19 Mayıs 2009 Salı

geç gelen..


wimbledon tenis turnuvasının oynandığı merkez kortun üstü en sonunda kapatılabildi.. bir 10 sene önce yapılması gereken proje 2009 mayıs ayında gerçekleşti.. bu tarihi günde gösteri maçı için mutlu agassi-graf çiftimize gelinin halasından bir kim clijsters ve damadın dayıoğlundan bir tim henman rakip olarak seçildi.. maçın nasıl geçtiğini bilmiyorum ama oyuncular kortun ve stadyumun harikulade olduğunu söylüyorlar.. kim clijsters korttaki seslere hayran kalmış.. "seyirciler daha çok maçın içindeymiş gibi, sanki yanıbaşındaymış gibi hissediyorsun" diyor belçikalı..
çiftler maçını clijsters-henman çifti kazanıyor ve britanyalı tenisseverler yüzyıllardır bekledikleri başarı(!?) gelmiş gibi sevinçle birbirlerine sarılıyorlar.. ancak henman bu sevincin uzun sürmesini istemiyor ve tekler maçında agassi'ye 6-4 yeniliyor.. clijsters - graf maçını da clijsters aynı skorla alarak güzel günü noktalıyor..

bu sırada tribünde onları izleyen andy murray, üstü kapanan merkez korta baktıkça ağzının suları akarak "bu sene kupa bizim, şampiyonluk bizim" naraları atıyor.. umarım haklı çıkar.. o sırada madrid'de bulunan federer de bir tebrik kartı göndererek "bu sene orada oynamak için sabırsızlanıyorum" diyor ve "küçüklerin gözlerinden, büyüklerinden ellerinden öpüyorum" diyerek bitiriyor yazısını..

ha şimdi "oh artık program sıkışmayacak, maçlar aksamayacak" demeyin.. geriye kalan bütün kortlar yine açık.. sadece merkez kort kapandığı için çeyrek final maçlarından sonrası için bir rahatlama söz konusu sadece.. yetkililer ayrıca kısa süreli yağmurlar için hala brandaları kullanacaklarını söylüyorlar.. zira kortun üstünün kapanması 10 dakikayı buluyor..

3 yorum:

rıza yaşar 20 Mayıs 2009 11:27  

Bu sene wimbledon için 2 iyi haber var aslında. Birincisi bahsetmiş olduğun gibi kortun kapanması. Diğeri de Türk izleyicisiyle alakalı: Bu sene Formula 1 yayınlarını TRT satın aldığı için Wimbledon tek erkekler final maçının olduğu pazar günü yapılacak Formula 1 yarışı CNN Türk'de olmayacak ve bu sebeple benim de dahil olduğum d-smartı olmayan topluluk final maçını CNN Türk'ten canlı izleyebilecek.

onur 20 Mayıs 2009 12:42  

yanlış hatırlamıyorsan geçen seneki finali de cnn türk vermişti.. ammavelakin bu iyi bir haber mi ben emin değilim.. yine spiker faciası, yine yorumcu faciası yaşanacaktır.. güzel bir stream bulursam ben internetten izlemeyi düşünüyorum :)

rıza yaşar 20 Mayıs 2009 13:01  

Doğru hatırlıyorsun geçen sene CNN Türk vermişti ama saat 17:30'dan itibaren vermeye başlamıştı. Bizim şansımız ise maça yağmur nedeniyle ara verilmesi olmuştu. Yoksa yine büyük bölümünü kaçırmış olacaktık. Spikerler konusunda haklısın. Ben zamanında TRT'de Fahri İkiler'in anlatımlarıyla sevmiştim bu sporu. CNN Türk'ün spikerleri çok yetersiz. İnternet olayına gelince, yayın kalitesi hiçbir zaman televizyon kalitesine yaklaşamadığı için her şartta televizyonu tercih ederim.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP