8 Mart 2010 Pazartesi

davis cup'ta son yedi buçuk

Öncelikle, arkadaş bu haftaki Davis Cup hakkında "çeyrek finaller" yazmışım da bir insan da çıkıp "Yuh ulan o birinci tur daha çeyrek finale var" dememiş. Nası okuyosunuz arkadaşım blogu. Bundan sonra sınav yapıcam. Çıkarın kağıdı kalemi!

Evet Davis Cup ilk tur maçları sonucu çeyrek finalistler belli oldu. Federer ve Nadal'ın katılmamasıyla bir anda İspanya-İsviçre eşleşmesinin önüne geçen Sırbistan-ABD maçlarında gülen taraf 3-2'lik skor ile ev sahibi Sırplar oldu. Cuma günü Viktor Troicki'nin turun en uzunlarından John Isner'ı yenerek başlaması ve ardından Djokovic'in Sam Querrey'i geçmesi ile Sırbistan yolu yarıladı. Tarihlerinde ilk defa World Group'ta maç kazanmanın eşiğine geldiler. Cumartesi günkü çiftler maçında Bob Bryan ve John Isner'dan (Mike gıda zehirlenmesi yaşamış) oluşan Amerika takımı ile adamım Janko Tipsarevic ve Nenad Zimonjic'ten müteşekkil Sırbistan takımı karşılaştılar. İki ekipte de çok birer tane çok iyi çiftler oyuncusu olması mücadeleyi zevkli kıldı. ABD müsabakayı 4 sette kazanarak umudunu pazar gününe aktardı. Son günün ilk maçı dünya 2 numarası Novak Djokovic ile John Isner arasındaydı. 4 saat 16 dakika süren maçı Novak kazandı ve Sırbistan'ı tarihinde ilk kez çeyrek finale taşırken, Amerika'nın da 2005'ten bu yana ilk defa ilk turda elenmesine neden oldu.
Maç o kadar haşindi ki Djokovic raket kırdı, topa tacizden uyarı aldı. Turdaki en iyi returncülerden biri karşısında gayet iyi servis attı Isner. Zaten Djoker de, "Isner'ın servisleri çok iyiyidi. Sanki dördüncü kattan atılıyor gibiydi ve nereye atacağını da kestirmek çok güçtü" şeklinde konuştu maçtan sonra. Sırpların çeyrek finaldeki rakibi Hırvatlar oldu. Kendi evlerinde Ekvador'a maç vermeden tur atlamayı başardılar. Zaten Marin Cilic ve Ivo Karlovic'ten oluşan takım Lapentti kardeşler için çok iyiydi. Beş maçta kazanbildikleri iki set ilk maçta Ivo Karlovic karşısındaydı.

Perşembe gününe kadar sakat sandığımız Nalbandian Davis Cup'ta ülkesini sırtlayan isim oldu. İsveç'teki mücadelede Cuma günü Robin Söderling ile Leonardo Mayer'in karşılılklı galibiyetleri ile 1-1 geçildi. Çiftler maçında sahneye Nalbandian çıktı. Zeballos ile ikili olan Arjantinli, Söderling ve Lindstedt çiftini 3 sette geçmeyi başararak deplasmanda 2-1 öne geçti. Pazar günü korta çıkan Söderling, Leonardo Mayer'i set vermeden yenerek skoru 2-2'ye getirdi. Arjantin'in kaptanı Vasquez'in risk alıp Nalbandian'ı son tekler karşılaşmasında korta sürmesi olumlu sonuç verdi. Nalbi'nin kariyeirni ne yönde etkildiği bilinmez ama Arjantin bu galibiyet sayesinde tur atlayan taraf oldu.

Güney Amerikalıların çeyrek finaldeki rakibi ise 17. kez üst üste kendi evlerinde kazanan Ruslar oldu. Youzhny ve Kunitsyn ile ilk günü Hintler karşısında 2-0 önde bitiren Rusya takımı, çiftler maçında deneyimli oyuncular Bhupathi ve Paes'e boyun eğdi. Pazar günü ilk maçta Davverman karşısına çıkan Youzhny maçı kazanarak Rusya'yı son sekiz takım arasına soktu.

Tabii ilk turun en büyük hayal kırıklığını bize İspanya-İsviçre eşleşmesi yaşattı. Sen o kadar ay Davis Cup'ta bir Federer-Nadal müsabakası bekle ve gerçekleşmesin. Sonra izleyebilir misin? Zaten son üç yılın şampiyonu İspanyollar kendi evlerinde, İsviçre'yi 4-1 ile geçerek baskınlıklarını gösterdiler. Çeyrek finalde komşuları Fransızlar ile Fransa'da karşılaşacak İspanyollar.

Bir başka büyük eşleşeme Fransa ile Almanya arasındaydı. Fransa'da yapılan kapalı kort maçları neticesinde ev sahibi ekip 4-1'lik bir üstünlük sağladı. İlk 10 görmüş iki tenisçisi Monfils ve Tsonga ile Kohlschreiberlı Almanya'dan zaten üstün olan Fransızlar rahat bir galibiyet ile yollarına devam ettiler.

Bir diğer rahat galibiyet de Çeklerden geldi. Berdych ve Stepanek ile en güçlü haliyle mücadele eden çekler deplasmanda 4-1 ile galip gelmeyi bildiler. Kadınlar tenisinde bu kadar iyi olan Belçika'nın erkeklerde çıkardığı isimlerin sönük kalması kötü. Rakipleri Şili ile İsrail arasındaki eşleşmeden gelecek takım olacak. Ev sahibi Şili 2-1 önde ve bu geceki tekler maçı her şeyi belirleyecek.

Türkiye neler yaptı? Diğer tenis blogu sahibi arkadaşlar bolca değindiler zaten falza girmiycem. Türkiye, Avrupa-Afrika bölgesi ikinci kademe maçlarında İrlanda'da 4-1 ile mağlup oldu. Tek galibiyetimizi Marsel elde etti. Şimdi Britanya ile tekrar üçüncü kademeye düşmemek için mücadele edeceğiz. Oooof of!

3 yorum:

kirpi 8 Mart 2010 19:43  

Ingilizler fena hirs yapmislar. Ezerler diye dusunuyorum.

Beril 8 Mart 2010 22:01  

fazla güvenmiişiz sana demek ki bundan sonra daha dikkatli oluruz :) ntvsporada sallamazsın artık :)

onur 8 Mart 2010 22:31  

Eheheh.. Ben buradan para kazanmıyorum ki, profesyonel bi haber sitesi değil bu :) Ntvspor para kazanıyor sitesinden. Yine de üzgünüm öyle bi hata yaptığım için tabii.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP