24 Mayıs 2011 Salı

gün sonu: rg 2011 - gün 2

Merhabalar. Tenis izlemeyi ıssız bir adada 32 kızla beraber tek başıma kalmaya yeğlerim (yalan). Roland Garros başladı ya değmeyin keyfime.

Eski 45 bin vuruşluk günlük değerlendirmeleri yapacak ne boş zamanım ne de gücüm var. Gün içerisinde Eurosport.com Türkiye'deyim zaten. Roland Garros boyunca oradan gün boyu canlı yorumlarım var. Günün öne çıkan olayları ve sonuçlarına bakiciğiz buradan. Daha lite bir insan oldum. Blogu da ferahlatmak lazım. Üflemeyin sakın dostlar uçabiliriz.


Önce Marsel'den girelim. Bizim oğlan bugün nefis servis attı öncelikle onu belirtelim. Del Potro-Karlovic maçında o kadar ace olmadı. O kadar yüksek yüzde gelmedi. Haas maça tutuk başladı. 5-1 geriye düştükten sonra ilk set zaten Marsel'indi. İkinci sette Haas ilk setin sonlarında elde ettiği momentumu iyi kullandı ve setin son oyununda servis kırarak dengeyi getirdi. Üçüncü sette karşılıklı servis kırmalar vardı ama Marsel'in de muazzam servis oyunu vardı. Marsel bu seti harika tie-break oyunu ile kazandı. Son sette ise daha rahattık.

Can Hoca gayet umutlu. Rakip Guillermo Garcia-Lopez. Bunu geçersek Berdych elendiği içn sevineceğiz. Bugün'ün beş setlik maçlarından birinde altı numaralı seribaşı Çek tenisçi, Stephane Robert karşısında iki set öne geçmesine rağmen sonraki üç seti kaybetti. Son set 9-7 bitti. Günün sürprizi de kesinlikle buydu. Böylece Marsel'in önü açıldı ama önce Garcia-Lopez geçilmeli.

Günün tıkanması ise Christina McHale'in. Sara Errani karşısında son sette 5-0 öne geçen ancak buna inanmamakta ısrar eden ABD'li tenisçi, buradan seti ve maçı verdi. 9-7 biten son setin arından yapılan basın toplantısında göz yaşları içinde konuştu. 5-0'dan sonra rakibi birkaç puan alınca panik yaptığını ve sonra da toparlayamadığını söyledi. Deneyim oldu der ilerlerim.

Marion Bartoli. Strazburg finalinde ikinci sette sakatlık nedeniyle çekilip Fransızlar'ı üzmüştü. Bugünkü performansı da merakla bekleniyordu. İlk sette "Aha gidici" dendi. Sonraki setlerde toparlayarak tur atladı. Daha ilk turda elenseydi ana tablonun IQ ortalaması bir hayli düşecekti. Bildiğiniz gibi kendisi IQ'sunu 175 olarak açıklamıştı. O kadar çok geliyor ki kulaktan falan akıyor zeka. Kova koyup nasipleneydik.

Fransızlardan gidiyoruz. Ama en olaylıları da onlar. Rezai mesela. Babayla kavga etmeler. Hoş babasını da sevmem kendisini sevmediğim kadar. Ama yazık. O günden sonra dik bir eğimle düşüşe geçti. Geçen yıl Madrid'i kazanıp kendini bir anda RG favorisi gösteren kadın neredeeee, şimdili Rezai nerede. Bugün birçok oyuncunun desteğine rağmen Rumen Begu (Bengü'yü hatırladınız mı) karşısında set alamadan veda etti.

Fransızlardan bıktım ama bir Fransız daha var. Llodra, ırkçı ve saldırgan tavırlar sergilemiş o bir az sonraki postun konusu.

Onun dışında Novak, Federer, Delpo, Caro, Vera, Reyiz (Sikiyavone) kazandılar. Güzel bir espri vardı Noval Djokovic'in serisi ile ilgili. Bugün üst üste 40. maçını kazandı Nole. 40-0. Üç kez oyun puanı değil galibiyet serisi yazmıştı biri Twitter'dan. Federer ile Lopez maçı zorlu geçecek dedik bizi yanılttı. Caro'da o doğmadan önce profesyonel tenise başlayan Date-Krumm'a sadece iki oyun verdi. En azından saygılıymış teyzesine.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP