8 Temmuz 2010 Perşembe

britanya ve türkiye'nin varolma mücadelesi

Britanya kendi Davis Kupası tarihinin belki de en kritik eşleşmesinde bu haftasonu Türkiye ile maçlar yapacak. 2007 yılında Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Grubu'nda play-off oynamaya hak kazanan ve Hırvatistan ile oynadığı eşleşmeyi 4-1 kazanarak World Group'a çıkan Britanya, o tarihten bugüne bir düşüşte. 2008'de World Group'ta ilk turda, o yıl final oynayan Arjantin'e 4-1 mağlup olduktan sonra oynadığı play-off eşleşmesinde Avusturya'ya 3-2 yenilerek Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Gruba geri düştü. 2009'da Ukrayna ile oynadıkları World Group'a geri dönmek için oynadıkları play-off'u 4-1 kaybeden Adalılar, gruptan düşmemek adına Polonya ile oynadıkları play-out'u da 3-2 kaybettiler ve Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grubu'na kadar gerilediler.

Bu yıl Türkiye'nin de bulunduğu grupta Litvanya'ya yenilerek bu gruptan da düşme tehlikesi içine girdiler. Rakipleri ise Türkiye. Türkiye mart ayında oynadığı ilk tur eşleşmesinde İrlanda'ya 4-1 mağlup olunca play-out'a kaldı. Türkiye zaten yıllardır üçüncü grupta var olma mücadelesi, teniste biz de varız deme mücadelesindeydi. Geçen yıl ikinci gruba çıktı. Şimdi de geri düşmenin eşiğinde.

Türkiye'nin kadrosunda Marsel İlhan, Ergün Zorlu, Tuna Altuna ve Haluk Akkoyun var.
Britanya'da ise dünya Andy Murray yok bildiğiniz gibi. Jamie Baker, James Ward, Ken Skupski ve Colin Fleming'den oluşuyor takım.

Maç programı ise şöyle:

Cuma saat 15.00
Jamie Baker - Ergün Zorlu
James Ward - Marsel İlhan

Cumartesi saat 17.00
Felming/Skupski - Akkoyun/İlhan

Pazar saat 15.00
Jamie Baker - Marsel İlhan
James Ward - Ergün Zorlu

Eastbourn'de çim zeminde gerçekleştirilecek maçlar.

1 yorum:

Russell 9 Temmuz 2010 01:35  

cuma 13.00, cumartesi 15.00, pazar 13.00 olacak doğruları.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP