21 Mayıs 2011 Cumartesi

rg 2011: silahşörler kupası yolu taştan

Erkeklerde durum belirgin. Bu sezon Federer'in dışarıda kalmasıyla rol çalan Novak Djokovic, Rafael Nadal ile yeni bir ezeli rekabetin de temellerini sağlamlaştırdı. 2011 yılı, Haziran ayına kadar Djokovic ve Nadal'ın dansıydı. Kelebek gibi uçan, arı gibi sokan hep Nole oldu. Dilerseniz tablonun en üstünden altına bir göz atalım eşleşmelere.


Rafa Nadal burada 39 maç oynadı ve yalnızca bir mağlubiyeti var. İlk turdaki rakibi toprak kortla sanki eski sevgililermişçesine küs olan John Isner. Uzun Isner Efendi, Wimbledon'daki uzun maçı arayacaktır. İspanyol tenisçiyi çeyrek final yolunda zorlayacak bir isim bulunmuyor. Davydenko Münich'e kadar yokları oynadı. Verdasco ise alışkanlık haline getirdiği beklentilerin altında kalma düsturunu devam ettirdi bu sezon da.

Nadal'ın olası çeyrek final rakibini belirleyecek bölümde ise en yüksek numaralı seribaşı Robin Söderling. İspanyol'a buradaki tek mağlubiyetini tattıran İsveçli final serisinin devamını getirip 1000 puanı korumak isteyecek. Bunun için Baghdatis, Simon ve Fish gibi isimleri geçmesi gerekiyor.

Yaşadığı düşüşlerden sonra bir daha grand slam finali görmemeye yemin edecek boyuta gelen Andy Murray'nin bölümünde ise sezon başındaki sert zemin turnuvalarında topladıkları puanların keyfini süren isimler var. Raonic ve Dolgopolov. Britanyalı'nın son sekiz yolundaki en büyük engeli Viktor Troicki olacak. Murray toprak sezonuyla birlikte kendini bulmuştu. Hatta Roma'da yılın yenilmezi Djokovic'i devirmenin de kıyısından dönmüştü.

Melzer, Almagro, Anderson ve Florian Mayer'den oluşan üst yarının son bölümü ise ortada gibi duruyor. Ne Melzer ne de Almagro geçen seneki seviyelerindeler. Mayer buradan sürpriz olarak çıkabilir.


Tablonun alt yarısında ise Djokovic hükümdarlığı var ancak Sırp tenisçinin bu sefer işi hiç de kolay değil. İlk turda Thiemo de Bakker ile oynayacak olan bu yılın yedi kupalısının üçüncü turdaki olası rakibi Juan Martin del Potro. Hem Arjantinli için hem Nole için kilit bir maç. Bu muhtemel maçın galibi ise Thomaz Belluci (Novak'tan set aldı) yahut Richard Gasquet (Federer'i yendi) ile oynayacak ki ikisi de bu yıl iyi işler çıkarttı. Novak Djokovic'i uzaylılar kaçırıp kulağına bir çip falan yerleştirmedilerse çeyrek final öncesi turnuvaya veda etmesi şaşırtıcı olmamalı.

Buradan gelen ismi çeyrek finalde karşılayacak tenisçi ise yine ortada bir sekizde birlik dilimden gelecek. Berdych'in son zamanlardaki performansını göz önüne aldığımda buradan Garcia-Lopez'in çıkması olası. Şu bölümden gelecek tenisçinin de Nole'nin karşılaşacağı rakiplerin çoğundan zayıf olacak olması da kuranın adaletsizliği. Marsel de bu bölümde yer alıyor ve ilk turda Tommy Haas ile oynayacak.



Federer, Nadal'ın tarafından kurtulduğuna sevinmek ile 2011 canavarı Djokovic'in tarafına düşmesine üzülmek arasında gelgitlerde kaladursun ilk turun en can alıcı eşleşmesinde de ismi geçiyor. Feliciano Lopez ile Madrid'de karşılaşan Majesteleri az kalsın müsabakayı kaybediyordu. İsviçreli'nin ilk maçını kazanması halinde (ki beş setlik maçta Lopez'in direnebileceğini düşünmüyorum) zorlu maçlarda beş sete gitmeyi seven Tipsarevic ve Tsonga'yı düşünmesi gerekecek. Vatandaşı Wawrinka'yı düşünmesine gerek yok bir şekilde galip gelebiliyor Stan karşısında.

Federer'in çeyrekteki olası rakibini belirleyecek alt yarının en üst diliminde ise bu yılın Djokovic ve Nadal'dan sonraki en iyi isimlerinden biri David Ferrer ve hâlâ nasıl üst basamaklarda tutunacak puana sahip olduğu NASA tarafından araştırılan bir Gael Monfils var. Gael seyircisi önünde oynamanın itici gücünü sonuna kadar kullanacaktır. Yani bir tarafını sakatlayana kadar... Bu bölümdeki Almanlara da dikkat.

Djokovic'in yolu Nadal'a göre çok daha zor gözüküyor. Federer hâlâ silahlarının çalıştığını gösterebilir. Del Potro geri dönüşünü taçlandırabilir. Çok düşük de olsa ummadık taşın baş yarabileceği ihtimali bulunması turnuvayı heyecanlı kılıyor.

4 yorum:

fatih özdemir 21 Mayıs 2011 13:18  

4.tura kadarki tahminlerim:
nadal-verdasco
simon-soderling
murray-troicki
almagro-melzer

ferrer-monfils
tsonga-fedex
garcialopez-cilic
bellucci-djokovic

aks111 21 Mayıs 2011 13:45  

birde kadınlar kurasını yazarmısın.böyle iyi oluyor kuraya baktım çok tenisçi var ordan çözümleme yapamadım sen özet geçiyorsun :D.iddaa da sharapova 7 orandan cazip :D.erkeklerde de del potro yu da 35 orandan düşünüyorum açıkçası djokovic i elese gider herhalde finale kadar :D.

onur 21 Mayıs 2011 13:49  

Kadınları bu gece yazabilirim ancak. Sharapova ya da Azarenka diyorum ayrlardır bakalım. Benim dediğim çıkmaz.

fatih özdemir 22 Mayıs 2011 13:30  

superbahis mnarsele 1,40 oran vermiş şimdiye kadar verilen en düşük orandır herhalde:)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP