21 Ağustos 2010 Cumartesi

cincinnati: nadal'dan kötü sinyaller

Vay be Cincinnati, sürprizlerle dolusun. Henüz geçen hafta ilk dört seribaşı yarı finale çıkmışken, bu hafta da aynı şeyin olma olasılığı oldukça düşüktü. Ama ben üçüne şans vermiştim. Sadece Federer çıkabildi.

Öncelikle turnuva organizatörlerine bir çift lafım var. Lan neden kendi vatandaşlarını öğlen sıcağına koyuyorsunuz arkadaşım. Manyak mısınız siz! Saat sabahın 12'sinde kim kalkacak da maça gelecek ayrıca. Yine tribünler doluydu fena sayılmazdı. Demek ki gelen geliyo (üç saniye içinde kendini haksız çıkartmak) Fish ile Murray günün açılışını yaptılar. İlk set muazzam çekişmeyle geçti. İki defa servis kırma puanı yakalayan Britanyalı bunlardan yararlanamadı. Çekişme tie-break'te de devam etti ve başabaş geçen oyunu kazanan Murray ilk seti aldı. İkinci sette Murray bir anda kontağı kapattı. Seyirciden aldığı gazla çalışan Mardy Fish de 4-0'lık bir seri yakaladı ve seti 6-1 ile hanesine yazdırdı. Son set yine çekişmeli geçti Murray'nin uyanması ile. Setin başında servis kırma şanslarını değerlendiremeyen bu kez ev sahibi raketti. Kimse servis kıramayınca yine tie-break belirledi kazananı. Tie-break oyununa karşılıklı mini-breakler ile başlandı.
Ardından Fish 4-2 geriye düşse de file önündeki müthiş oyunu ile çevirdi ve kazandı maçı. Amerikalı raket file önünde hakimiyetini gösterdi bu müsabakada.

Hiç sevmediği güneşin altında, o sıcakta Djokovic de Roddick karşısına çıktı. Twitter'da kendisine saydırdığım için blogda sakin kalmaya çalışacağım. İlk seti kaybeden Sırp raket ikinci sette de bir break dezavantaj ile geriye düştü. Roddick 5-4'te maç için servis atarken biraz saçmalayınca bir anda Djokovic tekrar ümitlendi. Ama ümitlenen sadece Djokovic'ti. Zira adım gibi biliyordum saçma sapan hatalarla servisi tekrar kırdaracağını. Nitekim çift hata ile başladığı servis oyununda gidip birde bomboş ve 3 yaşında çocuğun rahatlıkla gerçekleştirebileceği bir voleyi fileye takınca sıfıra karşı servis kırdırdı ve Roddick'e ikinci kez maç için servis atma fırsatı doğdu. Amerikalı raket bu sefer fırsatı tempeyecekti. İyi bir servis oyunu ile kazandı ve Fish'in rakibi oldu. Finalde bir Amerikalı garanti. Roddick de tekrar ilk 10'a giriyor böylece.

Gecenin en rahat kazananı Federer'di. Zaten çeyrek finale kadar kortta 20 dakika kalmış, dinç, diri ve edeleli... Davydenko'yu iki sette geçti. Bir ara Davydenko maçtan çekilmezse sniperlar tarafından vurulur mu diye geçti aklımdan. Zorluk çıkartmadı yine de Kolya. 


Çeyrek finalde Berdych ile eşleşseydi elenmesine kesin gözüyle baktığım Nadal, Baghdatis'e elendi. Açıkçası her ne kadar şu anki durumları için hiçbir şey ifade etmiyor olsa da, geçmiş maçlarındaki 6-0lık kayıt Nadal'ın bir şekilde bu maçtan galip ayrılacağını düşünmeme neden olmuştu. Nadal her sene artık gelenekselleşen bir şekilde toprak ve çim sezonundan sonra Amerika Serileri'nde yorgunluktan dolayı oyununu oynayamıyor. Baggy'e üç set sonunda kaybeden İspanyol maçtan sonra sorunun backhandinde olduğunu söyledi. Hedef göstermesi benim garibime gitti. Şurada 1,5 hafta kalmış yılın son Grand Slam'ine. Yaptığı 41 basit hatanın 22'sini daha güçlü olduğu forehand kanadından yapmasına rağmen bunun backhand ile vurmak istemeyip tüm topları forehandine almaya çalışmasından kaynaklandığı tahmin edilebilir.

Nadal yenilince Federer ile yarı finalde eşleşemedi. 2006 ve 2007 sezon sonu turnuvaları dışında 2005 RG'dan bu yana yarı finallerde karşılaşmayan ikili yine karşılaşmadılar. Ve yine 2005'ten bu yana Amerika topraklarında kapışamama gelenekleri de devam etti.

Yarı final maçları:
[WC] M Fish (USA) vs [9] A Roddick (USA)
M Baghdatis (CYP) vs [3] R Federer (SUI)

2 yorum:

kirpi 21 Ağustos 2010 17:21  

Nadal tedaviden sonra tedaviden onceki kadar iyi oynayamiyor galiba. Monte Carlo'da muthisti, ustelik sol dizinde sorun olmasina ragmen. Sonra Roma, Madrid ve Roland Garros'un ilk haftasi kotuydu. Derken duzeldi. Sonra Wimbledon'da sag dizde sorun vardi ama antremani azalttiktan sonra ritmini yukseltti. Simdi yine tedavi sonrasinda bir dusus var ve iyi hareket edemiyor gibi. Ya aci cerkerken daha iyi oynuyor veya tedavisinde bir sorun var, cozemedim.

Russell 22 Ağustos 2010 00:27  

"aci cekerken daha iyi oynuyor"

Küçükken çok fazla Rocky izlemiş diyolla. :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP