25 Mayıs 2011 Çarşamba

gün sonu: rg 2011 - gün 3


Günün sürprizi bir yenilgi ya da bir galibiyet değil. Günün sürprizi Nadal'ın maçının beş sete gitmesi. Bugüne bugün ilk iki turda set vermeyen Nadal, Isner karşısında bir ara çaresiz kaldı. Amerikalı kule bir ara öyle bir servis kullanıyordu ki top ekranda gözükmüyordu. Bir de Isner kesinlikle Karlovic ile karıştırılmamalı. Dr Ivo'nun servisten başka hiçbir şeyi yok. Isner daha komple ona göre.

Günün ilginçliği daha doğrusu kötü hikayesi olan maçı ise Razzano ile Jarka arasındaydı. Fransız Razzano turnuvadan bir hafta önce 9 yıllık hayat arkadaşını, nişanlısını kaybetti. Beyin tümörüne yenildi Stephane. Turnuvadan önce durumu ağırlaşınca Virginie'ye "Ne olursa olsun Paris'e gideceksin" demiş. Bugün len nişanlısı için oynadı Razzano ve kaybetti. Önemli değil. Kazanan taraf Groth ise geçtiğimiz aylarda kocasından ayrılmıştı. Samuel Groth ile evlenip Avustralya vatandaşlığına geçmişti. Hatta İstanbul'da ENKA'da antrenman yaparken Sam de buradaydı. Oda Gajdosova olarak uzun bir aradan sonraki ilk grand slam'inde ikinci turu görmüş oldu.


Ana yine ağlattı. Kadın Ana'm Johanna Larsson'a yenildi. Larsson İstanbul'da görüp forehandini istemeye gidecek kadar beğendiğim bir hanım kız. Bu güne kadar herhangi bir patlama yapmışlığı yok. Belki bu galibiyet ona gerekli özgüveni sağlamıştır. Belli ki Ana'nın kondüsyon sorunları var. İkinci setii 6-0 kazandıktan sonraki çöküş başka nasıl açıklanır ki. Johanna güzel oynadı hakkını verelim. Maç zaten müthiş açılarla, harika forehandlerle oynandı.


İlginçliklerden biri de Harrison'ın başına geldi. Benjamin Becker son anda çekilince ABD'li genç yerine çağırıldı. Şanslı kaybeden olarak Söderling karşısına apar topar çıkan Harrison ilk seti 20 dakikada kaybetti. Sonra bir şekilde uyku mahmurluğunu üzerinden attı da set neyim aldı. Yine de kaybetti tabii.

Andy Murray kazandı. Eric Prodon'un raketinin nödronlarında sorun olacak ki üç kez kordajı elekdronlarına ayrıldı. Zvonareva'dan görmeye alışıktık biz oysaki. Murray ayrıca Cahill'in de TV yorumculuğu işi olduğundan RG haftasında kendisine yardım edemeyeceğini söyledi.

Sharapova jet hızıyla kazandı, Clijsters çok saçmalasa da galip geldi, Azarenka da rahattı. Na Li komikti. İkinci sette 5-2 öndeyken seti bıraktı. Tie-break'e giden seti BZS kazandı. Zahlovova-Stryocova bu seti kazanmayı başardı. Üçüncü sette bitirebildi Çinli raket.

Bojana'nın Petkovic'e elenmesi, Cibulkova'nın yine aptal aptal hatalar yapıp elenmesi kötüyken, Arantxa Rus ve Cirstea'nın galibiyetleri sevindirdi. Ayrıca İpek de partneri Marino ile ilk turda elendi.

1 yorum:

keremsevil 25 Mayıs 2011 10:37  

Ana adeta elenmeleri alışkanlık haline getirdi. 2008 Roland Garros tan sonra yüzü gülmedi / güldürmedi.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP