26 Mart 2011 Cumartesi

miami: tüm mallardan özür dilerim


Geçen hafta “Mal” başlıklı postta Andy Murray’nin saçma sapan Donald Young mağlubiyeti sonrası hislerimi belirtmiştim.

Tüm mallardan özür dilerim. Bu adam başka bir şey.

Gördüğü Grand Slam finalinin üzerinden iki ay geçmedi. Üç maça çıkan Murray gittikçe daha kötü bir performans sergiliyor. Rotterdam’da Marcos Baggy’e yenilmişti. Geçen hafta Young’a. Aynı Young bu hafta ilk turda Istomin’e yenildi. Bugün ise 118 numaralı Alex Bogomolov Jr.’ın karşısındaydı. Geçen haftaki gibi salaklık yapıp turnuvayı kazanmasını beklemiyordum ama en azından 2-3 tur geçmesini bekliyordum.

150 km/h ile servis attı adam maçta. Kadınlar bile daha hızlı atıyor. Bir şeylerin ters gittiği kesin.  Ama bir şablona oturtamıyorum. Grand Slam finallerinde rezil olduktan sonra kendine güveni düşüyor desem, geçen sene Ozi Açık’tan sonraki performansı bunu desteklerken [Dubai ikinci tur, Indian Wells çeyrek, Miami ikinci tur (ilk tur bye)], 2008 Amerika Açık sonrası kazandığı iki turnuva çürütüyor.


Aklıma en yatanı sakatlığı oluşu. Çünkü hani iki turnuvada da yenildiği tenisçilere bakınca ters adamlar değil. Herhangi üst düzey tenisçiyi olmadık zamanda yenen oyunculardan değiller. Gayet yenilebilir adamlar. Maçları izleyenler fiziksel olarak bitkin diyorlar. Psikolojik de olabileceğini sanmıyorum. Grand Slam baskısı yapar mı bunu fikrim yok ama yine de sorunun fiziksel olduğu kanaatindeyim.

Her ne kadar Murray kendisi maçtan sonra, “Antrenmanlarda her topa yetişiyorum, çok hareketliyim” dese de maç temposunda bunları yapamıyor. “Mağlubiyetlerin nedeni tamamen benim” dese de yeni bir antrenör deneyebileceğini de söylüyor. Dengesiz zaar.

Ha bir de bakın Miami’de kim varmış: 


2 yorum:

kirpi 26 Mart 2011 10:35  

2008'de slam finaline cikip kazanamamasi ile sonrakiler farkli ama. 2008'de final yapip kazanamadiktan sonra herkes onun icin "bir slam kazanabilir" diyordu. Sonrakilerde ise finale gidip kazanamayinca "asla slam kazanamaz" diyenler oldu.

Unknown 28 Mart 2011 02:19  

aaaaaaah ah! öyle izlemesi keyifli bi oyuncu olur ki ama işte ama...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP