15 Ekim 2009 Perşembe

haber turu: minar'a ceza, paszek ocak'ta

ivo minar temmuz ayında arjantin karşısındaki eşleşmede doping maddesi kullandığı gerekçesi ile 8 ay ceza aldı.. kullandığı madde methylhexanamine (metilheksamin).. ivo minar maddeyi bir yiyecek vasıtası ile aldığını ve doping olarak kullanma niyeti olmadığını söylemişti.. fakat itf eninde sonunda bu maddenin oyuncunun vücuduna girdiğini ve bunun doping sayıldığını söyleyerek cezayı onadı.. böylece minar'ın temmuz ayından sonra yani stuttgart, hamburg ve gstaad'da aldığı puanlar silinecek ve minar mart 2010'da tekrar kortlara dönebilecek..

metilheksamin saykoaktif tabir edilen ilaçlardan yani direkt olarak merkezi sinir sistemine etki ederek algı düzeyini, bilinci ve davranışları etkiliyor.. burun spreylerinde kullanılan bir madde metilheksamin.. ayrıca bu madde bitkisel yağların bir bileşeni bu yüzden yiyecek destekleyici olarak da kullanılıyor.. işte ivo minar'ın düştüğü hata da burada.. en azından kanıtı göstermiş ve 2 yıl men cezası almaktan kurtulmuş çek raket..

-----

kim clijsters 2 sene önce annelik keyfini yaşadıktan sonra geçtiğimiz gün teyze oldu.. kardeşi elke, cruz leo adında bir çocuk dünyaya getirdi..

-----

tamira paszek antremanlara devam ediyor ve avustralya açık 2010'a hazır olmayı planlıyor.. hatırlayacağınız üzere onun da bir doping olayı vardı, blogda anlatmıştım.. tedavisi yasak bir yöntem içeriyordu ve pazsek bunu bir röportaj sırasında gazeteciden öğrenmiş ve hemen koşarak anti doping kurumuna olayı açıklamıştı.. bunun üzerine herhangi bir ceza almamıştı genç avusturyalı..

bu arada ben zayıflamış gördüm tamira'yı..

-----

koca adam mark philippoussis paraya sıkışmış, durumu çok kötü.. mortgage borcu yüzünden evini satmak zorunda kalan avustralyalı şimdi de nişan ve evlilik töreninin haklarını bir kadın dergisine satmaya uğraşıyormuş.. jennifer esposito müstakbel eş..

1 yorum:

Unknown 15 Ekim 2009 10:03  

Metilheksamin, (sanıyorum bu sene) Jamaikalı 5 Jamaikalı atlette çıktı. O zaman da tartışılmıştı...
Jamaikalılar bu atletlere verilecek cezaya bir türlü karar veremediler (IAAF bu maddenin yasağını kaldırmıştı) fakat sonradan Metilheksamin'in başka bir yasaklı madde ile benzer etkileri olduğu için atletlerle ilgili duruşma/ceza işlemlerine başladılar. Sonra ne oldu bilmiyorum... Eurosport'ta ben takılmıyorum. Başkaları öğrensin :)

Bu madde aslında besin destek/diyet haplarında bulunabiliyor. Burun spreylerinde de mevcutmuş. (Gerçi burun spreylerinde bir ton yasaklı madde var... :) Güzel olmadı bu örnek.) Daha önceden doping sayılsa da 2007 yılında IAAF yasaklı maddeler listesinden Metilheksamin'i çıkarmış.

Farklı federasyonların dopinge bakışı ve yasakladıkları maddeler farklı olabiliyor. Her madde her branşta aynı etkiyi yapmıyor.

Bu madde besin destek haplarından gelmiş olabileceği için Ivo'ya inanıyorum. En azından mantıklı bir açıklaması var. Yanlışlıkla kokain çekmişim tüh... diyen Gasquet'ye bak bir de.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP