3 Aralık 2009 Perşembe

mauresmo da bıraktı

İki kez Grand Slam şampiyonu Mauresmo aktif tenis kariyerini noktaladığını açıkladı az önce. Bir all-arounder daha ayrıldı tenis dünyasından.

6 yorum:

Spooky 3 Aralık 2009 14:07  

bir yıldız daha kaydı geyiği yapmak istiyorum. kendisini pek sevmesem de kadın tenisinin altın çağından kalanlarda olduğu için üzüldüm.

backhandleri de iyiydi

Ozan Deniz 3 Aralık 2009 14:54  

Hem slice hem de topspin (üstelik tek el) backhandi harika olan, gerektiğinde servis vole oynayan, gerektiğinde fileye gelip hücum eden oyunuyla bayanlar tenisinde çok az olan şeydi mauresmo, bir değerdi. Bu tarz oyunun üstadı justin dir şüphesiz ama hakkını vermek lazım ki justinin dönüşünü saymazsak tenis topuna bu kadar hakettiği gibi vuran oyunu çeşitlendiren bir başka bayan tenisci benim için yok günümüzde. Çok derin hüzünlerdeyim

K. A. 3 Aralık 2009 16:45  

Hükümet gibi kadındı Amelie. Son zamanlarda o kadar sakatlanmasaydı ne güzel olurdu. Justine ile maçları bir başkadır gözümde.

Ozan Deniz 3 Aralık 2009 17:18  

bir 2006 wimbledon justin-mauresmo maçı vardır mesela, kelimelerle anlatamam ben bu maçı.
siz buradan takılın:
http://www.youtube.com/watch?v=iPcOoHPohk8

bayanlar ilk 10'u lafım size teniste backhand slice diye bişey var, servis-vole diye bişey var hatta vole diye bişey var gözünüzü seveyim vurmayın öyle fik fik baselinedan

Spooky 3 Aralık 2009 19:46  

ya bu baseliner düşmanlığı nedir? yapmayın etmeyin.

Ozan Deniz 3 Aralık 2009 23:19  

yorumlarımdan çok anlaşılmasa da benim gözümde mesele aslında baselina yada servis vole oyunu değil. Benim gözümde mesele bu oyunu ne kadar karakterli oynadığın. Rakibin hatalarından medet ummaktansa insiyatif alan, oyununu çeşitlendirmekten korkmayan, tenisteki her vuruşu mümkün olduğunca vurabilen agresif tenis severim ben. Öyle bir disiplin aldım tenis hocalarımdan, öyle bir karakterim var ;)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP