23 Kasım 2010 Salı

wtf 2010: ikinci gün

Bugünün ilk maçı Nole ile Berydch arasındaydı.

2008'in şampiyonu 6-3'lük iki set ile kazandı ama Djokovic gerçek bir testten geçmedi bunu söyleyeyim. Tomas Berdych o, Wimbledon sonrası haliyle devam ediyor burada da. Sanki "Ne arıyorum ben bu koca adamların arasında" der gibiydi.

Wimbledon yarı finalinde yendiği Djokovic karşısında maça çift hata ile başlayan Çek raket, servis attığı bu oyunu çift hata ile noktalandırdı. Djokovic bu avantajı set sonuna kadar götürdü ve dokuzuncu oyunda da servis kırarak 6-3 ilk seti aldı.İkinci setin ilk ve üçüncü oyunlarında 0-30'dan dönen Djoker, aradaki oyunda da servis kırıp 3-0 öne geçti ve ikinci seti de 6-3 kazandı.

Djokovic file önünde çok başarılıydı bugün. Voleleri yerinde, fileye gelme zamanlaması iyiydi. Servisleri, özellikle ikinci servisleri, etkiliydi ve az hata yaptı.

Maradona da izledi bu maçı kenardan. Djokovic, "Bazı detaylar üzerine çalıştık, elleri nasıl kullanmak gibi.." diyerek yine yapmış esprisini.

Akşamki maçta 2008'de sezon sonu turnuvasına katılmayan geçen sene de set dahi alamadan elenen Nadal ile ilk defa Londra'da korta çıkan Roddick karşılaştı. Djoker'in aksine Rafa iyi bir testten geçti.

Sol omzundaki tendinit vakası yüzünden Paris Masters'tan çekilen ve iyileştikten sonra ilk defa korta çıkan İspanyol daha ilk oyunda servisini kırdırdı. Roddick gibi iyi servis atan bir adama karşı, hele ki böyle hızlı bir kortta servis kırdırırsanız işiniz zordur.

Roddick ilk sette öndeyken belliydi bu maçın üç sette biteceği ve en az bir setinin tie-break'e gideceği. "Maç bittikten sonra tahmin etmek kolay Onur efendi" diyenler için Twitter'da ilk set oynanırken bu düşüncemi yazdığımı da belirtmek isterim. Naaaabbeer?

İkinci seti izleyemedim. Yine setin başında servis kırdırmış Nadal ancak hemen cevap verebilmiş. Ben bunu beklemiyordum işte. Herkes servisine tutunur da gider diyordum. Neyse. Tie-break'te 7-5 kazanmış Nadal.

Son sette de artık servisi düşen Roddick karşısında dünya 1 numarası iyi de servis atarak galip gelmeyi başardı. Maçı Kylie Minogue da izliyordu ne güzel değil mi...

Pazar günü yapılan maçlarda, B Grubu'nda Federer Ferrer'i, Murray de Söderling'i yendi. O maçları izleyemedim bir şey yazmamı beklemeyin benden. Tek diyeceğim şey, sürpriz olmamış.

(Foto: Getty / Reuters)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP