8 Ekim 2008 Çarşamba

kremlin kupası

erkekler ve bayanların birlikte mücadele ettiği kremlin cup olanca hızıyla devam ediyor.. ikinci tur eşleşmeleri belli oldu:

tek erkeklerde mikhail youzhny, ev sahibi tenisci, ilk turda elenerek sürprize imza attı..youzhny, bir başka rus teimuraz gabashvili'ye 3 set sonucu boyun eğerken, dimitry tursunov ise ilk tur maçları öncesi turnuvadan çekildi..
nikolay davydenko, marat safin ve igor andreev yollarına devam ediyorlar.. davydenko ikinci turda guillermo-garcia lopez ile, safin ise fransız julien benneteau ile oynayacak.. igor andreev ikinci tur maçında fransız jeremy chardy karşısında şu anda bir set önde gidiyor.. veteran mertebesindeki fabrice santoro ise 2 tur birden geçerek adını çeyrek finale yazdıranlardan.. rakibi dudi sela ile paul-henri mathieu arasındaki maçın galibi olacak..

dudi sela demişken kendisi geçen hafta japonya'da ilk turda elendikten sonra rusya'ya geçmemiş ve ilk önce evine uğramak istemiş (ramazan bayramı müslümanlarda var ama).. evine giderken bindiği uçağın motorlarından biri arızalanmış ve uçak zorunlu iniş yapmak zorunda kalmış.. hayatı gözlerinin önünden bi film şeridi gibi geçmiş midir bilemiycem ama israil olimpiyat federasyonuna kesin saydırmıştır..

adamım janko tipsarevic ilk turda rus alexandre kudryavtsev'i geçti ve çiftler partneri, vatandaşı viktor troicki ile karşılaşacak ikinci turda..

tek bayanlarda seribaşılardan ilk gidenler anna chakvetadze ve venus williams oldu.. ikisine de çok dişli rakipler çıkmıştı.. anna, genç yetenek wozniacki'ye boyun eğerken, williams ikinci baharını yaşayan flavia pennetta'ya yenilmekten kurtulamadı.. bu maçta pennetta'nın mükemmele çok yakın bir oyun sergilediğini söyleyebilrim.. 2. sette biraz konsantrasyonu kaybetmiş olsa da maç genelinde harika savunma vuruşları izlettirdi bize.. kendi kendini motive edebilen ender tenisçilerden italyan flavia..

bugün ise artık sürpriz olmaktan çıkan sonuçla yüzleştik tekrar.. 4 numaralı seribaşı ana ivanovic, slovak dominika cibulkova'ya ilk seti aldığı bir maçta mağlup oldu.. bir daha 1 numarayı rüyasında görür ancak..
iki rusun karşılaştığı 2 maç ve anna chakvetadze dışında ruslarda kayıp yok şu ana kadar.. vera dusheniva, ekaterina makarova, elena dementieva, nadia petrova, vera zvonareva, svetlana kuznetsova ve dinara safina (şu an oynuyor ilk maçını amelie mauresmo karşısında ve ilk seti tie-break ile kaybetti) yollarına devam ediyorlar..
ancak çeyrek finaldeki rus oyuncu sayısının 3'ü geçeciğini düşünmüyorum..

wozniacki kalan 3 turnuvada da finale çıkmayı başarbilirse yanlış hesaplamıyorsam (yanlış hesap doha'dan döner) 9. olacak ve sezon sonu turnuvasına katılabilecek.. maria şarapova sakat olduğu için katılacak gibi gözükmüyor.. ancak işi zor tabi ki burda ilk önce nadia petrova'yı ardından elena dementieva'yı yenmesi gerekecek..

http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Kremlin_Cup

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP