5 Temmuz 2010 Pazartesi

wimbledon 2010 - nadal yolu yarıladı

Yine az bulutlu ve güneşli bir Londra öğleden sonrası. 1922'den bu yana, sonuncusu 1995'te olmak üzere, sadece dört kere yağmurun gazabına uğramamış Wimbledon Tenis Turnuvası bu yıl da çimlerinde yağmur damlası görmedi. Final maçında göremediği bir isim de Roger Federer'di. 2003'ten bu yana her finalde bulunan ve bunlardan altısını kazanan İsviçreli bu yıl çeyrek finalde turnuvaya veda etmişti.

Tenis bir çizgi roman olsa, Federer ve Nadal birbirlerinin baş düşmanı olan iki kahraman olacaktı kesin. İsviçreli'nin erken veda ettiği çizgi romanın bu sayısında İspanyol'un karşısına çıkan isim Federer'i ve Djokovic'i, dünya 2 numarası ile 3 numarasını arka arkaya devirerek buraya kadar gelen Tomas Berdych oldu.

Efsanevi Çek raket Ivan Lendl profesyonel olduktan sonra ilk Grand Slam'ini kazanmak için 7 yıl beklemiş, 24 yaşındaki siftahından sonra da kortlarda fırtına gibi esmişti. Tomas Berdych de vatandaşının yolunu izleyebilmek adına ilk Grand Slam finaline 25 yaşında çıkıyordu. En son 1998 yılında erkeklerde Petr Korda ile Avustralya Açık'ta, kadınlarda ise Jana Novotna ile Wimbledon'da gülen Çekler'in yeni umuduydu 1.96'lık raket.

Bjorn Borg'dan, Jana Novotna'ya birçok ünlü sima tribünde otururken 2010 finali de başlıyordu. İki tenisçinin de servis oyunlarını sıfıra karşı kazanarak başlaması iyi servisin ne kadar önemli bir yer tutacağını da gösteriyordu. Altıncı oyuna kadar servis kırılmazken, bu oyunda avının hatasını bekleyen bir aslan gibi, Berdych'in hatalarını iyi değerlediren İspanyol servis kırdı. Çek raketin bir anda konsantrasyonunu kaybetmesi ile de arka arkaya dört oyun aldı ve ilk seti 6-3 kazandı.

İkinci sete servis oyununda zorlanarak başlayan 2008 şampiyonu, çift hatalar yaptığı oyunda 3 servis kırma puanı çevirdi ve zor da olsa oyuna tutundu. İyi servis atan iki oyuncu da 5-5'e kadar servis kırdırmadan geldi. Servis oyununu aldıktan sonra rakibinin servisini sıfıra karşı kıran Nadal ikinci seti de hanesine yazdırdı.

Üçüncü set de maçın geri kalanından farksızdı. Son oyunda servis kırmayı başaran Nadal seti 6-4, maçı da set vermeden kazandı ve kariyerinin sekizinci şampiyonluğuna ulaştı. Federer'in Grand Slam sayısının yarısı yapaaaaar ve Milliyetçi Hare....... (hep aynı espri evet)


(Sonu hariç Taraf'a yazdığım yazı, iki ayrı yazı yazacak gücüm yok)

1 yorum:

Emre 6 Temmuz 2010 06:41  

Çok güzel yazı

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP