11 Eylül 2008 Perşembe

top 10 vs. top 10

atp resmi sitesinde güzel bir istatistik yayınlandı bu hafta.. şu anda ilk 10'da bulunan oyuncuların ilk 10'daki tenisçiler karşısındaki galibiyet/mağlubiyet sayıları..

kariyer sayılarına baktığımızda ilk 10'a karşı yüzde 50'nin üzerinde galibiyet oranı olan sadece iki oyuncu var.. bunlar tahmin edebileceğiniz gibi rafael nadal ve roger federer.. ve bu ikisinin oranlarını sadece yüzde 0.4lük bir fark ayırıyor.. nadal'ın oranı yüzde 68.9 iken, federer'in oranı 69.3 bu iki tenisçi dışında kalan oyunculara baktığımızda en iyi oran andy murray'de..

bu seneki maçlarda ise rafael nadal, andy murray ve nikolay davydenko'nun yüzde 50'nin üzerine çıkabildiğinizi görüyoruz.. federer'deki düşüş burada da karşımıza çıkıyor.. beni en çok şaşırtan ise nikolay davydenko'nun yüzde 66'lık oranı.. david ferrer de bu sene ilk 10'a karşı maç kazanamamış..

bu istatistiklere göre andy murray'nin ileride novak djokovic'i geçip 3. sıraya yerleşmesinin sürpriz olmayacağını görüyoruz.. bu performansı devam ettirmesi lazım tabi ki..

2 yorum:

rıza yaşar 11 Eylül 2008 15:31  

güzel bir çalışma olmuş,
doğrusu Djokovic'in ilk onda yer alan tenisçilere karşı bu derece kötü bir yüzdesi olmasını tahmin edemezdim. (Acaba kariyerinin ilk yıllarında, o dönem ilk 10'da yer alan oyunculara karşı çok başarısızdı da mı bu yüzde oluştu merak ettim doğrusu.) Nikolay Davydenko'nun yüzdesi felaket. zaten kendisinin nasıl olup da ilk 4'e girmeyi başardığına bir türlü akıl sır erdirememişimdir. tam bir looser bana kalırsa.
son olarak Andy Murray'nin Djokovic'i geçeceğini pek sanmıyorum. Sonuçta Djokovic de henüz çok genç yaşta. Andy Murray'nin mental olarak Djokovic kadar kuvvetli olmadığını düşünüyorum. (Mental kuvvetlilik konusunda hiçbir tenisçi Nadal'ın eline su dökemez bu arada) Murray çok yetenekli olabilir, ama nedense bana geriye düştüğü maçlarda her an demoralize olup dağılacakmış havası veriyor. Her ne kadar Melzer karşısında 2-0'dan gelmiş olsa da bu direnci daha üst düzey oyunculara karşı gösterebilir mi ondan emin değilim. Djokovic bu konuda sanki daha dirençli bir yapıya sahip.

fedex 12 Eylül 2008 00:28  

novak djokovicin yüzdesinin bu kadar kötü olmasının sebebi kariyerinin başlarında çok kötü olması falan değil daha çok federer ve nadalla çok sayıda maç yapması ve onlara karşı başarısız olmasından kaynaklanıyor hala federer ve nadalla tamamen başa baş yarışacak seviyede değil çünkü..djokovicin fedex nadal ikilisiyle yaptığı maçlarda toplamda 6-17 lik bir oranı var 29 yenilgiden 17 si fedex nadal ikilisine.....ayrıca ben de pek yakında murrayin djokovici geçeceğini düşünüyorum...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP