12 Eylül 2008 Cuma

fed cup finali

fed cup finali bu haftasonu oynanıyor.. geçen senenin şampiyonu rusya ile rusya'nın geçen sene ilk turda elediği ispanya, madrid'de karşılaşıyorlar.. saha seçimini toprak korttan yana yapmış ispanyollar..

rusların kadrosu pek de güçlü gözükmedi bana.. svetlana kuznetsova, vera zvonareva, elena vesnina ve ekaterina makarova.. karşılarında ise carla suarez navarro, anabel medina garriguez, nurai llagostera vives ve virginia ruano pascual'dan oluşan ispanya takımı var..

kuznetsova dünya 7 numarasında bulunuyor.. daha 2 hafta önce 4 numaradaydı.. daha da düşer bu.. verz zvonareva ilk yıllarında yeni bir heyecan getirmişti ancak 2006 ve 07 de ortadan kayboldu.. bu sene tekrar ilk 20'ye girdi ve olimpiyatlarda bronz madalya kazandı.. rusların şu andaki en güçlü silahı.. elena vesnina geçen sene finalde de takımdaydı.. ancak pek başarılı olduğu söylenemez.. makarova ise ilk kez rusya adına mücadele edecek..

carla suarez navarro özellikle henin bıraktıktan sonra tek el backhandli kadın oyuncu eksikliğini giderecek gibi geliyor.. roland garros'taki harika çıkışı evinde rahat oynadığının göstergesi.. ancak ondan sonra ortadan kaybolmuştu.. burası kendini göstermesi için iyi bir fırsat.. garriguez ve vives bu seneki fed cup maçlarında yenilgi görmediler.. özellikle çiftlerde iddialı ispanya takımı, pascal ve garriguez olimpiyatlarda gümüş madalya kazanmışlardı..

ispanya bu kupada daha önce 10 kez final oynadı ve bunların 5'ini kazanarak şampiyon oldu.. (1991-93-94-95-98)
rusya ise 2004-05-07 yıllarında kupanın sahibi oldu.. son 4 yılda 3 şampiyonluk hiç de fena bir istatistik değil.. şu anda ilk 10'da 5 oyuıncu bulundurdukları göz önüne alınırsa normal de..
ancak ben bu sene ispanya'nın kazanma şansını daha çok görüyorum..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP