9 Mart 2011 Çarşamba

indian wells kadınlar kurası

Buyrun efenim

Şu Indian Wells'in ana tablosundan nefret ediyorum. Beşinci büyük olmak adına 128-32 tenisçi ile başlıyorlar. Bütün seribaşılar ilk turu bye geçiyor. Ben böyle saçmalık görmedim Güntekin. Okuması da bi garip oluyor tabloyu. Kadınlarda ilk 32'den Serena ve Venus dışında herkesler doluşmuş. Onlar da sakat olmasalar dahi 2001'den bu yana katılmıyorlar bu turnuvaya.

Önce elemelerden gelen kadın raketleri sıralayayım:
Sorana Cirstea, Alize Cornet, Misaki Doi, Kirsten Flipkens, Jamie Hampton, Lucie Hradecka, Nuria Llagostera Vives, Rebecca Marino, Monica Niculescu, Laura Pous Tio, Zhang Shuai... Ben bu postu yazarken biri henüz belli değildi.

Geçen senenin finalisti Caro ikinci turda elemelerden gelen biri (E) ya da Sloane Stephens ile oynayacak. İlk sekizden tablonun üst tarafından Stosur, Li ve Azarenka var. Caro'nun çeyrek finale çıkmak için en büyük rakibi Kleybanova-Pennetta maçının galibi olacak. Kleybanova çok ters bir raket, Pennetta ise şu sıralar formda. Ama ben Wozniacki'nin çeyreğe çıkacağını düşünüyorum.

Tablonun altında, Kim Clijsters'ın tarafında ise Schiavone, Zvonareva ve Jankovic var. Zvonareva artık korkulan ve tehlikeli bir isim. Clijsters'a sorun çıkartacaktır yarı finalde. JJ ise geçen hafta final oynadı Monterrey'de ve burada son şampiyon. Ayrı bir istek ve motivasyon ile oynayacaktır. Zayıf halka Schiavone burada. O da zaten çeyrek final yolunda Clijsters'ın önüne çıkmıyor.
Belçikalı'nın işi daha zor final yolunda. Zira daha üstteki seribaşılara gelmeden üçüncü turda Jarmila Groth gelecek karşısına. Sonrasında ise Safarova/Petkovic/Bartoli üçlüsünden biri. Bu turnuvada final görürse her turnuvada final görür Clijsters.

Ana Ivanovic için hiç heveslenmeyin. Daha ilk maçında Shvedova-Date Krumm galibi ile oynayacak. Hadi onu geçti diyelim, Kvitova gelecek. Sonra ise son şampiyon JJ var. Ana'yı unutun.

Sharapova? Bu rüzgarlı havada zaten dengesiz olan servislerinde seyreyleyin gümbürtüyü.Tablonun üst tarafında kendisi. İlk turu geçer de sonra Rezai, sonra Stosur/Hantuchova. O da zor bir yerde gibi. Komik gelecek ama saydığım üç isimden en çok Hantuchova korkutuyor beni.

Bu arada Safina güzel kura çekmiş. Gözlerim yaşardı. İlk turda Arantxa Parra Santonja. Bu kadar. Güzel kuradan kastım ilk turda iyi bir rakipti. İkinci turda Hantu var. Fena.

İlginç bir ilk tur eşleşmesi de Küçük Radwanska ile Bojana Jovanovski arasında. Daha önce hiç karşılaşmayan ikili iki haftadır ilk turda eşleşiyordu. İkisinde de Bojana yenmişti üç sette. Yine karşılaştılar. Bana kaderimin bir oyunu mu bu? Urszula çok daha güzel. Bojana çok daha iyi oyuncu.

3 yorum:

Gokce 9 Mart 2011 20:08  

Ana en azından Jankovic'e kadar gelmeli artık ya!

Bir de Hantuchova Sharapova'yı rahat yener bence.

onur 9 Mart 2011 20:15  

O kadar rahat da yenmesin yahu? Neden böyle düşünüyosun?

Gokce 10 Mart 2011 11:45  

Bu aralar çok formda ve en son Zvonareva'yla olan maçından sonra hırslanmıştır diye düşünüyorum. Belki hevesini kırmış da olabilir diyebilirsin ama Hantuchova için pek geçerli olmaz bence, yaşına bakmadan hala yükselmeye çabalıyo müthiş bi hırsa sahip. Sharapova da bi istikrar tutturamadı, Hantuchova bunu değerlendirebilir.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP