8 Temmuz 2009 Çarşamba

bastad - budapeşte - newport

bu haftada isveç bastad'ta ve macaristan budapeşte'de wta, amerika newport'ta ise atp tour turnuvaları var..

budapeşte'deki turnuvada 2 numaralı seribaşı ve burada geçen senenin şampiyonu alize cornet daha ikinci turda elendi.. bu kızda da var bir vurdumduymazlık.. shahar peer 6-2/6-0 ile çok rahat geçmiş gözüküyor fransızı.. rumen edina gallovits ve elemelerden gelen genç hırvat petra martic iyi bir performans gösteriyorlar.. budapeşte'de 2 sene önce final oynayan gisela dulko ve sorana cirstea bugün isveç'teki turnuvada ikinci turda karşı karşıya geldiler..

(nedense çok hoş bir foto olduğunu düşünüyorum)

ilk seti arjantinli ikinci seti ise rumen aldı.. üçüncü sette cirstea 5-3 öndeyken ve maç için servis karşılıyorken 3 oyun üstüste verdi.. sonra kendi servis oyununu aldı ve son seti tie-break'e götürdü.. çok ilginç bir tie-break oyunu yaşandı.. ilk servisi atan dulko puana tutundu.. sonra cirstea'nın iki servisini de kırarak bir anda 3-0 öne fırladı.. ardından cirstea dulko'nun servislerini kırdı.. ardından bir daha dulko cirstea'nın servislerini kırdı.. ve bir daha cirstea dulko'nun servislerini kırdı.. skor 5-4 olmuştu.. cirstea servislerinden sadece birine tutunmayı başarbilince 6-5 ile dulko maç için servis atacaktı.. başarılı bir oyunla puanı ve maçı kazanan taraf arjantinli oldu.. tıpkı 2007'de budapeşte finalinde olduğu gibi.. o zamanlar sorana cirstea elemelerden gelen 17 yaşında bir gençti.. dulko ise 7 numaralı seribaşıydı.. bugün cirstea 5 numaralı seribaşıydı ve dulko seribaşı değildi.. zaman her şeyi değiştiriyor ama bu sefer sonucu değiştirmeye gücü yetmedi..

bastad'ta geçen senenin şampiyonu ve bu sene 1 numaralı seribaşı caroline wozniacki 3.tura kadar zorlanmadan çıktı.. 3. turda wimbledon 2. turunda karşılaştığı ve 6-0/6-4 ile geçtiği maria kirilenko ile karşılaşacak.. bugün carla suarez navarro'nun da maçını izleme fırsatım oldu.. tek el backhandleri gördükçe justine geldi aklıma.. bu kız onun kadar olmasa da yine güzel vuruyor backhandi.. rakibi çok zayıftı bugün ama ileride isveç kendisinden çok şey bekliyor.. ellen allgurin daha 15 yaşında.. isveç tenis federasyonuna bak, çocuk işçi çalışıtıryolar resmen..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP