10 Mart 2010 Çarşamba

tenis doğduğu topraklarda unutulunca...

"Biz Türkiye’nin tenisteki geri kalmışlığını konuşaduralım, bu sporun beşiği Büyük Britanya’nın da geleceği parlak değil. Birleşik Krallık ile Türkiye’nin yolları Davis Kupası’nda kademe düşmemek için kesişti. Bu yılki Davis Kupası’nda Britanya takımı Türkiye’nin de mücadele ettiği Avrupa-Afrika bölgesi ikinci kademede, ilk turda Litvanya’ya 3-2 mağlup olarak üçüncü kademeye düşmenin eşiğine geldi. Geçen yıl birinci kademede mücadele eden Ada ülkesi gelecek yıl bir alt kademeye düşmemek adına temmuz ayında Türkiye ile play-off oynayacak.

Bu gelişmelerin ardından Britanya’nın tenis federasyonunun takım kaptanı John Lloyd’u gönderip yerine Greg Rusedski’yi getireceği söylentileri dolaşmaya başladı. Oyuncu direktörü Steve Martens konu hakkında, “Rusedski ile konu hakkında hiç konuşmadık. Böyle bir şey yapmak John gibi bir adama büyük bir saygısızlık olurdu” şeklinde konuştu. Öte yandan eski Davis Kupası kaptanı David Lloyd ise Lawn Tenis Birliği şefi Roger Draper’ın genç erkek tenisçi yetişmemesi nedeniyle istifa etmesinin doğru olacağını söyledi. Şu an için Andy Murray dışında Britanya tenisinde gelecek vaat eden isim 15 yaşındaki Laura Robson.

Birleşik Krallık’ın vahim durumu bununla da sınırlı değil. Kadınlarda ilk 100’de sadece iki oyuncusu bulunan Britanya’nın erkeklerde 4 numaralı Andy Murray dışında oyuncusu yok. Dünya sıralamasında 150. sırada bulunan Alex Bogdanovic, sekiz senedir Wimbledon için wildcard alıp birinci turu geçemiyor. 1936’da Fred Perry’nin Wimbledon ve Amerika Açık şampiyonluklarında beri erkeklerde, Virginia Wade’in de 77’deki Wimbledon zaferi’nden bu yana da kadınlarda bir Grand Slam şampiyonlukları bulunmuyor. Tenis sporunun tohumlarının atıldığı topraklarda çoktan unutulması hazin bir spor öyküsü olarak tarihteki yerini aldı."

diye yazdım bugünkü gazeteye.. Temmuz'da Wimbledon bittikten bir hafta sonra Türkiye ile Britanya, İngiltere'de karşılaşacaklar. Andy Murray, Wimbledon ertesi olmasıyla çok büyük bir ihtimal katılmayacak. Bogdanovic ve James Ward'a kalacak gibi duruyor görev. Marsel, Ward'ı yenebilmişti Avustralya Açık ön elemelerinde. Ama iki kez de takılmıştı küçük turnuvalarda öyle hatırlıyorum. Türkiye bu sene yükseldiği ikinci kademede bu sene de tutunabilir bence.

(Foto: Getty)

3 yorum:

Russell 10 Mart 2010 15:53  

Marsel, Ward'ı değil Bogdanovic'i yenmişti Aussie Açık'ta. :)

Ward'la 2 kez karşılaştı, 2'si de bu sene eleme maçlarında, ikisini de 3 sette kaybetti Marsel.

Ha, Britanya'nın ne olursa olsun, sağlam çiftler oyuncuları var ve teklerde de 5-6 tane vasat oyuncuları var. Marsel 2 galibiyet çıkarsa bile, bizim ikinci oyuncumuz %99 galibiyet alamayacak (klasmanda 500'lerdeki adama 3 sette kaybetti Haluk, burada oynayacağı adamlar onun da 1, hatta 2 seviye üstünde olacak) Çiftlerde de şansımız yok. Ayrıca, İngilizler artık "bu kadarı yeter" diyeceklerdir ve önemseyeceklerdir. İrlanda maçlarını izleyemedik bizim takımın ama sonuçlara bakılırsa, pek iyi bir ön hazırlık yapamamışız. Zira, Louk Sorensen'in de çekilmesiyle %50 %50'ye gelen bir turdu, ona rağmen set alamadan elendik (dead rubber'ları saymıyorum). Marsel'in 2 maçını kazanamaması bile olağan yani...

onur 10 Mart 2010 16:05  

Haydaaaaaaa her şey birbirine girdi bende. İyi bari gazeteye yazdığım kısımda yok :)

aliye 10 Mart 2010 16:13  

grupta kalabileceğimize pek ihtimal vermiyorum ben de..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP