4 Nisan 2011 Pazartesi

miami: djokovic'in durumu csi miami'lik


Bazı şeyleri açıklayamıyorum. Djokovic'in bu kadar müthiş bir başlangıç yapacağını, 24 maç ve dört turnuva kazanacağını, bu süreçte Federer'i üç, Nadal'ı iki kez hem de finalde hem de bir set geriden gelerek yeneceğini söyleseydiniz bana yıl sonunda, "Denizler Altında 20 bin Fersah'ı da sen mi yazdın" diyebilirdim.

Son on yılın en iyi iki tenisçisi Nadal ve Federer'in başaramadığı şeyi başardı Djokovic. 24 maçlık bir seriyle açtı sezonu ve bir sonraki katılacağı turnuvanın da ilk turlarında elenmeyeceğini varsayarsak bu seriyi uzatacak. Ivan Lendl 25 maçla başlamıştı 1986'ya. Demek ki Federer'in kıramadığı rekorlar hâlâ varmış. Tüh gördünüz mü Federer fanları :(((

Bu süreç zarfında bana en inanılmaz geleni Masters gibi zorlu rakipler ile karşılaşılan iki turnuvanın finallerinde Nadal ile oynayıp, iki finalde de ilk seti kaybettikten sonra maçı kazanmak. Daha önce finallerde Nadal'ı hiç yenemeyen bir adam yapıyor bunu. Hadi Indian Wells'te Nadal yüzde 25 ile servis attı dedik, bu seferki Nadal çok daha iyiydi. Şimdi ne oldu?

Bunun cevabını ben de veremiyorum. Geçen maçı bir şekilde açıklamıştım. Nadal'ın çok kötü servis atmaya başladıktan sonra Djokovic karşısında toparlanamamaktan korkarak bu tedirginliğinin groundstrokelarına yansıması ve basit hata sayısının artması olarak yorumlamıştım kendimce.

Ama bugün Nadal'ı tedirgin edecek bir eksiği yoktu. Yine geçen yılki Nadal kadar değil oyunu ancak Federer'i şöyle bir silkeleyip kenara fırlatacak kadar iyi. Bunu yarı finalde gördük.


Miami, Indian Wells'e nazaran daha yavaş yani Nadal'a daha uygun bir zemine sahip. Nadal bugün kısa düşen backhandleri yerine birçok topu forehandine alma fırsatı yakaladı. İyi hareket etti kortta. Yine de Djokovic'in inanılmaz boyutlara ulaşan kararlılığını geçemedi. Maça 5-1 ile başlayarak başka bir rakibini psikolojik olarak çökertebilirdi. Ve şunu söyleyeyim çok eski değil bir sene önceki Novak 5-1 geriye düştüğü bir seti çevirmek için uğraşmazdı karşıdaki kim olursa olsun. Bugün Nadal'a karşı 5-4'e getirdi seti. O momentumla ikinci sete 3-0 ile başladı.

Hele o son setteki sinir harbi! İki yavaş servis atan tenisçi (hız olarak değil, süre olarak). Bu yüzden bile bekleme süresinin arttığı, seyredenleri bile geren maç... Karşılıklı beş mini-break ile başlayan son oyun... Ve normalde psikolojik olarak göçmesi gereken Nole'nin 6-2'yi yakalayabilmesi.


Bir Djokovic'ci olarak onda böyle bir potansiyel olduğunu bilmiyordum. Hayatta bekleyemezdim ondan böyle bir performans. Asıl mücadele şimdi başlıyor. Artık Nadal'ın Krallığı'nda oynanacak tüm maçlar. Ve eğer Djokovic burada da ona kafa tutmayı başarırsa Wimbledon'a yeni bir 1 numara ile girebiliriz. Ayrıca toprakta del Potro faktörünü de unutmayalım.

4 yorum:

Unknown 4 Nisan 2011 07:53  

inanılmaz heyecanlıyım toprak kort sezonu için...

QNER 4 Nisan 2011 12:47  

Novak Fantasy 3390'ıncısı yaptı saolsun beni. kedi canını senin...

nuage 4 Nisan 2011 23:31  

Djokovic candır! Nadal daha candır ama, olsun. :) Helal olsun. Böyle şeyler görmek güzel.

arda 7 Nisan 2011 17:45  

Djokovic bir insanın oynayabilecği maximum oyunu oynuyor sanırım. Yıllardır Federer - Nadal dominasyonu izledik ama bunun nedenleri farklı.Federer'in akıl almaz vuruşları ya da Nadal'ın eşsiz spinli topları...(uzar bu).Djokovic yılardır toplara iyi vuran bir oyuncuydu , savunma oyunuyla hücum oyunu arasındaki dengeyi de iyi kurmuş nadir bir tur oyuncusuydu ama son 4,5 ay içinde izlediğimiz Novak bambaşka bir şey yani savunmadayken çıkardığı toplar (özellikle backhandiyle karşıladığı toplar)maximumuyla oynadığını gösterir nitelikte. Novak'ın toprak sezonunda aynı başarıyı sağlayacğını düşünmüyorum ama eğer bunu yaparsa seneyi açık ara birinci bitirir.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP