15 Ağustos 2010 Pazar

cincinnati: hello darkness my old friend

Benim yüzümden oldu. Ne olmuş yani kız üç dört maç üst üste kazandıysa! Niye heyecanlanıyorum! Niye bütün gözleri Ana'ya çekiyorum? Sonra böyle nazar değiyor işte. E düşündüklerimi de yazamaycaksam bu blog niye var o zaman. Tabi olm neticede kıza ben söyledim diye nazar değmiyor. Nazar bakan gözde. Ama çenemi tutsaydım. Açaydım kollarımı...

Dün Clijsters karşısında ilk setin dördüncü oyununda sakatlanan Sırp, oyunu bile tamamlayamadan maçı bıraktı. Üçüncü oyunda servis kırdırıp 2-1 geriye düştükten sonra Clijsters'ın servisinde servis kırma şansı yakaladı. 30-40'ta. Bu puanda müsait bir forehand yakalayan Ana, topa vurduğu sırada yanlış basmış olabilir. Bir şeylerin ters gittiği yaptığı hareketlerden belliydi, ağlayacaktı neredeyse. Bir ses duymuş sol ayağında topa vururken. Hemen doktor çağırıldı. Tedavi yapıldı. Ama ancak 3-4 puan daha oynayabildikten sonra göz yaşları içinde maçı bıraktığını söyledi.

Filede Clijsters ile tokalaşırken Belçikalı onun ne hissettiğini çok iyi anlıyordu. Zira aynısı nisanda Clijsters'a olmuştu ve iki ay kortlardan uzak kalmıştı eski dünya 1 numarası. Fransa Açık'ı da kaçırmıştı bu yüzden.

Ivanovic kazasaydı ilk 30'a girecekti ve Amerika Açık öncesi ana tabloda güzel bir yer bakacaktı kendine. Şimdi bundan önce düşüneceği şeyler var. Amerika Açık'a yetişip yetişemeyeceği bile belli değil. Montreal turnuva direktörü gözün çıksın!

Diğer yarı final maçında iki Rus karşılaştı. İstanbul Cup şampiyonu Anastasia Pavlyuchenkova'nın rakibi Maria Sharapova'ydı. Kazanmak ikisinin de kariyeri için önemli olacaktı şüphesiz. Masha ilk 10'a girmeye bakıyor. Nastya ilk 19 yaşında ilk 20'ye.

Djokovic-Federer maçıyla aynı anda oynandığı için izlemedim. Takip ettiğim kadarıyla Twitter'dan da yazdım zaten. İlk seti Masha aldı ve bu setin alınış şekli ilk turdaki Şarapova-Kuznetsova müsabakasına çok benzerdi. O maçın birinci setinde Kuznetsova 5 servis kırma şansının hiçbirini değerlendirememiş, Masha da tek şansını kullanıp servis kırarak 6-4 kazanmıştı. Aynısı oldu. Nastya 4 servis kırma şansının hiçbirinden yararlanamadı. Şarapova 1 tane buldu ve değerlendirdi. Maçın ilk tur maçına benzer şekilde gideceğini düşünüyordum. Öyle oldu. İkinci seti kaybetti Masha tıpkı Kuznetsova karşısında olduğu gibi. Son sette ben çoktan uyumuştum ama Maria uyumamış ve finale yükselmiş.

Finalde bu akşam Clijsters ile Şarapova karşılaşacak. Son dörde kalan tenisçilerden kupayı sadece Clijsters'ın kazanmasını istemiyordum. Büyük ihtimalle o kazanacak.

1 yorum:

nuage 15 Ağustos 2010 14:27  

Öyle deme. Mariya beni çok şaşırttı bu turnuvadaki oyunuyla. Bence çok iyi oynuyor. Clijsters'ı da yense şöyle kötü olmaz hani. Bismi... Bakalım.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP