6 Haziran 2011 Pazartesi

rg 2011: gökyüzünden bile izlediler

kıskandığı zaman
milyonlarca aşığını
üstümüze yağdırır
gökgürültüsü, fırtınasını
ama paris göğü
uzun süre kızgın kalamaz
kendini affettirmek için
sunar bir gökkuşağı
(türkçesi ekşi sözlük'ten)


Bugünkü yağmur olayı bana Sous le Ciel de Paris adlı şarkıda geçen bu sözleri hatırlattı. Gece boyunca bir şeylere kızıp yağmurunu Paris sokaklarına döken gökyüzü, bütün sağanak yağmur beklentilerine rağmen bulutlarını aralayıp tenis şölenini izledi. Biz de faydalandık. İkinci setin sonundaki kısa yağmur yine kızdığının bir göstergesiydi. Neye mi? Aptal Fransız tenis izleyicisine. Puan bitmeden ses çıkartan, insani tepkileri yuhalayan bir avuç andavala.

İlk seti 5-2'den çevirmek özel bir tenisçi olmayı gerektirirdi. O Rafael Nadal'dı. Üçüncü seti 4-2'den çevirmek özel bir tenisçi olmayı gerektirirdi. O Roger Federer'di. Maça çok kötü başlayan İspanyol çok geçmeden her zamanki toprak kort şölenini izletmeye başladı. Federer de ona karşılık verebilince ikinci setten itibaren nefis bir mücadele izledik.


İsviçreli maç içerisinde sürekli alt ve üst noktalarda dolandı. Birkaç oyun harika tenis oynarken sonraki birkaç oyun servis bulamadı. Nadal'ın git-gelleri o kadar keskin değildi. O daha düz bir çizgide oynadı.

Şöyle bir şey var. Federer toprakta şu an oynayabildiği en iyi oyunu (Maçın geneline yayamıyor) üç-dört sene önce oynayabilseydi Roland Garros'ta Nadal karşısında bu kadar ezilmezdi. Bugün ezilmediği gibi.


Güzel bir tenis günü geçirdik ve Nadal, Borg'u yakaladı. Altıncı Silahşörler Kupası. Toplamda 10. Grand Slam. Ciddi bir sakatlık yaşamazsa önünde oynayacağı 20'den fazla Grand Slam var. Ne dersiniz? 16'yı görür mü?

3 yorum:

Unknown 6 Haziran 2011 06:02  

artık eskisi kadar her maç her topun peşinden koşmuyor,her maç kendini parçalamıyor,bu roland garrosta gösterdi ki enerji tasarrufu da yapabiliyor maçlarda ve kendini her gün geliştirip değiştiriyor,söz konusu rafael nadal ise olmaz diye birşey olmaz.Ve tenise centilmenler sporu deniyorsa nadal,başarılarıyla ve kort içindeki ve dışındaki karakteriyle tarihin tenis sporu için en örnek ve iyi oyuncusudur bence.Bu kadar vücudu zorlayan bir stilde oynayıp kronik sayılabilecek tendinit dışında büyük bir sakatlık yaşamadığı için de,vücuduna iyi bakan çok çok büyüüüükk bir profesyoneldir.

sekoser 6 Haziran 2011 09:52  

Sakatlık yaşamadıktan sonra 16 yapar bence. Ancak Federer de 16 kapatmaz gibi geliyor bana. Onun da kasasında 2 3 tane daha var sanki. Maç gerçekten güzeldi. Nadal son 4 5 yıldır toprakta Federer'in oyununa nasıl etki etti onu izledik dün. Eğer Federer'in iniş çıkışları bu kadar farklı olmasaydı, sanki Federer yakındı maça.

fatih özdemir 6 Haziran 2011 10:25  

federerin bundan sonra grand slam kazanması bence zor bu sene wimbledonı djokovic/murray amerika açığı da nadal alıp slami tamamlar diyorum
nadalın 16 yı geçmesi ise kesin bence 5 yıl sonra artık tarihin en iyi oyuncusu olarak da nadalın adı telafuz edilecektir.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP