20 Haziran 2010 Pazar

24. hafta ve şampiyonları

Sanarsın Stanley Kubrick çekmiş fotoğrafı

Justine Henin d. Andrea Petkovic 3-6/6-3/6-4

Juju'nun bu kupayı kaldırması bazı şeyleri ispatlaması açısından çok önemliydi. Finale gelene kadar tek bir set dahi kaybetmeyen Belçikalı, finalde ilk seti kaybedince Wimbledon'daki gibi olacak dedim. Ama kendileri ikinci seti aldı. Üçüncü sete hızlı giren Petkovic servis kırarak 3-0 öne geçse de Henin sonraki 7 oyunun altısını kazanmayı başararak üç yıl sonra (ara verdiği iki yılı saymazsak bir sene sonra) çim zeminde şampiyonluk yaşamış oldu. Nerede? Hertogenbosch'da.

Janko Federer'in kafasını Federer'in karşısına Federer'e benzeyerek çıkıp da şaşırtacakmış. Bu saçlar olmamış.

Sergiy Stakhovsky d. Janko Tipsarevic 6-3/6-0
Bu turnuvanın erkekler versiyonunda daha birkaç hafta önce "Ölmüş" dediğim Tipsarevic finale kadar yürürken finalde maçı sattığına dahi inanabilirsiniz. 1 saat bile dolmadan 6-3/6-0. Hani Federer'i yenecektik Wimbledon'da?


Ekaterina Makarova d. Victoria Azarenka 7-6/6-4
Eastbourne'de ise gülen elemelerden gelen Ekaterine Makarova oldu. Vika'nın bir sakatlığı vardı maç içerisinde ama müsabakadan sonraki basın toplantısında önemli bir şey olmadığını Wimbledon'da oynayacağını söyledi. Rus raket burada elemelerden gelip şampiyon olan ilk isim. 22 yaşındaki tenisçinin ilk kupası ayrıca WTA Tur'daki.

Michael Llodra d. Guillermo Garcia-Lopez 7-5/6-2
Erkeklerde ise Mauresmolu Michael Llodra'nın zaferi vardı. Finalde Guillermo Garcia-Lopez'i 7-5/6-2 ile geçti Fransız.

1 yorum:

SelçuK 20 Haziran 2010 14:59  

Özellikle Makarova'nın başarısı taktire şayan! 3 ön eleme oynamasını bir kenara koyalım sırasıyla Pennetta,Petrova,Kuznetsova,Stosur ve Azarenka mükemmel performans gerçekten.Spinli vuruşları ,zor zamanlarında dışa doğru giden servisleri ,savunmadayken hücuma geçebilmesi ,müthiş tekniğiyle geçen seneki sıralamasını en kısa zamanda yakalayıp ilk 30 belki 20 olması gereken tenisçi

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP