1 Ocak 2010 Cuma

abu dabi'de final çetin olacak

Abu Dabi'de bugün bir ilk yaşandı ve Robin Söderling, Roger Federer'i 13. karşılaşmalarında ilk kez yendi. Ama bu resmi head-to-head istatistiklerinde sayılmayacak çünkü bir gösteri turnuvası. Dün Wawrinka'yı iki tie-break ile belirlenen set ile yenmişti İsveçli bugün de Federer'e ilk seti tie-break ile kaybetti, ikinci seti aynı şekilde kazandı. Son sete kadar taraflar servis kıramamışlardı. Son setin üçüncü ve yedinci oyunlarında servis kıran taraf Söderling oldu ve kariyerinde ilk kez Federer'i mağlup etti.

Diğer yarı final mücadelesinde Rafael Nadal zaman zaman zorlandığı maçta 2 sette kazanmayı bildi vatandaşı David Ferrer karşısında. Gözlemleyebildiğim kadarıyla Nadal kortta daha rahat hareket edebiliyor eskisine nazaran. Yine garip açılı toplar ile puanlar toplamaya başladı her topa yetişerek. Avustralya Açık'taki şampiyonluğunu koruyabilmek için yeterli düzeye yaklaşmış formu. Bu arada David Ferrer kazansaydı iki Lotto sponsorlu tenisçi olacaktı finalde.

Yarın yine büyük kapışma var: Nadal-Söderling
Tsi 15:00'da başlayacak final. Daha önce saat 13:00'da ise Federer ile Ferrer arasında üçüncülük mçaı var.

2 yorum:

kirpi 1 Ocak 2010 23:31  

Dedikodulara gore Nadal toplara daha az spinle, hizli ve duz vurabilmek icin raket tellerini degistirmis. Tipi de farkli zaten raketin.

Spooky 2 Ocak 2010 11:16  

spinsiz nadal, x'siz y'ye benzer diye espri yapacaktım da aklıma gelmedi.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP