22 Mayıs 2011 Pazar

rg 2011: kadınlarda kupa kapanın elinde mi?

Kadınlarda Williams kardeşlerin eksikliği, Henin'in içleri burkan emekliliği ve Clijsters'ın sakatlıktan yeni dönüyor olması favorisiz bir turnuvaya girmemize neden oldu. Sharapova, Azarenka ve Wozniacki öne çıkan isimler.


İlk grand slam'ini kovalayan dünya 1 numarası Caroline Wozniacki ilk turda iki katı yaşındaki Kimiko Date Krumm ile karşılaşacak. Japon tenisçinin pek bir zorluk çıkartacağını sanmıyorum. Danimarkalı'nın çeyrek final yolundaki önemli rakipleri arasında Hantuchova, MJ Martinez Sanchez ve Kuznetsova bulunuyor. 2009 şampiyonu Kuznetsova, o günden bu yana  pek varlık gösteremedi. Wozniacki'nin sert defansı düşünüldüğünde çeyrek finale kadar yorulmaz demek hatalı olmaz.

Caro'nun çeyrekteki rakibini belirleyecek dilimde bu sene müthiş bir patlama yapan Julia Görges var. Özellikle favori zemini toprakta Caro'yu iki kere yenen Alman raket, Bartoli ve Stosur'un arasından sıyrılmaya çalışacak. Bartoli'nin bugün Strazburg'daki finalde sakatlanarak maçı yarım bırakması ve Stosur'un da istikrarsız sonuçları bu olasılığı arttırıyor. Fakat Safarova, Flipkens ve Pironkova gibi toprak kortta sürpriz sonuçlar almaya yatkın isimler kenara atılmamalı.

Üç numaralı seribaşı Vera Zvonareva kendine tablonun üst tarafında yer buldu.  İlk turdaki rakibi Dominguez Lino. Bu çeyrekteki 23 nolu seribaşı Kleybanova'nın hastalık nedeniyle turnuvadan çekilmesi ortamı yumuşattı. Yine de Zvonareva'nın yolunda daha ikinci turda Sabine Lisicki var. Pavlyuchenkova ile Shvedova arasındaki ilk tur maçı da çok şey vaat ediyor.

Son şampiyon Schiavone'nin diliminde ise bir türlü hayalini kurduğu grand slam şampiyonluğuna erişememiş Jelena Jankovic var en büyük tehdit olarak. Grand Slam kazanmadan 1 numara olanları eleştiren ancak kendisinin de bir zamanlar bu kategoride olduğunun farkında olmayan Sırp tenisçi üçüncü turda Flavia Pennetta ile karşılaşabilir. O da eski Pennetta değil artık. Schiavone ise üçüncü turda Peng Shuai'ye çarpıyor ki bugün Brüksel'de Wozniacki'yi yenebilirdi heyecanlanmasaydı.


Tıpkı Murray gibi Avustralya Açık'ta final gördükten sonra boş boş derinlere dalan yeni geline dönen Li Na'nın diliminde Petra Kvitova çeyrek finalin en büyük adayı. Aslında toprak korta Fransız olan bu Çek kızımız nasıl olduysa şampiyonluk kazandı bu yıl. Bu dilimde ayrıca zeki ama çalışmıyor kontenjanından isimler var bir de. Cirstea, Cibulkova ve Dulgheru isteseler toprakta çok cankar yakabilirler.

Kanımca Sharapova ile birlikte bu turnuvanın favorilerinden biri olan Victoria Azarenka çok rahat bir bölümde ancak olası dördüncü tur rakibi Ana Ivanovic. Sırp tenisçi bu turnuvada yüzde yüzü ile olmayacak, belki sürpriz bir şekilde erken elenecek ama dördüncü turdaki olası bu eşleşme iki tenisçi açısından da kötü olacak.


Sharapova dedik o da tablonun alt tarafında. İlk tur rakibi Mirjana Lucic. Rus raketin dilimi Azarenka'ya göre daha zorlu. Radwanska veya Wickmayer ona dördüncü turda beklemediği bir sürpriz yapabilecek kapasiteye sahip raketler. Masha burada şampiyon olursa kariyer grand slam'ini tamamlayacak. Bu da üzerinde büyük bir stres yaratıyor olacaktır.

Son dilimde dünya iki numarası ve dans ederken sakatlanan Kim Clijsters var. İlk turda Anastasiya Yakimova ile mücadele edecek olan Belçikalı'nın çeyrek yolundaki rakipleri Kirilenjko, Jarka ve Petkovic. Özellikle Petkovic son bir yıldır muazzam bir yükselişte. Alman raketin ilk turda karşılaşacağı isim Bojana Jovanovski. Sert zeminde etkili forehandleri bulunan Sırp raket de kolay lokma değil.

Genel olarak baktığımızda tablonun altı çok daha zorlu. Buna rağmen finale tablonun altından gelenin şampiyonluğu elde edeceğine inanıyorum. Caro ve Clijsters şampiyon olamayacak.

4 yorum:

karaktersiz 22 Mayıs 2011 03:22  

Caro bugun oynadigi final macinin 3. setinde hafif bi sakatlik ya$adi. Baldirina tedavi uygulatti. mactan sonra da hafif agrilarinin devam ettigini soylemi$.

Ceyrek finale gelmesi ba$ari, ilk turda birakirsa $a$irmam.

fatih özdemir 22 Mayıs 2011 13:20  

4. tura kadarki tahminlerim;
caro-kuznetsova
goerges-stosur
lisicki-pavluyuchenkova
mattek-peng

li na -kvitova
kanepi-azarenka
sharapova-wickmayer
petkovic-kirilenko

fatih özdemir 22 Mayıs 2011 13:29  

ilk gün sürpriz adaylarım
peer-martinez sanchez ve lepchenko- pennetta maçlarında özellikle ikincisinde sürpriz bekliyorum
lepchenkoyu brükselde caro karşısında izleme fırsatım oldu çok ters bir oyuncu formsuz pennetta yenilebilir.

meltemmtaskin 22 Mayıs 2011 20:09  

Kim Clijsters sakatlık problemi yaşamasaydı onu favori gösterirdim ancak şimdiki durumda Maria Sharapova diyorum ben.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP