4 Temmuz 2010 Pazar

wimbledon 2010 - ben şaşırmadım ya siz?

Yaklaşık bir yıl önce Vera Zvonareva'yı çıplak gözle ilk defa izlemiştim İstanbul'a geldiğinde. İlk turda Mariya Koryttseva karşısında yenilmek üzereyken raketiyle kafasına vuran Rus raket şimdilerde zihinsel açıdan çok daha güçlü gözüküyor. Sakatlıklar ile bölünen kariyerinde mental olarak hiçbir zaman kuvvetli bir oyuncu olamamıştı Vera. Maç içerisinde kötü oynamaya başladığında akmaya başlayan gözyaşları, kort değişimleri sırasında yüzünü gizlediği havlusu ile rakipleri için hiçbir zaman korkutucu olamamıştı. O müthiş backhandlerine rağmen. Amerika Açık dördüncü turunda sakat olan bacaklarını dövüp, oyun devam ederken kendisini mumya haline getiren sargıları gözyaşları içinde yırtmasının üzerinden daha bir sene geçmedi ve şimdi daha önce dördüncü turdan ötesini göremediği Wimbledon'da finale çıkıyordu dünya 21 numarası.

Finalin diğer kefesindeki rakete ile zaten alışığız. 10 yılı aşkın süredir çıktığı 15 Grand Slam finalinin 12'sini kazanmayı başarmış Serena Williams'a bu turnuvada kimse rakip olamadı. İlk günden beri gösterdiği müthiş servis performansı ile tek bir set kaybetmeden finali görmeyi başaran Amerikalı raket geçen seneki başarısını tekrarlayıp şampiyon olmaya daha yakın taraf olarak duruyordu.

İşte müsabakaya da bu bahsettiğim servislerle başladı ve ilk oyunu sıfıra karşı kazanarak rakibine gözdağı verdi Williams. Rus raket de benzer bir performansla karşılık verdi. Setin altıncı oyununda ilk servis kırma puanından yararlanamayan dünya 1 numarası, sekizinci oyunda forehand passing shot ile amacına ulaştı. Bir sonraki oyunda servisine tutunan Amerikalı ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırdı.

Serena Williams ikinci sete de hızlı başladı ve daha ilk oyunda Zvonareva'nın servisini kırdı. Rus raket bu sette çok daha rahat bir oyun ortaya koyan Amerikalı'ya karşı tutunmaya çalışsa da kaçınılmaz son pek de uzakta değildi. İlk servis kullanıldıktan 66 dakika sonra zafere ulaşan taraf, ikinci seti de 6-2 kazanan Serena Williams oldu.



Amerikalı raket bu şampiyonlukla kariyerindeki 13. Grand Slam'ini kazanırken Billie Jean King'i tüm zamanlarda en çok şampiyon olan altıncı kadın raket oldu. Şimdiki hedefi ise 18'er şampiyonluğu bulunan Martina Navratilova ve Chris Evert. Müsabaka sonrası gözyaşlarını tutamayan Zvonareva ise hafta başında 9 numaraya yükselerek tekrar ilk 10'a giriş yapmış olacak.

(Yahu yazının burasına yanlışlıklaatlama aralığı koymuşum, ana sayfada gözükmemiş alt taraf, El Guaje linkini o yüzden yorumda yayımlamadım. Ben gözüküyo sanmıştım hatta "Allah allaah neden aynı fotoyu göndermiş ki" dedim)

Yukarıdaki yazıyı yazdım tekler finalinden sonra. Bugün Vera Zvonareva çiftler finalinde de boy gösterdi. Partneri Elena Vesnina ile birlikte Vania King/Yaroslava Shvedova ikilisine karşı oynadılar. 7-6/6-2 kaybetti Vera ve Elena. Aşağıdaki foto da ilk set sonunda çekildi:

Zihinsel yönden daha güçlü dedim ama yine koyvermiş kendini Rus raket. Arkadaşı da teselli etmeye çalışıyor yanında. Zor. Shvedova'ya da tebrikler. En sonunda amaçlarından birine ulaştı.

1 yorum:

Unknown 4 Temmuz 2010 12:41  

Neden Serena her zor durumda kaldığında veya puan kaybettiğinde ace atıyor? Neden oynamaya çalışmıyor? Dünkü maç bu yüzden çok sıkıcıydı bence.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP