31 Aralık 2009 Perşembe

ahan da başlıyor 2010

Eveeeet, en sonunda bir tatil günü ve yazı yazmaya fırsat bulabildim. Bir özür ile girmek istiyorum. Bu kadar yazı temposuna alışmamış biri olarak, gazetedeki iş temposundan sonra oturup bloga yazı yazmak istediğimde Kubrick'in A Clockwork Orange'ındaki şiddete eğilimli başrol oyuncumuzun tedaviden sonraki hali gibi "Öööögh, ööööghh" şeklinde krizlere giriyordum. 2010'un ilk gününden itibaren blogu eski şaaşaalı (vuuu) dönemlerine geri döndürmek için elimden geleni ardıma gomayacağım.

Erkek tenisçilere üzülüyorum. Daha dün bitti 2009 sezonu, pazartesi başlıyor. WTA yönetimini tebrik etmek lazım takvimi sıkıştırdılar, ATP yöneticileri hala arkadaşlarını aslan yiyen zebralar gibi bakıyorlar. Tenisin artık neredeyse salt fiziksel güç olduğu çağda 11 ay üst düzey tenis oynayıp, 2 hafta dinlenip, 2 hafta sonra antrenmanlara başlamak... Köle olmaktır.

2 Ocak'ta başlayacak 2010 maratonu. "Ülkeler Yarışıyor" tandanslı, eğlencelik kıvamda Hopman Cup var Avustralya'da. Dörderli iki grup halinde mücadele edecek takımlar gruplarını ilk sırada bitirip finale çıkmaya çalışacaklar. Gruplar ve fikstür şöyle:

Yeni yılın açılışını Sorana Cirstea ile yapmak ne güzel, hey, ne güzel!

Karma turnuva olarak Brisbane International ilk ciddi sınavlardan biri tenisçiler için. Erkeklerde Andy Roddick, 1 numaralı seribaşı. Brisbane'in son şampiyonu Stepanek ile antrenman yaptılar bugün. Sezon sonu turnuvasında katılmasını engelleyen dizinin tam anlamıyla iyileşmediğini söyledi Andy. Kariyerindeki en iyi sezonlarından biriydi Amerikalı'nın, Avustralya Açık'ta yarı final, Wimbledon'da epik bir final... Sezon sonu pek iyi bitmese de kendine güveni gelmiş. Hatta bu sakatlığın kafa açısından dinlenmeyi sağladığını söylüyor Roddick. Kendine de güveniyor bir Grand Slam daha kazanma konusunda. Kim bilir, belki 10 yılın ilk büyük kupasını o kaldırır.

Stepanek titrini korumaya çalışacak, vatandaşı Berdych ve Fransızlar Monfils, Mathieu, Chardy de onun yoluna taş koymaya... Sezon sonunda Challengerlar kazanıp kendini bulma yolunda önemli bir adım atan Marcos Baghdatis, seyirci desteğini arkasına alıp güzel işler yapabilir. Ev sahibi Bernard Tomic'i de merakla bekliyoruz. Yavaş yavaş kendini göstermesi lazım.

Kadınlar tarafında ise vuuu huuuuuuu... Juju ilk kez resmi bir turnuvada raket sallayacak. O günü, o dakikayı, o anı sabırsızlıkla bekliyorum. "Eskisinden daha iyi olacağım, olgunlaştım" diyen Belçikalı'dan vatandaşı Clijsters ile birlikte şu kadınlar tenisini bi sallamasını istiyorum. Clijsters, Amerika Açık öncesi motivasyonunu bulabilecek mi bu sene merak içerisindeyim. Kendini öyle bir kanıtladı ki bir rehavet olur mu diye soramadan edemiyorum kendime.

Jelena Dokic ve Ana Ivanovic... Tenis tarihinin en talihsizlerinden biri olan Dokic için geç değil. Kendisi hep kuvvetli oldu bugüne kadar. Bu sertliği göstermeye devam ederse başarı gelecektir. İnanıyorum ben hala. Ivanovic'in ise elinde golf sopası ile gelmesini bekliyorum. Sevgilisinin turnuvaları nedeniyle uzun süredir Avustralya'da zaten yanılmıyorsam. Ortama adapte olmuştur. En son foklarla öpüşüyordu. Ne hali varsa görsün!

Alicia Molik de aranın ardından geri dönenlerden. Performansı merakla beklenenlerden. Avustralya Açık wild card'ını da kaptı bakalım. Bu da itici güç olur. Gençlerden Pavlyuchenkova artık patlasın istiyorum. Turnuvanın dark horse'u da Wozniak olsun.

Brisbane Ana Tablolar

Brisbane böyle. Erkeklerde bunun dışında Chennai'de, Hindistan'da bir turnuva var. Robin Söderling, Marin Cilic ve Stansilas Wawrinka favoriler. Janko Tipsarevic benim gönlümün şampiyonu zaten. Yuki Bhambri'ye ve Somdev Devvarman'a dikkat. Devvarman geçen sene yine wild card ile katılmış ve final oynamıştı. Finalde tekkaş Cilic'e yenilmişti.

Chennai Ana Tablo

Fakat tenisin zirvesi Doha'da olacak. 1 milyon dolardan fazla para ödüllü turnuva dururken neden 500bin dolar ödüllü turnuvaya gidilsin değil mi mirim!
Federer, Nadal, Davydenko, Tsonga... İlk 10'dan dört isim Katar'da olacak yılın ilk turnuvası için. Geçen sene yarı final oynayan 3 isim yok. Son şampiyon Murray, finalist Roddick ve yarı finalist Monfils.. Murray ilk hafta Hopman Cup'ta, Monfils ve Roddick ise Brisbane'deler.
Hala nasıl ilk 100'de durabildiğine şaşırdığım Ernests Gulbis de olacak burada. Kura şansı yanında olsun, yine bi şey olmayacak da en azından o açıdan şanslı olsun Letonyalı.

Doha Ana Tablo

WTA'de ise Hopman Cup ve Brisbane dışında tek turnuva var. O da Auckland (deyince aklıma hep Jules Verne'ün İki Yıl Okul Tatili adlı kitabı gelir).
Burada Flavia Pennetta başı çekiyor. Na Li, yasağı kalkan Wickmayer, Sikiyavone gibi isimler de var. Brisbane'in yanında sönük geçeceği kesin. Yeni Zelanda'nın umudu 90 doğumlu Sacha Jones'a dikkat derim. Geçen yılın sonunda arka arkaya ITF turnuvaları kazandı.

Auckland Ana Tablo

İlk hafta böyle işte. Özledik izlemeyi, takip etmeyi. Kazasız, belasız bir yıl olsun, Djokovic ve Del Potro şampiyon olsun. Gulbis İlk 30'a girsin, Cirstea ve Lisicki ilk 10 yapsın. Juju haziranda 1.liğe otursun, Ana ne hali varsa görsün.

(Foto: Getty Images)

1 yorum:

kirpi 1 Ocak 2010 17:29  

Murray Hopman Cup yuzunden Doha'ya, Del Potro da Auckland'a katilmiyormus galiba. Boyle olunca da Murray kaybettigi puanlar yuzunden 5 numaraya dusuyor, o 5 numaraya dustukten sonra Avustralya Acik kuralari cekiliyor, sonra Del Potro da puan kaybettigi icin Avustralya Acik basladiginda Murray yine 4 numara oluyor ama turnuvada 5 nolu seribasi oluyormus galiba.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP