19 Ağustos 2011 Cuma

cincinnati: yaralı parmağa tükürmek

Saçma bir başlık ama okuyun bi...

Verdasco ile Nadal arasındaki maçı bugün izlemeyenler akşam eve gelip skora baktıklarında “Vay be ne maç kaçırmışım” diyebilir. O öyle değil!

Tenis tarihinin en mükemmel maçlarından birine Avustralya Açık 2009 yarı finalinde imza atmış ikiliden iki buçuk sene sonra böyle sönük ve saç yoldurtan bir maç beklemiyordum oysaki.

Maç karşılıklı kırılan üç servisle başlayınca her şeyi anlamalıydık zaten. İlk set tie-break’inde Verdasco 5-4’te mini break’i yakalamasına rağmen tutunamadı ve seti kaybetti. İkinci sette servis kırmasına rağmen hemen kırdırarak tie-break’e gitmesine neden oldu. Onu kazandı. Üçüncü sette de yine servis kırma avantajını yakaladı önce fakat bu da tie-break’e gitti. Bu tie-break’te hem Nadal, hem Verdasco hata ustası kesildiler. Bayık maç üç buçuk saatten fazla sürdü. Akıllarda kalan ise maçla ilgili şey değildi. Biri maç öncesi, diğeri maç sonrası yaşanan olaylardı.

Nadal önceki gün bir Japon restoranında elini yakmış. Williams bacağını keser, Clijsters düğünde çılgınca bileğini burkar… Şanslı ki sağ elinin parmaklarının ucu hasar görmüş. Sol olsaydı zor servis atardı.


Verdasco ise müsabakayı kaybettikten sonra eğilip çizgiye tükürdü. Ben buna hiçbir şey diyemiyorum. Servet Çetin geldi aklıma.



Nadal basın toplantısında çok huysuzmuş. Öyle diyorlar dinleyenler. Bu sıralar kötü oynaması normal. Geçen yıl dışında sezonun bu dönemlerinde hiç iyi bir performans göstermedi. Cincinnati’de finali yok, Kanada’da ise kariyeri ilerledikçe düşmeye başladı. Amerika Açık’ta geçen sene gösterdiği müthiş performans vardı. Onun dışında bu Amerika sert zemini belalısı durumunda Nadal’ın. Bunun nedeni kendisinin doğal kort oyuncusu olması. RG ve Wimby dizlere daha az yük bindiren doğal zeminler, toprak ve çimin ardından sert zemine geçmek dizlerinde fazladan baskıya neden oluyor. Önünde koruması gereken bir 2000 puan var. Gergin olması da doğal. 

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP