13 Eylül 2009 Pazar

serena için küçük, insanlık için büyük bir adım

yağmur nedeniyle şu zevkli geçen amerika açık'tan da soğudum, ilk günden beri şevkle yazdığım blogumdan da soğudum.. 2 gecedir boşu boşuna kanalda sabahlıyorum ve sinirden bu gece ofisi erken terk ettim ve yorgunluktan olsa gerek uyudum.. saat 5:30 gibi uyandığımda bir merakla bakayım dedim ve kim clijsters çoktan ilk seti almıştı ve ikinci sette de 2 kez servis kırma şansına sahipti.. yan korttaki maç ise c-woz dominasyonunda gidiyordu..

zararın neresinden dönersen kardır deyip izlemeye koyuldum maçı.. serena arka arkaya aceler ile servis oyununu kurtardı.. böyle 5-5'e gelen sette kim clijsters servis kullandığı oyunu sıfıra karşı alınca serena üzerindeki baskı artmıştı.. izlediğim kadarıyla servisleri zaten beni pek etkilemedi bu maçta serena'nın.. aceleri var ama çok dengesizdi servisleri.. son oyunda kullandığı etkisiz servisler sonucu iki kez kim clijsters'ın return'ü tam üzerine ve sert geldi.. ve serena williams bunları backhandiyle çıkartmaya çalışırken ikisini de fileye taktı.. ardından ilk servisini sokamadığı puanda bir de ayak hatası yapınca kayış koptu.. serena çiftler maçında da 2 ayak hatası yapmıştı.. son iki maçta toplam 4 ayak hatası çıkınca sinirlendi..

çizgi hakemine "seni öldürürüm" demesiyle (sanırım hakem böyle diyordu) uzakdoğulu hakemin "fiti fiti" koşarak sandalye hakemine kompela misali "bana pizivink didi" serzenişi williams'ın ikinci "kural ihlali"nden (ilkini arket kırdığı için almıştı) default yemesine sebep oldu ve maçı bu şekilde kaybetti serena.. yeni servis puanına başlamak için hazırlık yaparken korta giren m.i.b. misali kulaklıklar ve resmi kıyafetlerle donatılmış iki görevli serena'ya durumu izah etti.. serena önce itiraz etse de sonra "ulan o kadar mikrofon var, kameralar çekti ne diye itiraz ediyorum" dedi ve raketini sandalyesine kendisini de karşı korta atarak kim clijsters'ın elini sıktı.. kim de canım benim içten içe sevinse de maçın bu şekilde bitmesinden dolayı bu sevincini gösteremiyor, amerikalı seyircilerin antipatisini toplamak istemiyordu..

yahoo'ya göre williams şunları demiş:
“If I could, I would take this … ball and shove it down your … throat and kill you,”

bu da maçtan sonraki basın açıklaması:
Q. To the best of your knowledge, what did you say to the lineswoman out there?
SERENA WILLIAMS: Well, I said something that I guess they gave me a point penalty. Unfortunately it was on match point.

Q. What did you say?
SERENA WILLIAMS: What did I say? You didn't hear? Oh.

wickmayer ile wozniacki arasındaki maç için ise the new york times çok güzel özetlemiş durumu:
"By the time Wickmayer and Wozniacki resumed play, there were only 95 people in the upper section of Armstrong, and maybe a few hundred more below. Even with $450,000 at stake, the match had all the atmosphere of a girls’ second-round match on Court 12."

wozniacki muhteşem bir iş başardı.. wimbledon'dan önce sadece onun ve ernests gulbis'in fotoğraflarını içeren bir post'a başlık olarak "size inanıyorum" yazmıştım.. teşekkürler caro, beni haksız çıkartmadın.. ama finalde hiç şansı olduğunu düşünmüyorum.. ama serena karşısında clijsters'ın da şansının olmadığını düşünüyordum.. demek ki finalde caroline'in şansı var.. düz mantık harika bir şey..

ha bu arada nadal naptı eyle yea!

13 yorum:

karaktersiz 13 Eylül 2009 09:39  

Turnuva boyunca her ne kadar Caroline'i desteklesem de, donu$u muhte$em olan Clijsters'in bu turnuvayi kazanmayi hak ettigini du$unuyorum. Kazanirsa, harika bir geri donu$ hikayesi ve cocuguna anlatacak enfes bir anisi olacak. Wozniacki ise henuz genc, daha cok slam gorecek, bu sefer bay gecsin. Hem finali Oudin haketmi$ti zaten. :)

Evet tenisin adalet bilinci olsaydi yukarida yazdigim senaryo final gunu gercekle$mi$ olurdu. Ben Serena'nin kazanacagini du$unmu$tum ve Serena kar$isinda final maci kazanan bir Caroline hayal ettim hep. $imdi rakibi Clijsters olunca ikilemde kaldim. Wozniacki ve Clijsters'dan birisi kazanacak... Off, hangisinin hikayesi daha ilginc ve duygusal olur karar veremiyorum.

karaktersiz 13 Eylül 2009 09:42  

Bu arada Serena'nin vukuati icin bir $ey yazmami$im. "Ohh!! iyi olmu$."

Unknown 13 Eylül 2009 11:12  

olacak is degil. o kadar izledik izledik sonunda turnuvanin en keyifli anlarini canli izleyemedik. cok sinirliyim cok. allah bilir serena kendini kaybetmis falan da hissetmiyodur simdi mac bu sekilde bittigi icin.

Spooky 13 Eylül 2009 11:47  

bir iki tur önce dikkatimi çekti serena'nın maçlarında bile doluluk oranı bi garipti. pis new york züppeleri!.

aliye 13 Eylül 2009 11:55  

ne kötü serena için. sen turun en iyi oyuncularından biri ol, ama doğru dürüst sevenin olmasın, kötü gününde herkes ohh!! desin..demek ki iyi tenis yetmiyor serena, biraz da insan olmak lazım...

Unknown 13 Eylül 2009 13:20  

serena'yı seven var:ben.ya nasıl olur ya şu sinirlenmemeyi bir becerse... (birkaç yıl önce heninle de buna benzer bir şey yaşanmıştı.) ya şimdi final clijsters-wozniacki'mi? ühü ühü.clij'i hiç sevmedim artık daha çok nefret ediyorum.inşallah woz alır.erkekler finali fedex-delpo olacak.

karaktersiz 13 Eylül 2009 13:22  

Hayir $imdi macin ortalarinda boyle bir durumu olsa, heyecanli derim, co$kulu derim gecerim. Biz Hingis gormu$, sevmi$ ku$agiz. Agresiflige, hakemlerle girilen soguk sava$lara bir $ekilde a$inayiz ama Serena'nin maci kaybettigini anladiktan sonraki bu tuhaf davrani$lari $ik durmadi. Kendini kaybetti, ustelik Kim gibi naif bir sporcu kar$isinda. Yoksa o derin "Ohh!!" maci kaybettigine sevindigimden degil, kaybetmeyi hak ettiginden.
Devlet buna bi$ey yapmasi lazim.

Dinza 13 Eylül 2009 14:04  

Bir an kendimi çizgi hakeminin yerine koydum ve ürperdim doğrusu. Bir eli belinde, raketini sallayarak üzerime gelen ve bu arada haykıran bir Serena... Evlerden ırak!
Yaptığı hareket bırak sporcuyu, herhangi bir insana da yakışır cinsten değil ama hadi bu kadar gergin bekleyiş ve bu stresin üzerine, neyse diyelim. Fakat maç sonu yaptığı basın açıklaması da adeta dalga geçer gibi. Ben kavga etmedim hayatımda, neden tehdit edildiğini sandı anlamadım mealinden bir şeyler. F wordlerle süslenmiş bir "O topu senin boğazına sokacağım!" cümlesi neden tehdit sanılır ki halbuki. Bir eşeklik ettin, her yer kameralarla dolu zaten, manyak mısın da bir de bu şekilde saçmalıyorsun be kadın? Çık efendi gibi, çok gergindim, kötüydüm, bir anlıktı, özür dilerim falan de.
Neyse...
Zaten New Yorkluların tedbirsizliği yüzünden 3 gündür doğru dürüst tenis izleyemiyoruz. Tam da en heyecanlı zamanlarında hakikaten herkesi uzaklaştırdı bu durum. Umarım bundan sonra teklemeden devam eder, zira bu şekilde beklemek herkesin sinirini bozdu fazlasıyla.
Kim Clijsters bu noktada benim için turnuva şampiyonu zaten, ki bu noktada o ne kadar rahatlamışsa, Wozniacki'nin de o kadar gerildiğini düşünerek de artık Wozniacki'nin şansı yok diyorum.

Unknown 13 Eylül 2009 15:41  

@spooky - Iki sene once (sanirim ceyrek finaldi) justine serena'yi kortta ordan oraya kostururken ben staddaydim. A.Ashe tiklim tiklimdi ama saat 12'ye dogru stadin yarisi bosalmisti. Ertesi gun is gunu, yol uzun vs. Ayrica Serena'ya karsi cok ozel bir destek de hissetmedim daha cok millet iyi oynayani alkisliyordu ya da ben jujucu oldugum icin bana oyle gelmisti...Oudin'e gosterilen ilgiye bakarsaniz isin icinde biraz irkcilik da olabilir ama oraya girmeyelim daha cok serena'nin dogal iticilikleri diye dusunmek istiyorum:)

Bu arada iki hafta once Justine donup de ilk turnuvayi kazanirsa WTA kapansin demistim ama Clijsters saolsun ona gerek kalmicak gibi:) Hatta Juju bu sonuca bakip "Bu beceriksizleri bir daha yenmenin cok da anlami yok" diyerek vazgecebilir donmekten...

K. A. 13 Eylül 2009 17:47  

Valla Serena çok konuşuyordu. İyi oldu. Kim bir numaranın nasıl olması gerektiğini gösterdi. Maçın tamamını izledim. Serena'nın servisleri konusunda haklısın; ama istediği zaman kendi servislerini kullanabildi. Maç başından itibaren stresliydi. İlk set sonunda raketini kırdı, basit hatası çoktu. Sabah 6'ya gelirken saat Serena iyice çıldırdı. Artık Wta ekstra bir ceza verecek mi onu bekliyorum. Kim'i gören Juju'da dönerse tam süper olacak.

Unknown 13 Eylül 2009 18:48  

bence aslında williams'a da hak vermek lazım.o grand slame katılan 128 tenisçinin de üstünde şu veya bu nedenle az da olsa baskı var.bir de williams clij gibi bir rakiple oynuyor.ve üstüne üstlük williams 2 numaralı seribaşı yani şampiyonluk adaylarından.bu kadar sebep bir araya gelince patlamış olabilir.bu baskının yanında tenis oynamak o kadar da kolay olmasa gerek.zaten işin aslı dış etkenlerle birlikte tenis oynamak.bence bütün bunlar bir yerde toplanınca üstüne de hakemin kararı serena'nın morali bozuldu ve yaptıklarından haberdar olmamaya başladı artık.ben böyle düşünüyorum.

Unknown 13 Eylül 2009 18:49  

bence jujuyla steffi beraber dönsün.

K. A. 13 Eylül 2009 23:53  

Bence bu maçta başka bir durum daha vardı Serena ile ilgili. Maçın başından itibaren sıkıntılıydı. Bir ara ikinci servislerini %29 gibi bir yüzdeyle soktu oyuna.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP