27 Mayıs 2011 Cuma

gün sonu: rg 2011 - gün 5

Dün yazamadım kusura bakılmasın zira evi zor buldum. Marsel'i bir sürü platformda tebrik ettim. Bir kez daha tebrik edeyim, alkışlayayım. Müthiş bir şey başardı.

Gelelim beşinci güne. İkinci tur maçları tamamlandı. Ve belki de bir grand slam için yaşanabilecek en garip günlerden biriydi.


Günün sürprizi herkes için aynıdır herhalde. Çılgın dansçı Clijsters önde olduğu maçı, bir puan uzaklıkta olduğu maçı kaybetti. Normal bir Clijsters'ın Arantxa Rus gibi bir tenisçi karşısında böyle bir mağlubiyet alması imkansız. Her ne kadar maçtan sonra sakatlıktan söz etmese de filede tokalaşırken sektiğini gördük.

Hollandalı genç hakkında üç sene önce bloguma yazmıştım askere gitmeden önce. Sonra askerden geldim. İstanbul Cup'a ayak basar basmaz antrenman kortunda gördüğüm ilk tenisçiydi. Pemra Özgen ile ilk tur maçı oynadı. Puan kazandığında tek alkışlayan ve sonrasında cıkcıklara maruz kalan da bendim. Ha kız fazla başarı elde edemedi falan ama bir gün böyle bir şeyler yapacağı umudunu taşıyordum. Kim sakat olmasaydı yenilmezdi tabii.


Ayrıca buradan turnuva öncesi Clijsters'ı favori gösterenlere de sallamak istiyorum. Sırf dünya iki numarası olduğu için, yani sıralamada üstte olduğu ve son iki grand slam'i kazandığı için Belçikalı'yı favori göstermek de ne oluyor? Clijsters 2006'dan bu yana Fransa Açık'ta oynamamış ve yaptığı toprak kort maçı sayısı bir elin parmaklarını anca geçer. Üstüne üstlük bu turnuvaya hazırlanamamış. Ayağını burkup yatmak zorunda kalmış. Tamam WTA biraz dingonun ahhırını andırıyor ama o kadar uzun boylu değil.

Diğer yanda Rus'un geri dönüşüne benzer dönüşler vardı. Maria Sharapova bugün beni çok korkuttu ama ona yaptığım güzellemenin hakkını verircesine, bana göz kırparcasına oynadı. Masha ilk grand slamini kazandığında 17 yaşında gencecik bir kızdı. Wimbledon merkez kortunun ihtişamından aklını yitirmeden Williams'ı güzelce pataklayarak almıştı ilk kupasını. Bugün 17 yaşındaki Fransız Caroline Garcia bu tenis figürünün önünde çok sağlam durdu. İlk 1,5 set nefis oynadı. İnanılmaz puanlar çıkarttı. Sharapova'nın kötü gitmesinde rüzgarın da etkisi vardı. 6-3/4-1'de Garcia skora inanamayınca çöküş başladı.


Avını yavaşça ele geçirdi. Oyun oyun, puan puan daha iyi olmaya başladı. Servis kırdıkça kendine güveni yerine geldi. İkinci seti kazandıktan sonra artık kimse onu durduramazdı. Sharapova kariyer grand slamini istiyor. Bu yolda yenilecekse de epik bir şekilde olacak bu. 17 yaşında adı sanı duyulmamış bir kıza karşı olmayacaktı. Olmadı da zaten. Murray de bir gazla Twitter'dan Garcia hakkında "Bu kız gelecekte bir numara olacak" yazdı. Salak.

Sharapova maç bittikten sonra hâlâ yuhalamaya devam eden densiz Fransızlar'a sus işareti yaparak Tuncaylaştı. Keşke orta parmak gösterip PUTAİN falan deseydi.


Masha'nın maçı ile aynı saatlerde oynanan Nadal-Andujar maçında Nadal yine beklenmedik derecede zorlandı. İlk günkü Isner maçından sonra bugün de kortta normalden fazla kaldı. Üç sette bitti belki ama bir de ona sorun nasıl bittiğini. Son sette 5-1 gerideydi Rafa. Sonra iki kez kırdı rakibini. Hiç beklemiyordum. Altı değil sekiz set puanı çevirdi. Ve seti tie-break'e taşıdı. Nasıl bir kararlılık, nasıl bir inat.

Diğer favorim Azarenka ev sahibi raketlerden Parmentier'e sadece bir oyun verdi. Bir seri başı dışında diğerleri rahattı. Dulgheru vatandaşı Cirstea'dan set alamadı. Evet yanlış yazmadım Cirstea.

Erkeklerde bugün beş sete giden seribaşıların hepsi elendi. Keşke dün olsaydı böyle bir şey. Bugün erkeklerde en önemli sürpriz son yarı finalistlerden Jürgen Melzer'in Lukas Rosol'a beş sette elenmesiydi. Sekiz numaralı seribaşıydı. Bayağı bir puan kaybedecek, ilk 10'dan da düşer herhalde. 28 numaralı seribaşı Nikolay Davydenko, Hırvat Antonio Veic'e; 32 nolu seribaşı Kevin Anderson da Juan Ignacio Chela'ya boyun eğdi. Veda eden diğer seribaşılar: Alman Mayer, Baghdatis ve Querrey.

Cuma günü Delpo-Nole var. Başka da bi şey olmasa olur zaten.

2 yorum:

Emre 27 Mayıs 2011 01:30  

Nadal 'ı 4
Federer'i 3
Murray 'i 2 defa yenen Djokovic JMDP'ya kaybederse üzülürüm. Hani galibiyet serisi bitecektir elbet ama şu yukarıdaki tenişçilere karşı bitsin. JMDP'ye kötü demiyorum ama şuan eski durumunda olmadığına şüphe yok.

zop 27 Mayıs 2011 01:39  

detay tabi ama Nadal alti degil sekiz set puani kurtardi.

Melzer dustu ilk 10'dan, su an 11. troicki, gasquet, wawrinka, youzhny ya da simon cok cosarsa 1-2 sira daha da dusebilir.

Davydenko ne yazik ki bitmis. Bitmediyse de 100% degil fiziksel olarak daha. 1-2 sene oncesine gore traktor hiziyla hareket etti bugun kortta.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP