8 Eylül 2008 Pazartesi

amerika açık 08 - beklenmeyen final

istenmeyen mi demeliydim? turnuva öncesi herkes tabi ki federer-nadal finali istiyordu.. hatta bu maçtan önce bile her yerde federerle nadal oynasa da havamızı bulsak tarzı yorumlar okudum.. ancak şu maçta murray, oyunuyla, finali hak eden taraftı.. hatta yarı final oynayan dörtlü içerisinde murray ve nadal finali hak ediyorlardı.. kuranın talihsizliği işte..

nadal-murray yarı finalinin sadece bugün oynanan 1.5 saatlik bölümünün bile dünkü federer-djokovic maçının tamamından daha fazla keyif verdiği kesin.. iki oyuncu da ellerinden gelenin en iyisini korta yansıtmaya çalıştılar, fiziksel olarak sınırlarını zorladılar, zihinsel olarak araya giren koskoca 1 günü bile takmamışa benziyorlardı.. neticesinde harika tenis izledik..

andy murray'ye geçen senelerde ve bu senenin başında çokca giydirmişliğim olmuştu.. çünkü potansiyeli ortada olan bir oyuncu ancak bir türlü o eşiği aşıp da bir yerlere gelemiyordu.. zihinsel olgunluğa bu yaz eriştiği söylenebilir britanyalının.. daha önce bir grand slam'de çeyrek final bile görememişken bu yaz wimbledon'da ilk çeyrek finalini oynadı.. orada nadal'a yenildi.. daha sonra kanada rogers cup'ta wawrinka ve djokovic'i yendi ancak yarı finalde nadal'a yenildi.. ardından cincinnati'de querrey, tursunov, moya, karlovic ve en sonunda finalde djokovic'i yenerek ilk masters series şampiyonluğunu tattı ki final maçında harika oynamıştı.. ve bugün daha önce hiç yenemediği rafael nadal'ı müthiş bir oyunla yenerek ilk defa bir grand slam'de final oynama hakkını elde etti..

maç istatistiklerinde ilk göze çarpan şey winner sayıları.. murray nadal'ı ikiye katladı winner sayılarında.. tabi aceler de winner sayılıyor ve 21-7 üstünlüğü var britanyalı raketin acelerde..
murray'nin bulduğu 20 servis kırma şansının yanılmıyorsam 7'si (ki üçte bire tekabül eder) dördüncü setin ikinci oyununda elde ettiği şanslardı.. 8 kere berabere oldu ve murray sonucunda servis kırmayı başaramadı.. bu onu moral olarak çökertmiştir derken o oyununu daha da yükseltti.. özellikle backhandlerde ve file önünde efsane vuruşlara imza attı neredeyse.. 44 kez file önüne geldi ve bunlardan 31'inde mutlu döndü baseline'a..

finalde federer'e oranla daha yorgun taraf olacak.. ancak artık final bu, djokovic gibi kendini koyverecek değil murray.. daha önce federer ile murray 3 kez karşılaşmışlar ve murray'nin 2-1 üstünlüğü bulunuyor.. bu maçların hepsi sert kort müsabakası.. en son bu sene dubai'de sert zeminde oynamışlardı ve ilk seti tie-break ile kaybeden andy sonraki iki seti alıp maçı kazanmıştı.. murray yarın maçı kazanırsa 1936 yılından beri britanyalıların yapamadığını yapacak ve bir grand slam kazanacak.. federer kazanırsa wimbledon'dan sonra ikinci kez bir grand slam'i üst üste 5 kez kazanmış olacak..

murray yanılmıyorsam bu haftaki atp sıralamasında 4. olarak açıklanacak.. bu, onun kariyerindeki en yüksek derece.. nadal ise yarı finalde kaybetmesine rağmen birinciliğini koruyacak..

2 yorum:

fedex 8 Eylül 2008 10:09  

yarı finaledeki dörtlüden nadal ve murrayin en çok finali hakettiğine kesinlikle katılmıyorum fedex kesinlikle çok haketti bu finali ama işte fedex kıskançları çok buna bişey diyemem fialde zaten kanıtlıycak kimin daha çok hakettiğini....

fedex 11 Eylül 2008 20:06  

bir önceki yorumumda belirttiğim gibi kimin hakettiğini kanıtladığın için teşekkürler fedex...çağımızın en yetenekli ve beyefendi tenisçisine saygılar!!!

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP