4 Mart 2011 Cuma

davis cup'ta ilk tur


Sırbistan - Hindistan
Rusya - İsveç
Çek Cumhuriyeti - Kazakistan
Arjantin - Romanya
Şili - ABD
Belçika - İspanya
Almanya - Hırvatistan
Avusturya - Fransa

Geçen yıl, Djokovic’in önderliğinde finalde Fransa’yı yenerek tarihinin en büyük başarısına imza atan ve şampiyon olan Sırbistan ilk turda Hindistan ile karşılaşacak. Novi Sad şehrindeki Spens Spor Merkezi’nde yapılacak maçlar salonda ve sert zeminde oynanacak.

Sırbistan’ı şampiyonluğa ulaştıran kadroda bulunan Viktor Troicki, Janko Tipsarevic ve Nenad Zimonjic yine ülkeleri için korta çıkacakken, Djokovic’in yerine Ilija Bozoljac takıma alındı.  Hindistan’ın ise en büyük kozu Somdev Devvarman. Takımdaki diğer isimler Karan Rastogi, Yuki Bhambri ve Rohan Bopanna.

Zirvedeki adam ülkesi için
Dünya 1 numarası Rafael Nadal da sahneye çıkacak. Deplasmanda Belçika’da karşılaşacak İspanya’nın kadrosunda dünya altı numarası David Ferrer, dünya dokuz numarası Fernando Verdasco ve 40 numara Feliciano Lopez bulunuyor. Kötü bir dönem geçiren Verdasco’nun çiftlerde Lopez ile takım olabilir. Teklerde ise Nadal ve Ferrer ile mücadele edeceğe benziyor İspanyollar.

Ferrer'in boynundan sakat olduğu ve ilk günü kaçıracağını yazdı "as". Bakalım doğru mu söylenti, yarın göreceğiz.

Charleroi’da seyirci desteğini de arkasına olacak Belçika’da ise Xavier Malisse, Olivier Rochus, Steve Darcis ve Ruben Bemelmans bulunuyor. Eşleşme sert zeminde oynanacak.

Fransa'yı sakatlar vurdu
Son finalist Fransa sakatlıkardan muzdarip. Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga ve Gael Monfils’in çekilmesinin ardından oldukça zayıflayan kadrodaki isimler şöyle: Julien Benneteau, Michael Llodra, Gilles Simon ve Jeremy Chardy. Fransa’yı ağırlayacak Avusturya’da Jurgen Melzer en önemli isim olarak dikkat çekiyor. Takımdaki diğer bütün isimler ilk 100’ün dışında.

Roddick ve Courier heyecanlı
ABD-Şili eşleşmesinde tarihe baktığımızda Amerika'nın hiç yenilmediğini görüyoruz. Jim Courier kaptanlığında ilk mücadeleleri olacak ABD'lilerin. Andy Roddick de uzun bir aradan sonra tekrar ülkesini temsil edebiliyor. Uzun Isner Efendi de diğer tekler ismi. Bryan kardeşler de çiftleri kazanırlar artık.

İsveç-Rusya eşleşmesine baktığımızda ise o eski Rusya'dan eser yok şimdi. Youzhny takımdan emekli olduğunu açıklamıştı. Davydenko desen şu sıralar kayıplarda. İsveç'in şansı çok yüksek. Söderling'in iki tekler maçı cepte. Pimpim'e bakar iş. Ya da çiftlerde Aspelin kastıracak biraz da alacaklar.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP