16 Ağustos 2011 Salı

rogers cup: ben büyüğüm ben, novak usta



Kim diyorsa ki "Djokovic'in bu halini önceden tahmin ettim", ben onun alnını karışlarım. Eskinin buluttan nem kapan, osuruktan hapşıran adamı şimdi ne güneşten, ne polenden, ne sıcaktan, ne rüzgardan, ne gürültüden, ne yağmurdan, ne de Federer ve Nadal'dan etkileniyor. Adam mekanik bir şey oldu.

Bu seri ilk inşa edilmeye başlandığında bahar-yaz aylarına kadar kesin eski Novak geri döner diyordum. Ne kadar kazanabilirdi ki böyle seriler halinde. Sonra baktım adam manyak. Gidiyor. 1 Masters, 2 Masters, 3 Masters ha dört Masters. Arada bi ufak, bi büyük deviriyor. (Grand Slamlere 70'lik diyek mi bundan sonra). Neyse rekorun dibine geldik. Federer seri rekorunu kırmasına izin vermemişti. Bu sefer rakip bile olamadı.

Murray ve Nadal'ın erkenden döküldüğü, Federer'in yeni yaşında yine Tsonga'ya tosladığı turnuvada Djokovic tek başına kaldı yukarılarda. Finaldeki rakibi bu sene ABD'de çok iyi işler çıkaran Mardy Fish oldu. Zorladı da Novak'ı. Ama kritik puanlar hep Sırp'a gitti. Fish bir set alabildi, bu turnuvada Nole'den set alabilen tek isim oldu. Fakat şampiyonun adı değişmedi.

Djokovic bu yılki dokuzuncu şampiyonluğunu kazandı. Bunlardan beşi Masters, ikisi Grand Slam. Bu 5 Masters bir rekor. Daha önce kimse bir sezonda bu kadar Masters kazanamamıştı.

Önümüzde bir Cincinnati ardından Amerika Açık var. Cincy'i geç- Amerika Açık'ta bir şampiyonluk Djokovic'i tarihin en iyi sezonunu geçiren tenisçi yapar. Federer'in 2006'si suya düşer gözümde.


Fish de kendi çapında bir Djokovic oldu. Şu an Amerika Açık Serilerinde lider gidiyor. Djokovic ikinci. Fish kariyerinin en yüksek noktasını gördü sıralamada bu hafta yedinciliğe çıkarak. Bu kadar tek yönlü bir oyunla bunu başarması da dikkat çekici. O tek yönünü yani servis-voleyi ne kadar iyi yapabildiğini gösterir. Ama o silah da genelde tutukluk yapar işte, hele ki karşındaki azman olmuşsa.

1 yorum:

Emre 16 Ağustos 2011 04:09  

Cincinati'de gecmeyelim. Su durumda rahatlıkla kazanabilir. Hemde US Open'a duble yapmak için gitme sansı yakalıcaktır.Bence Cinci'ye de sonuna kadar asılcak. Tüm Amerika serilerini toplamak adına bu önemli diye düşünüyorum.

İndian Wells - Miami - Cincinati - US Open :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP