26 Temmuz 2011 Salı

29. haftanın şampiyonları

Hafta sonu Atlanta, Hamburg ve Bakü'de şampiyonlar belli oldu.


Mardy Fish d. John Isner 3-6/7-6/6-2

Atlanta'daki filmi geçen yıl da görmüştük. Fish ile Uzun Isner Efendi karşılaştılar. Isner Newport'ta şampiyon olmuştu önceki hafta. Atlanta'da da finale yükseldi ve kendi topraklarında yenilmezlik serisi yakaladı. Fish ise ABD'nin 1 numarası olarak arz-ı endam etti.

Geçen yıl Fish kazanmıştı. Bu yıl da değişmedi. Geçen yıl ilk seti Isner almıştı. Bu yıl da değişmedi. Ancak bu yıl farklı olan Isner'ın ikinci sette maç puanlarından yararlanamamasıydı. Fsih tie-break'te uçurumun kenarındaydı. Hani çizgi filmlerde olur ya uçuruma düşmeden önce son dal. Oradaydı. 5-1 geriden geldi ilk önce. Sonra 6-4 üstünlüğü yakaladı Isner. Biri kendi servisinde iki maç puanı. Ama oradan dört puan üst üste kazandı 29 yaşındaki Fish. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi. Isner da moralinin düştüğünü ve servislerinde saçmaladığını söyledi maçtan sonra.

Fish böylece kariyerinin altıncı şampiyonluğunu elde etti ve ilk defa bir turnuvada unvanını korumuş oldu.


Gilles Simon d. Nicolas Almagro 6-4/4-6/6-4

Hamburg'da Marsel vardı bildiğiniz üzere. İkinci turda elendi. Burada finali Simon ile Almagro oynadı. Tenisçilerin kafamda kendilerine özgü yerleri var. Kendilerine özgü sıfatları var. İsimlerini duyduğumda kafamda beliren bir şeyler var. Simon da Almagro da istikrarsızın önde gideni, ara sıra meydana çıkan, beklenmedik maçlar kazanan, beklenmedik maçlar kaybeden gibi bir çok sıfata sahip. Bu adamların ne zaman çıkıp da turnuva kazanacağını asla bilemezsiniz. Ya da ben bilemiyorum. Almagro yine bir nebze daha tahmin edilebilir ama Simon? Adam Avustralya Açık'ta Federer'e karşı efsane bir maç çıkarttı sonra yok. Şimdi çıktı yine bi turnuva aldı arada. Haftaya gider ikinci turda dünya 72 numarasına elenir.

Hamburg'da 25 yıl sonra kazanan ilk Fransız oldu. Ama siz yine de İkinci Normandiya Çıkarması muamelesi yapmayın. Oluyo işte baksan belki hiç İtalyan kazanamamıştır. Olur öyle. Simon'un bu yılki ikinci şampiyonluğu. İlki Sydney'deydi sezon başında. Bir de bir şeye dikkat ettim bu adam finale çıktı mı alıyor arkadaş. 11 finalde 9 şampiyonluk. Ha koçuma.


Vera Zvonareva d. Ksenia Pervak 6-1/6-4

Kadınlarda bu yıl ilk kez düzenlenen Bakü Cup vardı. Esas merhalede tüm rakplerini mağlup eden Vera Zvonareva turnirin qalibi oldu. Dünyanın üç nömreli raketka ustası ve bir nömreli favoriti, dünya reytinqinde 55-ci pillede qerarlaşan Pervak'ı rahat yendi. Pervak da Wimbledon'dan aldığı gazla geçen hafta yarı final oynamıştı, bu hafta final oynadı. Yavaş yavaş tırmanıyor aybala. İlk 50'ye girdi raketka ustası. Gelecek senelerde bu turnuvadan hatırlayacağım tek şey ise Pavlyuchenkova ve çift hataları olacak.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP