10 Mart 2010 Çarşamba

indian wells'de erkekler ana tablo

Mini Grand Slam, sezonun ilk Masters 1000 turnuvası Indian Wells'te başlıyor. Kuralar da çekildi. Şöyle bir göz atalım:

Ana tablo

Erkeklerde ilk 10'dan sadece sakatlığı bulunan Juan Martin Del Potro yok. 1 numaralı seribaşı Roger Federer'in turnuva ilk turlarında Victor Hanescu ya da Igor Andreev çekme geleneği devam ediyor. İsviçreli ilk maçında Hanescu-Chela maçının galibi ile oynayacak.

Tablonun üst tarafına Nadal düşmedi. Bu da olası bir Federer-Nadal finali demek ki gerçekleşmesi gerçekten çok düşük bir ihtimal. Dünya 1 numarasının final yolu zorlu. Hanescu ters bir rakip, onu geçerse bu sene, daha doğrusu geçen senenin sonundan itibaren güzel bir çıkış yakalayan Marcos Bagdatis ile oynuyor. Bu maçta da zorlanacak. İlk 1/8'lik dilimin son maçında yani dördüncü turda Stepanek veya Robredo muhtemel rakibi İsviçreli'nin.

İkinci 1/8'lik dilimdeki seribaşılar Roddick, Monfils, Melzer ve Tipsarevic. Roddick hiçbir zaman ev sahibi avantajını doğru düzgün kullanamamış bir isim. 2 sene önce Amerika Açık'ta Djokovic ile yaşadığı gerginlikte seyircilerin Sırp rakete yaptığı baskıya rağmen yenilmişti Amerikalı. Bu bölümde ayrıca Davis Cup'ta Arjantin'i sırtlayan Nalbandian da sakatlıktan kurtulmuş bir vaziyette elemelerden gelecek rakibini bekliyor. Amerika Açık 2009 ile birlikte kortlara dönen Gasquet de ilk turu geçerse Monfils ile oynayacak. Bu 1/8'den çeyrek finale çıkıp Federer'in rakibi olacak isim ise Roddick veya Tipsarevic olur diye düşünüyorum.

Üçüncü 1/8'de seribaşılar arasında Andy Murray açık ara farkla iyi gözüküyor. Yolu da açık çeyrek finale kadar. Çeyrek finaldeki olası rakibi ise Tsonga ya da Söderling olacak. Söderling sıralamada 7.liğe yükseldi bu hafta. Kariyerinin zirvesinde yani. Tsonga'yı yenerse çeyrek final oynar Murray ile.

Geldik tablonun alt tarafına. Alt tarafın ilk çeyreği en zorlu 1/8 olarak dikkat çekiyor. Kolya, Troicki, Berdych ve Verdasco. Oyun stilleri farklı 4 seribaşıdan Kolya çeyrek finale çıkmaya en yakın isim.

Elemelerden gelecek isimlerle dolu olan tablonun alt tarafının ikinci çeyreğinde ise Nadal var. Nadal'ın çeyrek finale çıkmak için kapışacağı isimler, Amerika Davis Cup takımında geçen haftasonu Sırbistan'a yenilen Querrey ve Isner. Adamlar yapışık ikiz gibi oldular. Bu arada sürpriz bir isim var. Bu yıl ilk defa kortlarda göreceğimiz Mario Ancic. Tommy Haas'tan bile, Nalbandian'dan bile daha bahtsız Ancic.

2 numaralı seribaşı Djokovic, Berrer ile Fish maçının galibi ile karşılaşacak ikinci turda. Üçüncü turda bir nevi belalısı Kohlschreiber'ı çeken Sırp raket Alman'ı geçerse Ljubicic veya Simon ile oynayacak çeyrek finale çıkmak için. Çeyrek finaldeki olası rakibi ise son 3 hafta fırtına gibi esen eski toprak Ferrero ya da Cilic olacak.

Cilic ile Davydenko'nun, Federer ile de Tsonga'nın yarı final oynayacaklarını düşünüyorum.

1 yorum:

kirpi 11 Mart 2010 21:24  

Ben Davydenko'dan umitsizim. Sakatliktan yeni cikti, fazla da dinlenmedi. Zemin sert. Tekrar cekilmesi bile mumkun (oyle olsun istemem tabi de..).

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP