15 Mayıs 2011 Pazar

roma: bir sharapova güzellemesi


Şu WTA Tour'da destekleyecek adam gibi tenisçi yok diyenler Sharapova'yı neden görmezden gelirler anlamak güç. İsmini duyduğumda, şemalini gördüğümde, müdürünü görmüş lise öğrencisi gibi ceketimin önünü iliklemeye çalıştığım, çok büyük saygı duyduğum bir tenisçi. Kadınlarda Ivanovic de dahil bu kadar saygı duyduğum başka kimse yok aktif tenisçiler içinde.

Yaptığı işi ciddiye alması ve hakkını vermesi içimi gıdıklıyor. Kournikova gibi başka yola sapmadı, Ivanovic gibi aşk peşinde kendini dağıtmadı, Serena gibi ünü sporunun önüne koymadı, sakatlandı, ameliyat oldu ama yılmadı. Bu işi para ve ün için değil, kesinlikle sevdiği için yaptığını belli ediyor. Spora duyduğu saygı hareketlerinden demeçlerine her şeyine yansıyor. Bu saygı, ona saygı duymamız için en büyük neden zaten.

Ara sıra sivri dilli açıklamaları oluyor. Çıkışlar yapıyor. Ama bunu yaparken de o kadar klas bir tavırla yapıyor ki "Haklısın ablam" diyorum içimden. Gençken belki bazı maçlarda hataları oldu, açıklamalarında ileri gittiği oldu. Ama olgunlaştıkça bir başkalaştı. Bu kızın ekran karşısında kaç yıldır olduğu düşünüldüğünde yaşı 30 falan gibi geliyor. Ama sadece 87 doğumlu ve hâlâ genç. Genç şampiyonların en son temsilcisi. Ondan sonra Grand Slam kazananların yaşlarına baktığımızda hepsinin 20'den büyük olduğunu görüyoruz. 17 yaşında Serena Williams'ın elinden sökerek aldığı Wimbledon şampiyonluğu biz tenisseverler için de bu yüzden değerli aslında...

Sadece 25 dakikalık özetini izleyebildiğim maçta Roma yarı finalinde dünya 1 numarası Caroline Wozniacki karşısında müthiş oynadı Rus tenisçi. Geri çizgide sağlam durabildiği kadar rallileri kontrol etti ve Wozniacki'ye derin toplar gönderdi. Savunması ile ünlenen Danimarkalı'nın topları kısa düşünce de çekinmeden kortun içine girerek agresif groundstrokelar ile sonuca gitti.

Wozniacki her ne kadar toplara yavaş vuruyor gibi gözükse de aslında topu gönderdiği noktalar itibariyle rakiplerini zorluyor. İnanılmaz toplar çıkartabiliyor. Baseline'a gönderdiği toplar rakibinin içeriden oynamasını engelliyor. Bugün Masha'nın bu derin toplara reaksiyonu iyiydi.

Ve servisleri. İddia ediyorum Sharapova'nın yüzde 75 ile servis atıp kaybedeceği maç yoktur. Tamam abartıyorum vardır ancak bu kız dört ilk servisinden üçünü içeri soksun o zaman arkanıza yaslanın ve tenisin keyfini çıkarın.


Masha bugün tam öldü denilen anda tekrar ayağa kalkan bir bölüm sonu canavarını geçti. Birçok maçta gördük Wozniacki'nin dirildiğini. Resident Evil zombisi gibi adama sülük gibi yapıştığını. Bugün Maria öyle bir oynadı ki Caro cevab veremedi. Hele maçın son oyununda iki return var ki. Bu kız RG'u kazanamazsa yazık olur cidden.

Finalde Stosur ile karşılaşacak Maria. Bir de şöyle bir şey var. Azarenka karşısında ilk seti kaybettikten sonra, rakibinin maçtan çekilmesi ile tur atlamıştı Masha. En son Azarenka, Görges karşısında Stuttgart'ta önde olduğu maçtan çekilmiş ve Görges turnuvayı şampiyon kapatmıştı. Çanlar Stosur için çalıyor.

1 yorum:

fatih özdemir 16 Mayıs 2011 00:00  

azarenka maçının ilk setini izledim aynı sharapova servis atamıyor iki topundan biri dışarıda azarenka ilk seti alınca bıraktım izlemeyi sonra öğrendim ki azarenka yine sakatlanmış bu yıl 3.oldu sanırsam.caro için sevindim aze yerine masha ile oynamak daha iyi olur diye.
yarı final maçını ikinci setten itibaren izlemeye başladım ve tak wozniacki servis kırdı 3-1 önde ilk sette 7-5 yakın bittiğini görünce tamam dedim caro çevirir maçı
ama sonra birden masha inanılmaz oynamaya başladı ve 5 oyun üst üste aldı. caroyu resmen sahadan sildi. böyle oynarsa roland garros yolunda aze-kvitova ikilisi durabilir gibime geliyor aze yine sakatlanır kvitova da tecrübesizliğinin kurbanı olur belki.yalnız bir de vujacicin de bütün maçlarını izlemesi gerekebilir:)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP