23 Ocak 2010 Cumartesi

gün sonu: avustralya açık 2010 - gün 6


Aaaah ah! Nerede o eski Grand Slamler mirim. Seribaşıların ilk turlarda elendiği, favorilerin elemelerden gelenler tarafından bozguna uğratıldığı, çeyrek finalde 3 elemelerden gelen, 2 wildcard görebildiğimiz turnuvalar nerede?

Avustralya Açık tahmin edilebilir bir turnuva oluyor. Ha diyeceksin ki sen kadınlarda Şarapova ya da Dementieva kazanır dediydin biri ilk turda diğeri ikinci turda elendi, o benim tahminlerimin birazcık saçma olmasından dolayı. Asıl eğlence şimdi başlıyor. Son sekize kalma mücadelesinde düşük numaralı seribaşılar daha da yırtıcı olacaktır ve turnuva ikinci haftası itibariyle daha zevkli olacaktır, buna inanıyorum.



Kadınlarda dördüncü tur eşleşmeleri tablonun alt tarafında daha haşin olmuş. Vatandaşların arasındaki mücadelede her maç izlenir. Üst tarafta ise Wozniacki’nin bu sefer Çinli Li’ye izin vereceğini düşünmüyorum. İki sorunlu tip Zvonareva ve Azarenka arasındaki maçta bakalım ne gibi dramlar göreceğiz yine.

Erkeklerde de tıpkı kadınlarda olduğu 1 numaralı seribaşıya ev sahibi raket geldi. Serena, Stosur ile oynayacakken, Federer, Hewitt ile oynayacak. Lleyton, Marcos Baghdatis’in omzundan sakatlanıp maçı yarıda bırakmasıyla çıktı bir üst tura. Fazla yorulmadı. Federer de yorulmadan geçti rakibini. Yani dördüncü turda iki raket de maksimumunu verecek. Bu da belki de beş setlik bir maç demek.

Djokovic’in önü çok açık. İlk defa kurada bu kadar şanslı olduğunu görüyorum. Youzhny de sakatlanıp çekilince Kubot kaldı karşısında. Kısfmet. Fernando Verdasco ile Nikolay Davydenko arasındaki dördüncü tur mücadelesi çok şey vaat ediyor. Bugün Tsonga, Haas’ı yenmeyi başardı. Dördüncü sette Haas setlerde 2-2’ye getirmeye çok yaklaştıysa da Fransız kaya gibi sağlam durdu. Çeyrek finalde 2008 finalinin rövanşını izleyebiliriz.

Günün sonuçları:
[1] R Federer (SUI) d [31] A Montanes (ESP) 63 64 64
[3] N Djokovic (SRB) d D Istomin (UZB) 61 61 62
[6] N Davydenko (RUS) d [30] J Monaco (ARG) 60 63 64
[9] F Verdasco (ESP) d [Q] S Koubek (AUT) 61 ret.
[10] J Tsonga (FRA) d [18] T Haas (GER) 64 36 61 75
L Kubot (POL) d [20] M Youzhny (RUS) w/o
[22] L Hewitt (AUS) d M Baghdatis (CYP) 60 42 ret.
[26] N Almagro (ESP) d A Falla (COL) 64 63 64

(1) S Williams (USA) d. (32) C Suárez Navarro (ESP) 60 63
(4) C Wozniacki (DEN) d. (29) S Peer (ISR) 64 60
(6) V Williams (USA) d. (WC) C Dellacqua (AUS) 61 76(4)
(7) V Azarenka (BLR) d. T Garbin (ITA) 60 62
(9) V Zvonareva (RUS) d. G Dulko (ARG) 61 75
(17) F Schiavone (ITA) d. (10) A Radwanska (POL) 62 62
(13) S Stosur (AUS) d. A Brianti (ITA) 64 61
(16) L Na (CHN) d. (22) D Hantuchova (SVK) 75 36 62

(Foto: Getty Images)

1 yorum:

leyla 23 Ocak 2010 23:42  

Iki sorunlu tip Azarenko ve Zvonareva:)Koc deyistirme durumu falan da var,ilginc mac olacak yani.Tsonga ve Dinara ireli!!!:)
Ruslar sirf taraftarlarla ilgili bir program hazirlamis,en cok da silililerden bahs etdiler,Marsel'le macta mesale yaktiklarini falan dediler.Artik yalniz Baghdatis,Gonzalez maclari da deyil boyle olan,her ulkenin,hatta nerdeyse her teniscinin kendi taraftar grubu var,bu daha da zevkli yapiyor turnuvayi.Zaten son yillarin en guzel grand slam'ini izliyoruz.Marat Safin'siz olmasina ragmen:(:(

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP