17 Nisan 2010 Cumartesi

monte carlo: üç ispanyol'a bir sırp düşüyor


Monte Carlo'da geldik yarı finallere. Geçtiğimiz haftalarda Miami'de dizlerini döven Rafael Nadal torpakla birlikte topları dövmeye başladı. Son beş senedir şampiyonlukla kapattığı Monte Carlo'da ilk üç maçında sadece 8 oyun vererek yarı finale yükseldi. İki kere "bir bagel bir stick" yaptıktan sonra çeyrek finalde vatandaşı JC Ferrero'yu da 6-4/6-2 yenerek yarı finalde bir başka İspanyol David Ferrer'in rakibi oldu. Ferrero deyip geçmemek lazım bu yıl oynadığı 18 maçın 17'sini kazandı 30 yaşındaki raket.

"Toprak korttaki en önemli rakiplerden birini yendim bugün. Servisim de ilk iki maçıma oranla daha iyiydi" diyor dünya 3 numarası. Nadal bildiğiniz gibi 11 aydır şampiyonluk yaşayamıyor ve toprak sezonu açıldığına göre burada bu susuzluğunu gidermesi an meselesi zira zincirlerinden boşanmış bir boğa gibi oynuyor.

Onu tek durdurabilecek isim şimdilik Novak gibi duruyor bu turnuvada. Zira genele baktığımızda iyileştiği vakit Juan Martin del Wolverine'den Nadal'ın toprak hakimiyetine son vermesini bekliyorum. Yine sakatlığı nedeniyle Barselona'dan çekilse de Arjantinli'nin Fransa Açık'a yetişeceğini düşünüyorum. Ne kadarıyla oynar bilemem.

Djokovic diyordum. Geçen sene finalde Nadal'a üç sette boyun eğen Sırp raket çeyrek finalde Nalbandian'ı çok rahat geçti ve Fernando Verdasco ile eşleşti. Verdasco da İspanyol olmanın genetik olarak getirdiği bir avantaj ile toprakta iyi oynuyor. Geçen yıl Monte Carlo çeyrek finalinde Novak üç sette kazanmıştı. Bu sene de favori bence.

Verdasco'nun bugünkü maçı iki sette rahat bitecekti ama Albert Montanes (bilin bakalım nereli) ikinci sette ufak çapta bir geri dönüş (5-1'den döndü) yaparak tie-break'e götürdü seti. Tie-break oyununu da kazanıp final setine dokunmayı başarsa da öylece kaldı. Son seti 6-0 kazandı Verdasco. Turnuvada yarı final beklediğim Philipp Kohlschreiber ise David Ferrer karşısında kılı kılına kaybetti maçı. 7-5/7-6.

Novak Djokovic - Fernando Verdasco
David Ferrer - Rafael Nadal

1 yorum:

kirpi 17 Nisan 2010 15:49  

Del Potro henuz antremanlara baslayamamis, bilegi hala tam olarak iyilesememis diyordu haber siteleri. Dogruysa en erken Madrid'de doner, Roland Garros'da da birsey yapamaz bu yil bana gore. Aslinda bu onun avantajina. Cunku cim zeminde de iyi degil zaten, Temmuz basina kadar dogru durust mac yapmayacagindan iyice toparlanip sert zemin sezonuna iyi bir baslangic yapabilir (gerci sert zeminde fazla mac yapmasi da aslinda onun zararina, hep sert zemin sezonunda sakatlaniyor ya neyse). Bu arada iyilesme suresine bakiyorum da, Nadal'in dizleri icin verdigi arayi gecti. Durumu daha da kotu galiba. Gicigim tendinite, tadini tuzunu kacirdi tenisin. Acil sifalar artik, ne diyelim...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP