12 Eylül 2011 Pazartesi

serena'ya men çıkabilir


Maç içerisinde hepimizin de gördüğü o "Kemeeeeeeen" (Serena'ca Come On) olayı Serena'nın çirkin yüzü desem değil, aptal yüzü desem değil, şımarık yüzünü ortaya çıkarttı. Hindrance denilen bir kural var, oyunun gidişatını etkileyecek herhangi bir durumda oyunu durduruyor ve duruma göre oyun tekrarı ya da puan cezası veriyor.

Serena daha top iki kez yere değmeden ya da rakibine gelmeden diyeyim bağırarak rakibinin konsantrasyonunu bozdu. (Kendisi yaptığı vuruşu bir winner sanıyor ama Stosur o topa dokunmayı başarmıştı. Siz yine de uyandırmayın yazık). Bu, bir WTA turnuvasında olsa oyun tekrarı olacak. Ama Grand Slamler ITF'e bağlı ve ITF'te kural der ki:

"Eğer bir oyuncunun dikkati rakibinin kasıtlı bir hareketi ile dağılırsa, oyuncu puanı kazanır.

Eğer bu dikkat dağılması kasıtlı olmayan bir hareket veya oyuncular dışında bir etmenden gerçekleşirse puan tekrarlanır"

Serena bunu bilmeyerek (bilmediğini iddia ederek) hakem Eva Asderaki'ye itiraz etti. Tamam oyunun gerginliği ile itiraz etti. Fakat sonra bir oyun oynandıktan sonra sandalye arasında hâlâ devam ettirdi tartışmayı. Eva'ya 2009 Amerika Açık yarı finalinin hakemi  Engzell ile karıştırarak bir şeyler söyledi. (Her gördüğü sarışını dedesi sanıyor. Kendisini First Lady Obama ile karıştırsak, "zenciyiz diye bizi karıştırıyorlar" deyip ağlar).

Gördüğüm kadarıyla maçtan sonra hakemin elini sıkmadı Serena. Ve basın toplantısında özür dilemedi yaptıklarından dolayı. Ve dahası maçtan sonra koridorda yanından geçen Eva Asderaki'ye ona bakmamasını söylemiş ve "Ezik" ve "Özünde çirkin" demiş. Bu son dediğim söylenti, Tennis.com'da mikrofonlar onu böyle derken yakaladı diyor. Duymadan bir şey diyemem şimdilik.

Şimdi turnuva yetkilileri olayları inceliyor.

2009'daki olaylar nedeniyle gözetimde olan ve gözetimi bu turnuvada biten Serena'ya gözetimdeyken böyle bir olay yarattığı için men cezası gelebilir.

5 yorum:

Unknown 12 Eylül 2011 04:53  

djokovic de yarın böyle şeyler yaparsa şaşırmam

zop 12 Eylül 2011 04:53  

mactan sonra koridorda degil mac esnasinda dedi sunlari:
During the ensuing changeover, Williams continued her harangue, warning Asderaki:

"If you ever see me walking down the hall, look the other way, because you're out of control... You're totally out of control, you're a hater, and you're unattractive inside. Who would do such a thing? And I never complain. Wow... We're in America last I checked. Can I get a water or am I gonna get violated for a water? Really, don't even look at me! I promise you, don't look at me, 'cause I am not the one. Don't look my way."

kirpi 12 Eylül 2011 10:27  

Cezası men edilmekse edilsin. Ama Roddick'in hakeme aptal demesinin, Dimitrov'un el sıkmaya gider gibi yapıp el hareketi çekmesinin ve daha sonra kort çıkışında başka bir hakemi fiziksel olarak tartaklamasının, Petzschner'in kortta söylediği yalanın ve onun gibi daha nice yalancıların bu şiddette cezalandırılmıyor olması beni artık iyice rahatsız etmeye başladı.

Zencilik-beyazlık meselesi değil ama benzer (Roddick örnekleri) veya çok daha ağır davranışların(Dimitrov'daki gibi) bu şiddetle cezalandırılmamasının adı dünyanın neresine giderseniz gidin eşitsizliktir. Suç varsa ceza da verilsin, ama herkese verilsin artık lütfen.

Unknown 12 Eylül 2011 17:47  

@kirpi adalet dediğin şey koca bir yalan yeğeeennnn :)

kirpi 12 Eylül 2011 18:55  

@tnarib

Ahaha aynen :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP