21 Ağustos 2010 Cumartesi

gençlik olimpiyatlarında altın gavrilova'nın

Singapur'da devam etmekte olan Gençlik Olimpiyatları'nda tenis dalında, tek kızlar kategorisinde madalyalar sahiplerini buldu. Gelecek vaat eden 94 doğumlu Rus raket Daria Gavrilova yarı final ve final maçlarını ilk setleri kaybetmesine rağmen kazanarak altını boynuna astı. Çift erkeklerde de altın amdalya maçı cumartesiye ertelendi.

2009 Fransa Açık finalisti, yarı finalde Jana Cepelova ile karşılaştı dün. Slovak raket daha çok bir çiftler oyuncusu. Ama Luksika Khumkum'u yendi çeyrek finalde. Büyük başarıydı. Yarı finale de ilk seti alarak başladı. Bu arada Singapur'da yağan yağmur nedeni ile müsabakalara ara verildi. Sonra bizim Rus Gavrilova maçın başlama saatini ayarlayamamış. Beklemişler beklemişler artık Cepelova'ya tam w/o verecekken bizimki koştura koştura yetişmiş, o hızla maçı çevirerek kazanmış. Neler oluyor hayatta. Tabi Gavrilova'nın ikinci turda 1 numaralı seribaşı olan Ukraynalı Elina Svitolina'yı da yendiğini hatırlatayım. Kendisi 2010 Fransa Açık gençler şampiyonu olur.

"Bu ne lan" demeyin. Yağmur arasında canı sıkılan Babos ve Gavrilova dans ediyorlar.

Bugün finaldeki rakibi Çinli Saisai Zheng idi. Yarı finalde Macar Timea Babos'u geçen bu nerd kılıklı kardeşimiz finalde de ilk seti kazandı. Fakat yorgunluk etkisini göstermeye başlamıştı. Zira ilk turda 2 numaralı seribaşı Porto Rikolu Monica Puig'i yenmesi ile başlayan koşsusunda hiç set kaybeden çıkmıştı finale kadar Saisai.

Bronz madalya müsabakasında Jana Cepelova, Timea Babos'u iki sette geçerek kürsüye çıkan son isim oldu.

Neticede gülen taraf Gavrilova oldu. Pro tenise geçişi güzel yaparsa iyi işler çıkartacaktır 3-4 seneye. Gözümüz üstünde.


Bu arada Melis Sezer ile bağlantılar var. Örneğin Melis Sezer Avustralya Açık Junior ana tablosunda mücadele ettiğinde ilk turda Jana Cepelova ile eşleşmiş ve kaybetmişti. Burada ana tablo oynayarak Juniorlarda mücadele eden ilk Türk olmasını sağlayan turnuva Eddie Herr'de de Daria Gavrilova'ya üçüncü turda kaybetmişti. Gavrilova orada şampiyon olmuştu. Yaaa yaa hayat ne tuhaf...


http://lovegametennis.blogspot.com/2009/12/melis-sezerin-buyuk-basars.html

http://en.wikipedia.org/wiki/2010_Australian_Open_%E2%80%93_Girls%27_Singles

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP