18 Temmuz 2011 Pazartesi

28. haftanın şampiyonları


Juan Carlos Ferrero d. Pablo Andujar  6-4/6-0

Ferrero turun sevilen simalarından olmuştur hep. Bir Guga, bir Moya gibi mülayim bir tip olarak görürüm hep JCF'yi. Bu yılın ilk dört ayını el bileğindeki sakatlık ve dizlerinden olduğu ameliyat nedeniyle kaçırdı. Madrid'de döndü ve çeyrek final gördü. Sonraki hafta Barcelona'da ilk turda elendi. (Yok tersi oldu, yani Barça çeyrek, sonra Madrid ilk tur) Sonra yine sakatlık darbesi ve Fransa Açık ile Wimbledon'ı atlamak zorunda kaldı. İki ay sonra kortlara döndü ve şampiyonluk yaşadı.

Her ne kadar kurası ve karşılaştığı isimler kolay olsa da sakatlıktan dönen tenisçilerin zorlanması gerektiği düşünüldüğünde bu haftaki zafer önemli. Hatta 2003 ile 2009 arasındaki dönemi düşünüyorum. Altı yıl boyunca şampiyonluk yaşayamamıştı. O zamanlar sert zeminde oynanan Madrid'i 2003'te kazandıktan sonra Nisan 2009'da Kasablanka'da toprakta şampiyon olana kadar altı final oynadı ve hepsini kaybetti.

Sonra ikinci bahar geldi sanki bir anda. 2010'da dört final oynadı ve üçünü kazandı. Bu yıl işte sakatlıklar nedeniyle hep uzak kaldı ancak oynadığı turnuvalarda da yaşına rağmen iyi performans gösterdi. Bu sıraladıklarım nedeniyle tablonun zayıf olması fark etmiyor kanımca. Roddick'i veya diğer eski dünya 1 numaralarını, Hewitt'i, Haas'ı görüyoruz kimlere yeniliyorlar. JCF de o yaş grubunda ama kazanabiliyor. O zaman bu adamda bir farklılık vardır.

Bu yaştan sonra bir de araba kazandı. Onu da babasına verdi.


Robin Söderling d. David Ferrer 6-2/6-2

Küçük turnuvaların adamı Robin Söderling evinde kazandı. Bastad'da bu yılki dördüncü şampiyonluğunu elde etti. Djokovic danasından sonra en çok turnuva kazanan tenisçi oldu (Nadal'ın üç var) ama hepsi çükübik turnuvalar işte. Bir Djokovic'in 2 GS, 4 Masters'ı, Nadal'ın 1 GS, 1 Masters'ı var. Ferrer de beni hayalkırıklığına uğratmaya devam ediyor. Öyle hakemlere seksist seksist konuşarak olmuyor bu işler Mr. Warning!

Anabel Medina Garrigues d. Polona Hercog 6-3/6-2

Polona Hercog çok yanlış zamanda patlama yaptı. Toprak zeminde iyi olduğunu ya da olacağını diyelim, biliyorduk. Patlama yapmasını bekliyorduk. Bu yıl zaten hissettirmeden ilk 50'ye sokuldu, girdi. Geçen hafta Bastad'da kazandığı kariyerinin ilk şampiyonluğu ile 37 numaraya kadar çıktı. Bu hafta da Palermo'da final oynadı. Ancak toprak kort sezonunun başında yapacaktı bunu bittikten sonra değil. Şimdi sert zemin ve Amerika Serileri başlıyor. O zeminde bocalayacaktır.

AMG ise aktif tenisçiler içinde en çok toprak şampiyonluğu kazanan isim oldu. 10. şampiyonluğuna erişen İspanyol, Venus'u ardında bıraktı. Palermo'da ise beşinci kez şampiyon oldu. Alışmış, kudurmuştan beterdir.


Maria Jose Martinez Sanchez d. Patricia Mayr 6-0/7-5

Seribaşıların patır patır döküldüğü Bad Gastein'de ise kupa bir başka İspanyol'un, MJMS'in oldu. Finalde ev sahibi Patircia Mayr'ı rahat geçti. Ana tabloda direnen tek seribaşı 8 numaralı Ksenia Pervak yarı finalde Patricia'ya 6-0'lık iki setle doğrandı.

1 yorum:

Russell 18 Temmuz 2011 04:04  

ufak düzeltme: ferrero barcelona ile döndü ve orada çeyrek yaptı. sonra madrid'de ilk turda kaybedip ara vermek zorunda kaldı.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP