük bir beraberlik göze çarpıyor. Son üç karşılaşmaya baktığımızda İtalyanlar'ın hepsini kazandığını görüyoruz. Son şampiyonların, oyuncuların performansları, saha ve seyirci avantajı da göz önüne alındığında finale çıkamaması sürpriz olur.

Diğer yarı final eşleşmesinde Birleşik Devletler, Birmingham'da (İngiltere'deki Birmingham buranın isim babasıymış. Alabama'da bir şehir) Rusya'yı ağırlıyor. ABD sıkıntıda. Serena Williams sakat. Ablası Venus de dün dizindeki sakatlık nedneiyle mücadele edemeyeceğini açıkladı. Kaptan Joe Fernandez'in bir isim daha açıklaması bekleniyor. Şu an Melanie Oudin, Bethanie Mattek Sands ve Liezel Huber takımdaki isimler. Son isim ise büyük ihtimalle Sloane Stephens olacak.

Ruslar'da ise sorun yok gibi. Dementieva gibi ağır bir top ile katılacakları eşleşmede genç yetenek Pavluçenkova da ciddi bir tehdit oluşturuyor. Makarova ve Kudriyatseva da çiftlerde mücadele edecekler. Tıpkı İtalya-Çek Cum. arasında olduğu gibi bu iki ülke arasındaki son üç maçın galibi Ruslar. Genelde ise 4-3 ABD üstünlüğü var. Eşleşmeler sert zeminde oynanacak.

World Group Play-offlarında ise dört eşleşme var.
Belçika-Estonya
Ukrayna-Avustralya
Almanya-Fransa
Sırbistan-Slovakya

Tam kadro Belçika karşısında Estonya'nın herhangi bir şansı yok. Clijsters, Wickmayer, Henin ve Flipkens. Ayrıca ev sahibi avantajı. Sırbistan ile Slovakya arasındaki eşleşme çekişmeli geçeceğe benziyor.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP