26 Temmuz 2011 Salı

30. haftanın turnuvaları

Bu hafta yoğun. Erkeklerde üç, kadınlarda iki turnuva var.

Erkeklerde US Serileri kapsamında Los Angeles'ta Farmers Classic başladı. Genç ve deneyimli isimleri güzel bir şekilde bir araya getiriyor. 1 nolu seribaşı, bu hafta Atlanta'da şampiyon olan Mardy Fish. Onunla birlikte şampiyonluk kovalayacak isimlerden biri Delpo. Wimbledon'dan sonra ilk kez göreceğiz. Bakalım Thor forehandleri sert zeminde bu yıl nasıl işler yapacak. İlk turun dikkat çeken eşleşmelerinden birisi de Berankis ile Harrison arasında. İkisi de gelecek vaat ediyor. Hatta Harrison bayağı bir overrate ediliyor ama hakkında hayırlısı artık. Bir başka genç ve overrate Dimitrov ilk turda deneyimli Tommy Haas ile karşılaşacak. Gonzo da ana tabloda. Son şampiyon Sam Querrey yok. Atta gitti.

Avrupa'da inatla devam eden toprak turnuvalarından biri Gstaad'da diğeri Umag'da. Gstaad'da sekiz seribaşıdan altısı İspanyol. Son şampiyon Almagro, bir numaralı seribaşı olarak unvanının peşinden koşturacak. İlk 10'un asansör isimleri var turnuvada. Ne çok üst düzey ne kötü tenisçiler yani. Youzhny, Wawrinka, Verdasco... Almagro zor kura çekmiş. Tablonun altı daha ferah.

Diğer turnuva ise Hırvatistan'da. Umag'da son şampiyon Juan Carlos Ferrero. O da iki hafta önce bir şampiyonluk yaşadı ancak Hamburg'da erken elendi. İlk turda Maximo Gonzalez ile kapışacak. Bir de bu turnuva çok tırtlaşmış görmeyeli, tablodaki isimlere bakıyorum da...

Kadınlar her zamanki gibi daha zevkli olacak. Birleşik Devletler topraklarında Stanford ve Washington'da toplam iki turnuva var bu hafta. Washington'daki bu sene ilk kez düzenleniyor. 1 nolu seribaşı Shahar Peer. Ben Dokic ve Jovanovski'yi izlerim burada. Ha bi de genç kızımız Eugenie...

Stanford'da haftanın tüm eğlencesi. Son şampiyon Azarenka'nın bir numaralı seribaşı olduğu turnuvada Sharapova, Bartoli, Stosur, Aga, Görges, Ana ve Domi diğer seribaşılar. Dünya 170küsür numarası Serena Williams da protected ranking ile ana tabloda kendine yer buldu. İlk turda Rodionova ile oynayacak geçerse Görges-Makiri galibi gelecek karşısına. Çeyrek finalde olası bir Serena - Masha maçı elşeşmesi var.
Alaman kızımı da Wimby'den sonra ilk kez göreceğim. Bambam ilk tuda Halep ikinci turda Stosur ile eşleşti. Zor kura. Ana ise ilk turda Ayumi Morita ile mücadele edecek.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP